Golfposen skal rystes: Mænd og kvinder skal igen spille sammen

Til december går mændenes PGA og kvindernes LPGA Tours sammen om at arrangere en turnering.

Nu genoplives et gammelt turneringsformat i golfens verden. Mænd og kvinder skal sammen spille i turneringen The Grant Thornton Invitational. (Foto: © Kevin Kolczynski, Associated Press)

Efter 24 års pause er tiden moden til at genoplive et gammelt format.

Det har arrangørerne af golfens PGA og LPGA Tours i hvert fald vurderet, når de til december inviterer til The Grant Thornton Invitational, hvor nogle af sportens bedste mandlige og kvindelige spillere duellerer i par på tværs af køn og mod hinanden.

Det er ikke sket siden 1999, hvor John Daly og Laura Davies vandt sidste udgave af nu hedengangne JCPenney Classic, at de to tours holder en mixed-team-turnering sammen.

Timingen på formatets genfødsel er ingenlunde tilfældigt, forklarer Henrik Knudsen, der er golfekspert for Viaplay. Det saudisk finansierede LIV Golf-format, som truer de velkendte tours med sine nærmest uanede midler, kalder på handling.

- Situationen med LIV har gjort PGA klar over, at posen skal rystes. Man har for mange almindelige turneringer uge efter uge. Der skal ske noget for at tiltrække et nyt publikum, siger Henrik Knudsen.

Samtidig sender samarbejdet med PGA og LPGA et stærkt signal, mener golfeksperten.

- Det er en reaktion overfor LIV om, at man står sammen.

Woods junior har vist vejen

I forbindelse med onsdagens præsentation af mixed-turneringen gav Mollie Marcoux Samaan, kommisæren for LPGA, tydeligt udtryk for, at det nye tiltag kan være med til at rykke sporten.

- Det er et vigtigt skridt fremad for golf, kvindegolf og LPGA, siger Samaan.

Netop muligheden for at blande kønnene gør, at der rent kommercielt opstår større muligheder, siger Henrik Knudsen.

- De seneste fem-ti år har golfsporten bemærket, at man bør gøre det, tennis har gjort med kvindetennis ved at lægge det sammen med herreturneringerne. Det kan hæve anseelsen for kvindegolf, siger golfeksperten.

Samme konklusion er den amerikanske golfprofil Nelly Korda nået frem til.

- Det bliver den perfekte mulighed for mig for at gøre noget vigtigt i forhold til at hjælpe sporten med at vokse og inspirere den kommende generation, siger Nelly Korda.

Golfstjernen Tiger Woods har sammen med sønnen Charlie deltaget ved flere turneringer. (Foto: © David Cannon, Ritzau Scanpix)

I en ellers meget traditionstung sportsgren læner den kommende turnering sig ligeledes op af nyere formater, som har oplevet enorm succes.

Som når eksempelvis Tiger Woods og sønnen Charlie stiller op sammen.

- Man så ved far og søn-turneringerne med Woods, at folk synes, det var sjovt at holde med dem. I mixed-turneringen kan man nemt forestille sig nogle konstellationer, der også bliver interessante at følge, siger Henrik Knudsen.

- Der er heller ikke ranglistepoint på spil, så spillerne kommer til at tage det mindre højtideligt, og det kan bringe noget nyt. Når der er holdspil, viser spillerne nogle sider af sig selv, vi ikke ser til dagligt, når de går rundt og er totalt fokuseret på deres eget spil, siger golfeksperten.