Forældre til dansk EM-profil har kørt hele natten for at nå semifinale

Anne Mette Hansen blev kåret som kampens spiller i EM-sejren over Norge, der betød, at det nu er Montenegro, der venter i semifinalen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Den danske landsholdsspiller Anne Mette Hansen kan se frem til opbakning fra familien i aftenens EM-semifinale mod Montenegro.

Forældrene til den danske bagspiller har kørt hele natten for at nå til den slovenske hovedstad, Ljubljana, hvor der klokken 17.45 er en finaleplads på spil.

- Det er gået rigtig, rigtig godt. Der har næsten ikke været noget trafik. Det eneste, der har været, er lastbiler og en smule regn, sagde Poul Hansen, far til Anne Mette Hansen, til TV Avisen fredag morgen.

Forældrene var også på plads i Barcelona sidste år, hvor datteren og landsholdskollegerne spillede sig til en VM-bronzemedalje.

- Vi håber, at de denne gang kommer en tak længere.

- Det betyder utroligt meget. Vi går rigtig meget op i håndbold allesammen, så når chancen er der, er vi nødt til at være der, siger Poul Hansen.

Seneste sport

 1. Mads Pedersen går efter historisk hattrick i Giro d'Italia

  Mads P går benhårdt efter en etapesejr. (Foto: © Javier Lizón, Ritzau Scanpix)

  I 2022 vandt Mads Pedersen en etape i Tour de France og tre i Vuelta a España. Næste år går han efter et grand tour-hattrick, når han deltager i Giro d'Italia.

  I en video på Trek-holdets Twitter-profil fortæller den tidligere danske verdensmester, at han skal køre den italienske grand tour i maj.

  - Efter en etapesejr i Tour de France og nogle stykker i Vuelta a España går jeg efter en i Giro d'Italia, siger Mads Pedersen i videoen.

  Den danske stjerne på Trek-holdet har allerede to gange kørt Giro d'Italia. Det gjorde han i 2017 og 2018. Men da vandt han ingenting.

  Hvis Mads Pedersen vinder en etape i Giro d'Italia, bliver han den kun anden danske rytter til at vinde etaper i alle de tre grand tours.

  Kun Jesper Skibby er indtil videre lykkedes med det.

  /ritzau/

 2. Test af Kort Sport (ikke del af Seneste nyt)

  Jeg er en kort sport-artikel, der kun er sektioneret under Seneste sport – ikke Seneste nyt.

 3. [Test] Seneste Nyt Sport

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 4. Holger Rune spiller på centre court torsdag

  Torsdag spiller Holger Rune den sene kamp på centre court.

  Det fremgår af French Opens hjemmeside.

  Her venter et møde med den franske publikumsfavorit Gaël Monfils, som tirsdag var gennem kramper og en lang femsætter for at spille sig videre.

  Torsdagens andenrundekamp mellem Rune og Monfils spilles tidligst klokken 20.15 på Court Philippe-Chatrier, der kan huse 15.000 tilskuere.

  - Det gør kun kampen endnu mere profileret, siger DR Sportens tennisreporter, Kresten Mosbæk.

  - Arrangørerne har kun ét skud til at gøre aftenpublikummet tilfreds, så de ved også godt, at den her kamp har potentiale til god underholdning med Holger Rune, der godt kan lide at gå lidt i hyggekrig med hjemmebanefans.

 5. Viktor Axelsen melder fra til stor turnering

  En muskelskade har sat Viktor Axelsen ud af spillet i længere tid end først antaget.

  Axelsen bliver ikke klar til næste uges turnering i Singapore, som han ellers havde håbet på. Det er andet år i træk, at han misser den turnering. Det oplyser den danske badmintonspiller på Twitter.

  - Jeg går desværre glip af Singapore Open igen i år. Jeg havde set frem til endelig at spille foran badmintonfansene i Singapore, men uheldigvis er mit ben ikke helt klar til det endnu, skriver Axelsen.

  Dermed er han ikke med i næste uges Super 750-turnering i Singapore. Han skriver også, at han satser på at spille turneringen næste år.

  Axelsen blev skadet under VM for blandede hold, Sudirman Cup, for to uger siden. Han håber på at være klar i midten af juni.

  - På den positive side går genoptræningen godt, og der er stadig håb om, at jeg kan blive klar til Indonesia Open, lyder det fra Axelsen.

  Indonesia Open er en Super 1000-turnering, som spilles fra 13. til 18. juni. Det er en af årets største turneringer.

  /ritzau/

 6. Dansk modstander svækket: Engelsk EM-stjerne misser VM

  England er som forsvarende europamester favorit i Danmarks gruppe ved VM i Australien og New Zealand til sommer.

