Herrelandsholdet bombarderer sig til vigtig sejr over Aserbajdsjan

Danmark vandt sin tredje gruppekamp ved European Silver Leauge i volleyball.

I videoen ser du, hvordan danskerne osede af overskud i andet sæt.

Der var lagt grobund for volleyball-drama i Antvorskovhallen i Slagelse, da herrelandsholdet søndag skulle afgøre deres videre skæbne ved European Silver League.

Danmark trak det længste strå med en sublim 3-0-sejr over et fysisk aserbajdjansk mandskab. Sejren holder liv i danskernes håb om at vinde gruppen, der giver videre avancement i turneringen.

Især en velspillende Oskar Madsen banede vej for søndagens overlegne sejr.

- Vi har stort set ikke nogen servefejl, og teknisk set var de ikke dygtige nok til at modtage boldene. Det var det, der gjorde forskellen, siger den 19-årige landsholdsspiller.

Sæt for sæt

Første sæt blev en gyser fra start til slut. Selvom danskerne var foran i det meste af sættet, bragte Aserbajdjans offensiv spændingen tilbage i flere omgange, da de fandt huller i Danmarks forsvarsspil. Fra stillingen 18-18 tog danskerne dog føringen og lukkede sættet snævert i cifrene 25-23.

Danmark fandt endnu bedre spil frem i andet sæt. Her stod Aserbajdsjan for flere uprovokerede fejl, og danskerne formåede at blokere modstanderens tårnhøje centerspillere. Det resulterede i noget nær en aserbajdjansk nedsmeltning, så danskerne uden problemer vandt andet sæt 25-10.

Efter en tiltrængt pause formåede Aserbajdsjan overraskende nok at finde det solide spil frem. Dog blev den tidlige føring en kort affære, da danskerne udlignede til stillingen 7-7. Derfra skabte herrelandsholdet et forspring, der bare voksede gennem sættet. Sejren kom i hus med cifrene 25-19 i sidste sæt.

Her kan du se Danmarks vinderbold

Vigtige kampe forude

Landsholdsspiller Nikolaj Hjorth anerkender vigtigheden af dagens sejr, efter danskerne måtte flyve hjem fra Rumænien med et skuffende 3-0-nederlag i bagagen.

- Sejren i dag er et rigtig godt afsæt til at nå avancement i gruppen. Efter vi taber 3-0 i Rumænien, er vi under pres. Vi må slet ikke afgive point og helst ikke sæt. Så det er et godt skridt på vejen.

- Det er godt for selvtilliden, at vi formår at rejse os og tager en sikker sejr over Aserbajdsjan, siger landsholdsspilleren.

Hvis Danmark formår at vinde gruppen, skal de kæmpe mod en anden gruppevinder om at blive optaget i European Golden League.

Danmark vender tilbage til hjemmebanen i Slagelse, når de tager imod gruppefavoritterne fra Rumænien den 12. juni. Du kan følge opgøret på DRTV.