De tyske autografjægere kiggede hurtigt på Mathias Gidsel, inden de skyndte sig videre langs bordet, hvor deres idoler sad på stribe. Fansene anede ikke, hvem det 23-årige danske håndboldfænomen var.
Og Mathias Gidsel elskede det, som han sad dér ved den aflange, grå plade med sin tusch efter en opvisningskamp for sin nye arbejdsgiver, Füchse Berlin, i den nordtyske by Wittenburg.
- Folk var sådan lidt, næ, nein danke. De få, der kom forbi mig, gjorde det kun, fordi jeg sad ved siden af Hans Lindberg, Paul Drux og nogle af de andre stjerner. Det var fedt, siger Mathias Gidsel og griner.
Fedt bliver det også, når han søndag med al sandsynlighed debuterer i Bundesligaen mod Göppingen. Dels, fordi han karrieremæssigt tager et trin op til en af verdens stærkeste håndboldligaer. Dels, fordi det bliver godt at komme væk fra Danmark.
Han har intet imod sit hjemland, understreger Mathias Gidsel, der sidste sæson vandt DM-guld med GOG. Efter VM-guldet i 2021, da Mathias Gidsel bragede ind på håndboldscenen, blev han en af Danmarks største sportsnavne. Men i tiden efter succeshistorien fulgte en lang, tung periode på knap to måneder.
Han var udbrændt, tvivlede på sig selv, og mistede lysten til håndbold. Og selv om han kom tilbage på sporet efter flere psykologsessioner, havde han brug for en ny udfordring væk fra Danmark.
Væk fra søgelyset
Mathias Gidsel gjorde sig fortjent til opmærksomheden, da han i 2021 tegnede sig som Danmarks næste, store håndboldstjerne. Et væld af alverdens storklubber har derfor uden tvivl været interesseret i maskinen af en højre back, men valget faldt på Füchse Berlin.
Det skete efter en længere søgningsproces, hvor hovedstadsklubben levede op til flere af Mathias Gidsels kriterier.
For det første er sidste sæsons tyske bronzevindere gode til håndbold. For det andet er der samme familiære stemning som i GOG, hvor alle snakker med alle. Og for det tredje er Mathias Gidsel ukendt for den almene tysker.
- Det er godt for mig at komme væk fra søgelyset. Det handler lidt mere om håndbold hernede, hvor der i Danmark var meget fokus på mig som person og det uden for banen. Sporten er selvfølgelig også stort for Füchse Berlin, men opmærksomheden drukner lidt i byens størrelse, og det er rart, siger Mathias Gidsel.
Mediernes fokus følger som regel med, hvis du er dygtig nok, erkender den danske håndboldstjerne. Men vestjyden vil allerhelst fare op og ned ad halgulvene og i mindre grad snakke om sig selv.
- Som lille begyndte jeg at spille håndbold i Skjern for at hygge mig og lege med bolden. Det er sundt for mig at slappe af på det punkt, så det igen blot handler om sporten. Det havde jeg brug for, og det har givet mig nogle ekstra procenter, forklarer han.
Mathias Gidsel understreger, at han ikke har fortrudt, at han var åben og ærlig omkring den pressede periode, som efter VM var ved at æde ham op. Han er godt forberedt, hvis det mentale mørke atter melder sig.
Sportspsykologen i telefonbogen
Det er vigtigt, at man tør tale om de svære, personlige emner, og det er helt okay ikke at være okay, siger Mathias Gidsel med alvor i stemmen.
Det turde han dog ikke i foråret 2021, og erkendelsen indfandt sig først efter en række samtaler med en af Team Danmarks sportspsykologer. Ifølge Mathias Gidsel var han tidligere for indelukket og egoistisk til at tro på, at nogen ude fra kunne hjælpe ham med de tunge tanker.
- Jeg har stadig sportspsykologen i telefonbogen, hvis nogen advarselslamper begynder at blinke. Men jeg har fået mange gode redskaber og er rolig om at åbne op omkring eventuelle frustrationer, fortæller Mathias Gidsel.
- Det er fint, at jeg ikke kan løse alt selv. Det er måske det væsentligste, jeg har udviklet mig på – at jeg ikke er bange for at vise, at jeg er sårbar eller har det svært, fortæller Mathias Gidsel.
Det kan for eksempel handle om noget så banalt som at flytte fra Odense til Berlin. For når man er ’alt andet end en storbydreng’ kan det være svært ikke at blive opslugt og en smule skræmt af den tyske millionbys høje tempo, siger den 24-årige vestjyde.
I Füchse Berlin er de andre danskere på holdet, Hans Lindberg, Lasse Andersson og Jacob Holm, gode til at sørge for, at han ikke sidder alene hjemme i lejligheden i Prenzlauer Berg-kvarteret, men i stedet kommer ud og oplever byen.
- De har været en god støtte i starten. Vi har et godt fællesskab, og det var vigtigt for mit valg af Berlin, siger han.
Med det sagt, handler det også for Mathias Gidsel om at præstere sportsligt i Berlin. I GOG var han succeshistorien. Den klejne ungdomsspiller, som udviklede sig til fynboernes ubetingede superstjerne.
I Füchse Berlin er han hentet til for at være en profil, og det medfører et ekstra pres, vedkender Mathias Gidsel. Men han er forberedt og ved, at det ikke nødvendigvis er søndag eftermiddag, at han lægger den tyske liga ned.
- Jeg skal vænne mig til nogle ekstra håndboldtæsk som velkomst, for det er en hård liga. Men lige nu vader jeg rundt i historisk meget overskud og glæder mig til forhåbentligt at starte et nyt eventyr på søndag.
Og så kommer resten med tiden. Det er Mathias Gidsel sikker på. Også autografskrivningen efter kampene.
Men for nu er det 24-årige håndboldfænomen fint tilfreds med, at blive bedt om at skrive sit trøjenummer ved siden af sit navn, så fansene efterfølgende kan tjekke, hvad ham den nye starut hedder.