  Men holdet kommer i svækket udgave på grund af flere skader. Onsdag blev truppen udtaget, og Arsenals angriber Beth Mead er fraværende, da hun endnu ikke er blevet helt klar efter en korsbåndsskade.

  28-årige Mead blev både topscorer og kåret til turneringens spiller, da England sidste sommer vandt EM på hjemmebane.

  Fra det hold mangler også anfører Leah Williamson og offensivprofilen Fran Kirby - begge på grund af knæskader.

  Ud over Danmark er også Kina og Haiti en del af gruppe D ved VM. De to bedste hold i gruppen avancerer til ottendedelsfinalerne.

  /ritzau/

 7. Malmö-dansker har fået indopereret pacemaker og må sidde ude

  Den danske fodboldspiller Anders Christiansen har efter et ildebefindende fået indopereret en ICD-pacemaker og kommer ikke til at spille i resten af den svenske fodboldsæson.

  Det oplyser Malmö FF onsdag på sin hjemmeside.

  Under en træning onsdag i sidste uge fik Christiansen det dårligt, og danskeren måtte lægge sig på græsset. Efter at være blevet tilset kunne han selv gå fra banen.

  Anders Christiansen blev efterfølgende undersøgt yderligere på et hospital, og det har altså vist sig nødvendigt, at spilleren fik indopereret en pacemaker magen til den, som Christian Eriksen fik indopereret efter sit hjertestop i Parken i 2021.

  Malmö oplyser, at Anders Christiansen efter omstændighederne har det godt, og at han er hjemme hos sin familie.

  - Vi er utroligt kede af det på Anders' vegne. Det vigtigste for hele Malmö FF er nu at give ham al den støtte, vi kan, og at han får tid til at komme og samle sig i fred og ro, siger Malmö-sportschef Daniel Andersson på klubbens hjemmeside.

  /ritzau/

 8. Hvidovre-borgmester om stadion: 'Vi har mega travlt'

  Det bliver en travl sommer på og omkring Hvidovre Stadion.

  I næste fodboldsæson skal det nemlig lægge græs og tribuner til superligafodbold, men det er det gamle stadion lige nu ikke i stand til.

  Derfor har Hvidovre Kommune, der ejer stadionet, bevilget 15,8 millioner til at få opgraderet faciliteterne, så de kan opfylde Divisionsforeningens krav til et superligastadion.

  - Det vil være en historisk fejltagelse ikke at lade Hvidovre IF spille Superliga på Hvidovre Stadion. Derfor er det vigtigt for os, at vores by kan samle sig om vores klub på vores eget stadion, og at vi kan få den glæde med, som det er, at Hvidovre spiller i Superligaen, siger borgmesteren i Hvidovre Kommune, Anders Wolf Andresen (SF).

  For at blive superligaklar skal Hvidovre Stadion have et nyt græstæppe. Der skal også sættes midlertidige tribuner op, så der er plads til mindst 10.000 tilskuere.

  Der skal også bruges godt fem millioner kroner på "tekniske foranstaltninger", herunder lys- og lydanlæg, internet og trackingudstyr, mens yderligere godt to millioner er afsat til VIP-faciliteter for at leve op til kravene om minimum 300 loungepladser.

  Den næste superligasæson starter i midten af juli. Hvis det vurderes, at Hvidovre Stadion ikke kan nå at blive klar til det, har klubben mulighed for at bede Divisionsforeningen om at spille på udebane i de første to runder.

  Hvis Hvidovre Stadion i tredje runde stadig ikke vil kunne bruges, vil klubben være nødsaget til at leje sig ind på et andet stadion.

  - Vi har mega, mega travlt, og vi trykker på bestil-knappen nu, på alt det som vi har gået og planlagt, og som vi har linet op. Så vi gør alt, hvad vi kan, for at blive klar, siger Anders Wolf Andresen.

  /ritzau/

 9. Usain Bolt vil ind i atletikforbund og gøre sporten populær

  Den tidligere topsprinter Usain Bolt vil bruge sin status som en af historiens største atletikudøvere til at få indflydelse i Det Internationale Atletikforbund (World Athletics).

  Bolt mener, at atletik i hans øjne har ramt et tomrum og mangler superstjerner, og han vil gerne være med til at sørge for, at sporten ikke mister status og popularitet, men i stedet bliver endnu mere udbredt og fremelsker nye store personligheder.

  Det siger Bolt i et interview med Reuters.

  - Jeg venter stadig på at blive udpeget til en stilling hos World Athletics. Jeg har rakt ud til dem og fortalt, at jeg vil elske at gøre min indflydelse gældende inden for sporten, så længe de vil have mig til det. Jeg har været i dialog med forbundet, og vi må se, hvad det medfører.

