PODCAST Maja Jager: Jeg skal forsøge at klare mig uden verdens bedste træner

Maja Jager står over for en del udfordringer, når hun til årsskiftet vender hjem til Danmark efter fem år i Sydkorea, hvor hun har dyrket bueskydning på højeste niveau.

Maja Jager har boet de seneste fem år i Sydkorea og vender til årsskiftet hjem til Danmark. (Foto: © Jacob Panum, DR Sporten)

Maja Jager blev som verdensmester i bueskydning kåret til Årets Sportsnavn i 2013. Siden har der ikke været meget bevågenhed om den 25-årige dansker, som snart vender hjem til Danmark.

Hun savner familie og venner og er derfor klar på at give afkald på et liv i Sydkorea, hvor træningsfaciliteterne og niveauet ellers er helt i top. Så det bliver en udfordring at få lavet et setup i Danmark, der forhåbentlig kan levere medaljer til OL i Tokyo i 2020.

- Skal jeg fortsætte med at studere og hvordan med træningen, hvordan skal jeg praktisk få det til at gå op og hvordan skal jeg kunne holde niveauet, når jeg mister en af verdens bedste trænere og skal til at stå med det selv, spørger Maja Jager i 10. udgave af DR Sportens podcast, Illustreret Sport, der har mødt hende under et visit i Danmark.

Læs også

PODCAST På uanmeldt dopingkontrol: Godmorgen, lad mig tjekke din urin

På den anden side af kloden

Maja Jager rejste de 8000 kilometer til Sydkorea i marts 2013 for at træne under vejledning af, Kim Hyung-Tak, som har sin egen bueskydningsskole og er blandt verdens bedste trænere.

Læs også

PODCAST Cathrine Dufour: Jeg er færdig, hvis min hest bliver alvorligt skadet

Det gav hurtigt pote, idet hun allerede i oktober samme år blev verdensmester og efterfølgende kåret til Årets Sportsnavn ved det store gallashow i Herning.

Oprindeligt skulle hun kun have været i Sydkorea et enkelt år. Men det ene tog det andet, og nu taler hun sproget og har ved siden af træningen taget en bachelorgrad i computer system engineering på Jungwon-universitetet i Goesan.

- Det har modnet mig helt vildt. Jeg har lært meget af at kunne kende mig selv i stressede situationer og være presset i længere tid, så jeg ved, hvor mine grænser går, siger hun og fortsætter:

Læs også

PODCAST Tom Kristensen: Telefonopkaldet der ændrede min karriere

- Og jeg tror generelt, at det er en fordel at tage sådan nogle udfordringer op og komme ud hel på den anden side. Så har man rykket sig på flere parametre, siger Maja Jager om de fem år i Sydkorea, der er mindre end Island, men har omkring 50 millioner indbyggere.

Podcast hver anden uge

Illustreret Sport udkommer hver anden uge frem til jul, og tager dig med på et besøg hos en sportspersonlighed til en snak om en begivenhed eller en detaljer, der har haft betydning for karrieren.

Læs også

PODCAST Bajram Fetai: Jeg følte mig stemplet som ballademager

I premiere-udgaven af 2. sæson kunne du komme med på dopingkontrol med Anti Doping Danmark en tidlig morgen i september.

Læs også

PODCAST Jesper Nøddesbo: Tvivlen er min faste følgesvend

I første sæson af Illustreret Sport blev det til otte episoder, hvor du kan møde dressurrytteren Cathrine Dufour, den tidligere svømmer Lotte Friis, kajakroeren René Holten Poulsen, golfspilleren Søren Kjeldsen, den tidligere fodboldspiller Bajram Fetai, tennisspilleren Frederik Løchte Nielsen, håndboldspilleren Jesper Nøddesbo og motorsportslegenden Tom Kristensen.

Læs også

PODCAST Søren Kjeldsen på dybt vand: Hvad fanden laver jeg egentlig her?

Alle episoder fra Illustreret Sport kan downloades via din smartphone, iTunes, dr.dk/podcast eller hentes ved blot at klikke her.