Danske floorballkvinder skyder norske rivaler i sænk, mens herrerne lider nederlag

De danske floorballkvinder vandt 2-0 over Norge, mens de danske herrer blev slået 5-3 i den første af to testkampe på hjemmebane.

De danske floorballkvinder fik den bedst mulige generalprøve frem mod VM i december, da de lørdag tog imod Norge i den første ud af to testkampe.

Danskerne sad på det meste af spillet, mens de formåede at holde de norske rivaler fra at score. Derfor kunne danskerne fortjent indkassere en sejr på 2-0 foran hjemmebanepublikummet i Arena Nord i Frederikshavn.

Netop de norske naboer er også modstandere, når danskerne skal spille gruppespil ved VM, der bliver afholdt i Neuchâtel i Schweiz i december. Derfor har sejren også tanket selvtilliden op hos danskerne.

- Sejren er virkelig vigtig forud for VM. Det betyder, at vi går ind til turneringen med den rigtige indstilling - vi ved, vi kan gøre det, siger den danske målmand Maria Amalie Møller, der formåede at holde buret rent i hele kampen.

Anderledes gik det, da det blev de danske herrers tur til prøve formen af mod nordmændene forud for VM-kvalifikationen i januar. Danskerne jagtede det meste af kampen et norsk forspring, men de rødhvide måtte se sig slået 5-3 ved slutfløjt.

Dansk dominans hos kvinderne

Danmark sad på det meste af spillet fra start, men den norske keeper formåede at lukke ned for de danske målchancer.

Dog lykkedes det danskerne at slå hul på målbylden efter cirka tre minutters spil af anden periode, da Lina Voldby modtog en tværpasning, som hun afsluttede prompte på.

Trods det danske mål udviklede anden periode sig til at være en tæt en af slagsen, hvor begge hold flere gange var tæt på at få netmaskerne til at blafre.

Det forblev dog lige ved og næsten, og Danmark gik dermed ind til tredje periode med en snæver føring på 1-0. Med syv minutter lykkedes det danskerne at udbygge føringen, da holdets største profil Cecila Di Nardo gjorde det til slutresultatet 2-0.

Selvom danskerne formåede at holde rivalerne fra at score, var der plads til forbedring i det danske spil, ifølge målscorer Cecilia Di Nardo.

- Vi fik en lidt nervøs start. Vi nærmer os VM, og vi var lidt desperate for at få tingene til at virke.

- Det var en hård og fysisk kamp. Det er viljen, der gør, at vi vinder, siger Cecilie Di Nardo.

Danskerne har en testkamp til gode mod Norge søndag kl. 13.00, hvor de kan forsøge at finpudse de sidste ting frem mod VM.

- Vi kommer lige fra klubberne, så jeg tror, det rent teknisk bliver bedre i morgen.

Nederlag hos herrerne på trods af gode takter

Ved herrerne var det i stedet nordmændene, der kom først på måltavlen. Her sørgede Martin Ole Jansson for at banke bolden i nettet med fire minutter tilbage af første periode.

Du kan se højdepunkter fra kampen herunder.

Anden periode var knapt nok begyndt, inden Norge udbyggede føringen til 2-0. Dog svarede Jesper Roland igen med et dansk mål et minut senere, efter han blev spillet fri af Mikkel Skov.

Målfesten var dog kun lige begyndt, for cirka et minut senere bankede nordmændene igen bolden i det danske mål til stillingen 3-1. I sidste halvdel af anden periode byttede holdene mål i overtalssituationer, så danskerne var bagud 3-4 inden tredje periode.

Tredje periode blev en chancefattig affære indtil sidste minut, hvor nordmændene scorede fra egen banehalvdel i et tomt dansk mål. Danskerne fik dog sat et plaster på såret, da Mathias Glass satte bolden ind bag den norske keeper med 15 sekunder tilbage til slutstillingen 5-3.

Landsholdsspiller Mikkel Skov var ærgerlig over nederlaget, men han så samtidig positive elementer i det danske spil.

- Norge spiller god floorball i dag. De var meget skarpere, end vi var. Vi havde masser af chancer for at score.

- Vi løser vores defensiv rigtig godt. Kampen ender 5-3. To af deres mål er i overtalssituationer, og et af dem er i tomt mål. Der falder altså to norske mål i fem-mod-fem - det er godkendt, siger Mikkel Skov efter kampen.

De danske herrer kan tage revanche mod nordmændene i morgen, når de spiller anden og sidste testkamp kl. 15.30. Danskerne har desuden halvanden måned til at arbejde på spillet, inden de vender tilbage til hjemmebanen i Frederikshavn for at spille VM-kvalifikation fra 30. januar-2. februar.