  - Forhåbentlig kan jeg få en andel i at hjælpe sporten med at vokse, siger Usain Bolt.

  I sin aktive karriere vandt Usain Bolt 14 VM-medaljer - 11 af guld - og otte OL-guldmedaljer. Han vandt også en niende OL-guldmedalje, men den blev taget fra ham, da stafetkollegaen Nesta Carter blev testet positiv for doping.

  Bolt er indehaver af verdensrekorden i 100-meterløb og 200-meterløb. Rekorderne lyder på henholdsvis 9,58 sekunder og 19,19 sekunder.

  /ritzau/

 10. Holger Rune skal møde 'underholdende' franskmand i anden runde af French Open

  Monfils var bagud 0-4 i femte sæt, men kæmpede sig tilbage og trods plaget af kramper endte han med at vinde det afgørende sæt med 7-5. (Foto: © Lisi Niesner, Ritzau Scanpix)

  I anden runde af French Open skal Holger Rune møde den franske tennisspiller Gaël Monfils.

  Det står klart, efter den 36-årige ketsjerkunstner sent tirsdag aften slog Sebastian Baez fra Argentina i fem sæt efter et stort comeback.

  Gaël Monfils faldt omkuld på banen efter sin præstation og brød ud i tårer, hvilket blot fik jublen fra hjemmebanepublikummet til at blive mere højlydt. De hyldede Monfils, som var nede med 0-4 i femte sæt efter at have tabt fjerde sæt med 1-6 og trods kramper kom tilbage og vandt kampen.

  Opgøret mod Holger Rune venter torsdag, og ifølge DR Sportens tennisreporter Kresten Mosbæk passer Gaël Monfils godt til danskerens spil.

  - Han spiller kreativt og underholdende, men Holger Rune ser frem til en kamp, hvor der er gang i publikum. Måske er de imod ham, men det bliver Holger Rune blot bedre af, siger han.

 11. Dansk fodboldduo vinder det tyrkiske mesterskab med Galatasaray

  Galatasaray er tyrkisk mester for 23. gang, og Victor Nelsson har spillet en betydelig rolle i sæsonen. (Foto: © ADEM ALTAN, Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Victor Nelsson kan kalde sig tyrkisk mester.

  Tirsdag aften vandt Galatasaray således 4-1 på udebane over Ankaragucu, og fem point ned til rivalen Fenerbahce før sidste spillerunde, kan holdet ikke længere hentes.

  Nelsson spillede hele kampen, hvori den argentinske angriber Mauro Icardi scorede til både 1-0 og 2-1, inden Burak Yilmaz og Sérgio Oliveira slog sejren fast i anden halvleg.

  Den danske stopper har spillet 33 af 34 ligakampe og har dermed en stor aktie i mesterskabet. Det samme kan ikke helt siges om landsmanden Mathias Ross, der også gør sig i det centrale forsvar.

  Den tidligere AaB-profil har ikke fået et eneste minut på banen i ligaen, men har dog spillet to pokalkampe.

  Mesterskabet er Galatasarays 23. gennem tiderne.

  /ritzau/

 12. AGF kan øjne medaljer efter sejr over Randers

  Med en sejr i weekenden ender bronzemedaljerne i Aarhus.

  Det er faktum, efter AGF's sejr på 3-1 over Randers FC i 3F Superligaens mesterskabsspil. Med den rykkede aarhusianerne nemlig op på tredjepladsen på grund af en bedre målscorer end Viborg.

  AGF kom bedst fra start, da Mikkel Duelund scorede efter syv minutters fodbold. Det væltede dog ikke Randers-spillerne af hestene, og blot fem minutter senere udlignede Mads Enggaard på et klassemål.

  Efter pausen rykkede AGF dog fra rivalerne fra Randers, da først Mikael Anderson og dernæst Yann Bisseck udbyggede føringen til slutresultatet 3-1. I sidste runde på søndag skal AGF møde Brøndby, mens Randers står overfor mesterholdet FC København.

  Du kan se højdepunkterne fra kampen i videoen øverst i artiklen.

 13. Hvidovre Stadion skal gøres superligaklar for knap 16 millioner kroner

  Efter 26 års fravær rykkede Hvidovre IF søndag op i Superligaen, og det betyder, at byens stadion skal have opgradering.

  Kommunalbestyrelsen har på et møde tirsdag aften vedtaget et forslag om at bevilge 15,8 millioner kroner til projektet. Det skriver Ritzau.

