Danske volleyball-herrer slutter med maner: Får første sejr i EM-kvalifikationen

Danmark slog Rumænien 3-1 og får dermed sin første sejr i kvalifikationen, hvor man dog ender sidst i gruppen.

Lige som kvindelandsholdet spillede de danske volleyball-herrer onsdag aften deres sidste kamp i EM-kvalifikationen. Her stod de over for Rumænien i Antvorskovhallen i Slagelse.

Før opgøret vidste Danmark, at menuen ikke står på EM til september. I stedet var målet onsdag at få den første sejr i kvalifikationen, men modstanderen var gruppens overraskelse, som havde vundet alle sine kamp hidtil – blandt andet det første opgør mod danskerne med 3-2.

Det betød, at Rumænien var videre til EM, hvorfor de havde ladet flere profiler blive hjemme. Det udnyttede Danmark til at få den første kvalifikationssejr ved at slå gæsterne 3-1 i sæt.

Danske nerver fra start

I den stemningsfyldte hal i Slagelse fik de rumænske favoritter overtaget fra starten af første sæt. Det rød-hvide hjemmehold fik midlertidigt kæmpet sig tilbage ved at udligne føringen, men det var dog ikke nok til at tage sættet. Rumænien vandt det 25-22.

I andet sæt byggede danskerne videre på noget af det fine spil fra første sæt, og det resulterede i en solid dansk føring. Den virkede til at være med til at skabe frustrationer i de rumænske geledder, og det udnyttede Danmark til at udligne med en sætsejr på 25-15.

Tredje sæt blev tæt mellem de to nationer, men nok en gang var Danmark bedst. De danske herrer vandt sættet med 25-21 og bragte sig i front med 2-1 i sæt.

Pisket til en sejr tog Rumænien føringen fra start af fjerde sæt, men Danmark var bare ustoppelige. Foran et feststemt publikum vandt danskerne det tredje sæt på stribe og sikrede sig sin første sejr i kvalifikationen til EM.

Dermed blev det til dansk volleyballsejr onsdag aften, efter kvindelandsholdet tidligere på aftenen tabte klart til Frankrig.

Til trods for sejren over Rumænien ender Danmark sidst i sin kvalifikationsgruppe, som Rumænien vinder foran gruppens sidste hold Finland.