  Af Hvidovre Kommunes hjemmeside fremgår det, at omkring seks millioner kroner er afsat til mobiltribuner, så kapaciteten øges fra 6.600 til 10.000 tilskuere, hvilket er et krav fra Divisionsforeningen for at kunne spille i den bedste række.

  Derudover skal græstæppet på banen udskiftes, og det kommer anslået til at koste to millioner kroner.

  Godt fem millioner kroner skal der bruges på "tekniske foranstaltninger", herunder lys- og lydanlæg, internet og trackingudstyr, mens yderligere godt to millioner er afsat til VIP-faciliteter og til at leve op til kravene om minimum 300 loungepladser.

 14. Verdens nummer to færdig ved French Open

  Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 30, 2023 Russia's Daniil Medvedev reacts during his first round match against Brazil's Thiago Seyboth Wild REUTERS/Benoit Tessier (Foto: © BENOIT TESSIER, Ritzau Scanpix)

  Russiske Daniil Medvedev er færdig ved grand slam-turneringen French Open efter et nederlag til den brasilianske kvalifikationsspiller Thiago Seyboth Wild.

  Brasilianeren, der er nummer 172 i verden, startede hårdt ud og overraskede verdens nummer to ved at tage første sæt 7-6.

  Da Medvedev i de efterfølgende sæt bragte sig foran 2-1, så det ud til at blive ved forskrækkelsen for den 2. seedede russer, men det skulle vise sig, at kampen langt fra var forbi.

  Thiago Seyboth Wild leverede nemlig overraskelsen og spillede sig videre ved French Open med 3-2 i sæt.

  Med Medvedev ude er vejen til finalen ved grand slam-turneringen på papiret gjort nemmere for Holger Rune.

  Det danske håb stod til at møde Medvedev i semifinalen ved dette års French Open.

  Først skal Rune dog lige kæmpe sig videre fra første runde mod amerikanske Christopher Eubanks. Den kamp kan du følge med i her

 15. Juventus indgår forlig og får millionbøde

  Fodboldklubben Juventus har den seneste tid været anklaget for ulovlig regnskabsførelse, men tirsdag har kluben indgået et forlig med det italienske fodboldforbund.

  Det skriver Reuters.

  Storklubben har indvilget i at betale en bøde på omtrent 5,3 millioner kroner og frasiger sig samtidig muligheden for at appellere i andre verserende sager.

  Forliget betyder, at Juventus undgår at få fratrukket flere point i Serie A.

  Den italienske klub fik ellers for nyligt fratrukket ti point i ligaen i en anden sag, det handlede om Juventus værdisætning af spillere.

 16. Dansk sprinters VM hænger 'i en meget tynd tråd'

  Ida Karstoft vandt sidste år EM-bronze. (Foto: © Wolfgang Rattay, Ritzau Scanpix)

  Sidste år satte Ida Karstoft det ene ben foran det andet, sprintede afsted og blev den blot fjerde dansker til at vinde en medalje ved EM i atletik.

  En stor bedrift i en generelt flot sæson for den 27-årige sprinter, men denne sæson har været anderledes kedelig.

  Akillessenen har drillet hende næsten hele året, og efter at have fået foretaget en scanning har hun nu fundet ud af, at hun har en revne i den.

  En melding, der giver hende afklaring om, hvorfor hun har haft ondt, men som også kaster godt med grus i planlægnings-maskineriet.

  Til sommer venter nemlig et VM i atletik, og det får Ida Karstoft svært ved at nå med til, erkender hun.

  - Det hænger i hvert fald i en meget tynd tråd. Jeg har ikke selv afskrevet det helt, men det er nok mest for, at jeg ikke bliver skingrende vanvittig. Jeg har behov for stadig at have et håb, siger hun med et smil.

  Skal hun med til VM, kræver det dog, at hun kan deltage i kvalifikationen dertil.

  Den slutter i juli, og derfor får akillessenen travlt med at hele, mens hun selv får travlt med genoptræningen. Hvor lang tid den kommer til at tage, ved hun ikke, og hun tør derfor slet ikke lægge planer for resten af sæsonen.

  - Jeg håber stadig, at jeg kommer til at løbe i slutningen af sæsonen, siger hun.

  VM i atletik begynder d. 19. august.

 17. Ishockeyherrer havner i VM-gruppe med Finland og USA

  De danske ishockeyherrer kender nu deres gruppe ved næste års A-VM i Tjekkiet.

  Efter dette års VM netop er overstået, er grupperne dannet på baggrund af resultaterne fra mesterskabet i Finland og Letland.

  Danmark er havnet i gruppe med Finland, USA, Schweiz, Tjekkiet, Norge, Østrig og oprykkeren Storbritannien.

  Danmark er seedet som nummer fem ud af gruppens otte deltagere. Gruppens dårligste hold rykker ned på B-niveau, mens de fire bedste går til kvartfinalen.

  Ved at havne sammen med VM-værten Tjekkiet i gruppe B står det også klart, at Danmark spiller sine gruppekampe i hovedstaden Prag.

  Den anden gruppe, der indeholder VM-finalisterne Canada og Tyskland, afvikler sine kampe i Ostrava, der ligger nær grænseovergange til både Polen og Slovakiet.

  Ishockeyglade Rusland og Belarus er udelukket fra at deltage som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

  I år røg Danmark ud af VM efter det indledende gruppespil.

  /ritzau/

 18. Danskers NHL-hold er finaleklar med storsejr

  Finaleserien i den stærke ishockeyliga NHL bliver et anliggende mellem Florida Panthers og Vegas Golden Knights.

  Mens førstnævnte har været finaleklar i næsten en uge, sikrede Vegas Golden Knights sig først finalebilletten natten til tirsdag dansk tid.

  Det gjorde holdet noget så eftertrykkeligt, da det blev til en 6-0-sejr ude over Dallas Stars. Dermed vandt Vegas Golden Knights semifinaleserien med 4-2 i kampe.

  Den afgørende storsejr blev grundlagt med en imponerende første periode, som Vegas vandt 3-0.

  Vegas Golden Knights blev etableret i 2017 og er det næstyngste hold i den private ishockeyliga.

  Danskeren Jonas Røndbjerg er på kontrakt hos Vegas Golden Knights, men han har blot optrådt for holdet i 13 kampe i denne sæson.

  Størstedelen af tiden har han brugt hos farmerholdet Henderson Silver Knights i AHL. Den 24-årige dansker var ikke med til at spille finalebilletten i hus.

  /ritzau/

 19. Miami Heat afværger Bostons comeback og sikrer finaleplads

  Miami Heat har tidligt tirsdag morgen dansk tid gjort det af med Boston Celtics i den syvende og afgørende kamp i NBA-slutspillets semifinaleserie og dermed sikret sig en plads i finalen mod Denver Nuggets.

  Resultatet endte 103-84 til Miami Heat, som var rejst til Boston i delstaten Massachusetts.

  Jimmy Butler lavede 28 point for gæsterne, og blev udnævnt som semifinaleseriens MVP (mest værdifulde spiller, red.) efter at have stået bag hele 24,7 point, 7,6 rebounds og 6,1 assister i gennemsnit over de syv kampe mod Boston.

  Miami Heat kan dermed se frem til at blive østkystens repræsentant i finalekampen i USA's bedste basketballliga.

  Her venter Denver Nuggets, som i vestkystens slutspil slog LeBron James og Lakers ud i semifinaleserien i sidste uge.

  Opgør i NBA-slutspillet afgøres i et bedst-af-syv-format. Det betyder, at man skal vinde fire kampe mod modstanderen for at gå videre til næste runde.

  /ritzau/

 20. FCK er på guldkurs efter sejr over Viborg

  FCK scorede begge holdets mål i første halvleg. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

  Matchbolden om det danske mesterskab befinder sig nu i hovedstaden.

  Det er faktum efter FC Københavns sejr på 2-1 over Viborg FF i 3F Superligaens næstsidste runde. Dermed har gæsterne som minimum ét point ned til forfølgerne fra FC Nordsjælland, når Danmarks bedste fodboldrække skal afgøres i næste weekend.

  FCK kom hurtigt i front med to mål. Først scorede Jordan Larsson efter 15 minutter, inden Diogo Goncalves bragte gæsterne yderligere i front ved at score på riposten fra sit eget brændte straffespark. I anden halvleg bragte Jakob Bonde Jensen spændingen tilbage i kampen, da han reducerede i 61. minut.

  Comebacket blev dog aldrig en realitet, hvilket blandt andet skyldtes et rødt kort til Viborgs Ibrahim Said 10 minutter før tid.

  FCK kan dog allerede blive mestre i denne weekend, hvis FC Nordsjælland snubler på udebane i aftenens kamp mod Brøndby IF.

  Se højdepunkter fra kampen mellem Viborg og FCK her:

 21. Djokovic sikkert videre i French Open

  Amerikanske Aleksandar Kovacevic bed fra sig i tredje sæt, men Novak Djokovic er sikkert videre i French Open. (Foto: © Jean-Francois Badias, Associated Press)

  Der kom lidt grus i maskineriet i tredje sæt, men Novak Djokovic er sikkert videre til anden runde i French Open.

  Mandag eftermiddag slog han verdens nummer 114, den 24-årige amerikaner Aleksandar Kovacevic, i tre sæt efter knap to og en halv times spil.

  Uden at afgive breakpoints vandt serberen 6-3, 6-2 i de to første sæt, inden han skulle gøre brug af tiebreak i tredje sæt for at vinde kampen.

  I anden runde skal Djokovic op mod ungareren Márton Fucsovics, som han har vundet sine hidtidige fire møder med.

  Djokovic vandt French Open i 2016 og 2021 og jagter i Paris sin i alt 23. grand slam-titel.

  Holger Rune møder tirsdag eftermiddag amerikaneren Christopher Eubanks på Roland Garros-anlæggets tredjestørste arena, Court Simonne-Mathieu. Det opgør kan du følge i vores liveblog på dr.dk.

 22. FC Midtjylland må nøjes med deler i Silkeborg

  FC Midtjylland kunne mandag sikre Europa-playoff med en sejr, men Silkeborg nappede i stedet et enkelt point. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Anden halvleg gik målamok, hvor FC Midtjylland kom foran to gange, men Silkeborg IF vendte kampen på hovedet igen, og holdene spillede 3-3 i den næstsidste runde af Superligaens nedrykningsspil.

  Silkeborg dominerede fuldstændig FCM i første halvleg, men utallige chancer blev misbrugt, og FCM scorede i stedet på holdets første skud på mål.

  Med pointtabet er FCM to point foran OB i kampen om syvendepladsen. Netop de to hold mødes i sidste spillerunde i en direkte duel om en kamp i Europa-playoff mod fjerdepladsen fra mesterskabsspillet.

  Silkeborg er på niendepladsen med 38 point, men kan hverken nå FCM eller OB i tabellen.

  Se højdepunkter fra mandagens kamp mellem Silkeborg og FCM her:

  /ritzau/

 23. Tidligere Tottenham-træner overtager roret i Chelsea

  Mauricio Pochettino stod senest i spidsen for den franske klub PSG. (Foto: © GONZALO FUENTES, Ritzau Scanpix)

  Argentinske Mauricio Pochettino er ny træner i Premier League-klubben Chelsea.

  Det oplyser fodboldklubben på sin hjemmeside mandag.

  Argentineren har senest stået i spidsen for den franske storklub PSG, og tidligere i trænerkarrieren har han også stået på sidelinjen hos Chelseas lokalrivaler fra Tottenham.

  En ansættelse, Chelsea-direktørerne Laurence Stewart og Paul Winstanley er godt tilfredse med.

  - Mauricios erfaring, ekspertise, lederegenskaber og karakter vil tjene Chelsea Football Club godt, mens vi bevæger os fremad. Han er en vindende træner, som har arbejdet på højeste niveau i flere ligaer og på flere sprog, siger de til Chelseas hjemmeside.

  Den 51-årige træner overtager holdet efter en sæson, hvor klubben måtte nøjes med en beskeden placering som nummer 12 i Premier League.

  Chelsea har senest været under ledelse af klubikonet Frank Lampard, der blev hyret ind, da Graham Potter blev sparket ud i starten af april.

 24. Napolis mestertræner beder klubejer om lov til tidlig afsked

  Efter en historisk sæson kan Luciano Spalletti meget vel være færdig i Napoli.

  I hvert fald fortæller klubejer Aurelio De Laurentiis, at træneren, der førte Napoli til det italienske mesterskab, har ytret ønske om at holde pause.

  Og den karismatiske filmmogul er åben for at afslutte samarbejdet, et år før Luciano Spalletti har kontraktudløb.

  - Spalletti er en fri mand, siger Aurelio De Laurentiis i tv-programmet Che Tempo Che Fa, skriver La Gazzetta dello Sport.

  - Når nogen kommer og siger: "Jeg har gjort mit bedste, og en æra er slut. Jeg vil gerne have et sabbatår, selv om jeg stadig har et år tilbage på kontrakten", så kan jeg kun takke ham, og det er kun på sin plads, at han gør, som han vil.

  Napoli har endnu ikke meldt noget officielt ud om, at Luciano Spalletti er fortid i klubben, men han har altså præsidentens tilladelse.

  Napoli sikrede sig allerede i begyndelsen af maj det italienske mesterskab. Det var første gang i 33 år, at klubben kunne løfte trofæet i den italienske liga.

  /ritzau/

 25. Badmintonforbund forlænger forbud mod dansk superserv

  I midten af maj forbød Det Internationale Badmintonforbund, BWF, serven, som danske Marcus Rindshøj har opfundet.

  Oprindeligt gjaldt forbuddet til den 29. maj, men nu har BWF forlænget forbuddet indtil september næste år.

  Dermed kan serven ikke bruges til blandt andet OL og PL i Paris næste år.

  Superserven, som den hurtigt blev døbt, bliver sendt afsted med et skru i fjerbolden, som gør den nærmest umulig at returnere.

  I reglerne er det nu specificeret, at serveren ikke må sætte spin i fjerbolden før serven.

  Desuden er det blevet gjort til et krav, at ketsjeren skal ramme korkproppen, som udgør bunden af bolden, og at man ikke må ramme direkte på fjerene, når man server.

 26. For tredje år i træk bliver Brøndby hyldet for sit græs

  For tredje år i træk har anførerne i Superligaen kåret grønsværen på Brøndby Stadion som den bedste i landet.

  Det oplyser Spillerforeningen, som uddeler prisen på baggrund af vurderinger fra klubbernes anførere.

  Efter hver kamp giver udeholdets anførere deres uforbeholdne mening om den bane, de netop har spillet på, og græstæppet på Brøndby Stadion er altså kaptajnernes absolutte yndling i landets bedste fodboldrække.

  Banen på den københavnske vestegn scorer karakteren 4,71 på en skala, der går fra 1 til 5.

  Energi Viborg Arena scorer en karakter på 4,00.

  Mens Brøndby fortsat er i toppen, er kunstgræsbanerne i Farum og Silkeborg igen i år i bunden, som det har været tilfældet gennem flere år.

  Plastiktæppet på Right to Dream Park får karakteren 2,07, mens Jysk Park får 2,29.

  Spillerforeningen har uddelt prisen siden 2012. Målet er at løfte kvaliteten af fodboldbaner i Danmark.

  /ritzau/

 27. Simon Kjær så med fra bænken, da AC Milan sikrede Champions League-plads

  Både på og uden for fodboldbanen har det været en hård og turbulent sæson for Juventus.

  I den næstsidste kamp i sæsonen blev det til et nederlag på 0-1 på hjemmebane til rivalerne fra AC Milan i den italienske Serie A.

  Det betyder endegyldigt, at Juventus ikke længere kan nå top-4 og går glip af næste sæsons Champions League.

  Med sejren er det i stedet Milan, der snupper den fjerde og sidste billet til Champions League. I forvejen var Napoli, Lazio og Inter sikre på at slutte i top-4.

  Simon Kjær så hele opgøret fra Milan-bænken.

  Juventus har heller ikke gjort det lettere for sig selv ved at fifle med regnskaberne. Det har kostet ti minuspoint i straf. Uden den straf havde Juventus faktisk akkurat været placeret over Milan.

  /ritzau/

 28. Danmark vinder EM-bronze i strandhåndbold

  Det danske landshold slog værtslandet Portugal i søndagens bronzekamp. (Foto: © IHF/kolektiff)

  De danske strandhåndboldherrer rejste sig søndag efter lørdagens nederlag i EM-semifinalen mod Tyskland.

  Søndag blev bronzemedaljerne sikret med en dansk sejr over værtslandet Portugal med cifrene 24-22 og 21-20 i de to halvlege.

  - Det er fantastisk. At komme hjem med metal er fedt. Det er desværre ikke af den karat, vi havde håbet på, men det kan stadig noget, siger forsvarsspiller Jeppe Villumsen i en pressemeddelelse.

  Danmarks herrelandshold gik ind til turneringen som dobbelt forsvarende europamester. EM-guldet blev i denne omgang vundet af Ungarn.

  De danske strandhåndboldkvinder sikrede en syvendeplads ved EM, som betyder, at de, ligesom herrerne, er direkte kvalificeret til VM næste år.

 29. Canadas ishockeyherrer vinder VM-guld

  Canadas ishockeyherrer vandt søndag aften VM-guld efter en sejr på 5-2 over Tyskland i finalen.

  Det var VM-guldmedalje nummer 28 i historien for Canada og flest af alle nationer.

  Inden finalen havde Canada og Rusland vundet 27 VM-titler hver, hvis man også tæller Ruslands forhistorie med som ishockeystormagten Sovjetunionen.

  Som en lidt mindre nation har Rusland isoleret set vundet fem VM-titler.

  Canada er nu alene på topscorerlisten over VM-titler med hele 28 af slagsen.

  /ritzau/

 30. Espanyol rykker ned trods scoring fra Braithwaite

  Espanyol så ud til at kunne takke den danske angriber Martin Braithwaite søndag aften.

  Han scorede nemlig et vigtigt mål til 2-1-føring mod Valencia i kampen om at undgå nedrykning fra La Liga.

  Men i de døende minutter af kampen blev det håb slukket, da Valencia på et mål af Samuel Lino udlignede til det endelige resultat 2-2.

  Dermed er overlevelse for Espanyol i La Liga ikke længere en mulighed efter det uafgjorte resultat på Mestalla.

  Martin Braithwaite har ellers med ti sæsonmål gjort sit for at sikre klubbens overlevelse, men det var altså ikke nok.

  Den danske angriber skiftede til Espanyol fra FC Barcelona i begyndelsen af denne sæson, og siden har han været en offensiv profil for den lille af de to Barcelona-klubber med 10 sæsonmål.

  I den anden ende af ligaen høstede storebror FC Barcelona på førstepladsen tre point med en sejr på 3-0 hjemme over Mallorca. Andreas Christensen spillede hele kampen for Barcelona.

  Det var samtidig klubikonet Jordi Albas sidste kamp på Camp Nou. Han gik grædende fra banen med stående ovationer fra publikum, der hyldede ham. Også Sergio Busquets havde sin sidste optræden for Barcelona på hjemmebane.

  /ritzau/

 31. Leicester og Leeds rykker ud af Premier League

  Tre fodboldklubber kæmpede søndag om en og samme plads i sidste spillerunde i den engelske Premier League.

  Kun et af holdene Leeds, Leicester og Everton ville overleve i den bedste engelske fodboldrække, og efter slutfløjtet står det klart, at det bliver sidstnævnte, der får endnu en sæson i det gode selskab, mens de andre klubber rykker ned.

  Også Southampton må en tur ned i den næstbedste række, Championship, efter en rodet sæson.

  Everton havde inden den afgørende spillerunde to point flere end både Leeds og Leicester, og med en sejr på 1-0 over Bournemouth er det altså de blå fra Liverpool, der sikrer overlevelse.

  Leicester, der havde den danske målmand Daniel Iversen med fra start, gjorde ellers sit for at blive i rækken, da West Ham blev besejret 2-1 på hjemmebane.

  Derfor skulle de håbe på, at Bournemouth kunne slå tilbage og udligne mod Everton, da det ville sende Leicester over stregen med en bedre målscore, men sådan gik det ikke.

  Leeds' chancer for overlevelse forduftede hurtigt på hjemmebane mod Tottenham, hvor gæsterne kom foran efter få minutter og vandt 4-1.

 32. Danskerklubben Füchse Berlin vinder European League

  Der var ikke meget at rafle om i søndagens finale i håndboldturneringen European League.

  Danskerklubben Füchse Berlin var bedst på dagen og vandt 36-31 over spanske Granollers.

  Det er tredje gang, at Füchse Berlin vinder turneringen, som flere gange har skiftet navn, siden den første gang blev spillet i sæsonen 1981/82.

  Berlin-klubben råder over flere spillere med dansk pas heriblandt Mathias Gidsel, Jacob Holm og Hans Lindberg, men det var Lasse Andersson, der var den mest flittige danske målscorer i finalen med otte mål. Det var nok til at blive topscorer i finalen.

  I den tyske Bundesliga indtager Füchse Berlin tredjepladsen med tre spillerunder igen.

 33. Slovensk cykelstjerne vinder Giro d'Italia

  Der var selvfølgelig tid til et glas bobler på søndagens afsluttende etape. (Foto: © FABIO FERRARI, Associated Press)

  Det var ren paradekørsel på sidste etape af årets Giro d'Italia, hvor det smukke og antikke centrum af Rom dannede ramme om afslutningen.

  Slovenske Primoz Roglic skulle blot holde sig på cyklen og krydse målstregen for at tage den lyserøde førertrøje og dermed den samlede sejr i årets Giro.

  Det lykkedes, og dermed er Jumbo-Vismas kaptajn vinder af Giroen for første gang.

  Mark Cavendish fra Astana snuppede etapesejren i en massespurt. Han er dermed aldrig stillet til start i en udgave af Giroen uden at komme derfra med en etapesejr.

  Briten meddelte tidligere på ugen, at denne sæson bliver hans sidste som professionel cykelrytter.

  Årets Giro har stået i sygdommens tegn.

  Flere af løbets helt store stjerner heriblandt danske Mads Pedersen, der udgik med sygdom, og Remco Evenepoel, der udgik med corona, forlod løbet i utide.

  Med positive danske briller lykkedes det Mads Pedersen fra Trek og Magnus Cort fra EF at skrive sig ind i den eksklusive klub over ryttere, der har vundet etaper i alle tre grand tours.

  Det skete på henholdsvis 6. og 10. etape af løbet. Før var Jesper Skibby eneste dansker i den klub.

  Giroens øvrige trøjer ud over den lyserøde førertrøje gik til Thibaut Pinot i bjergtrøjen, Jonathan Milan i den lilla pointtrøje og Joao Almeida, der tog ungdomstrøjen.

  /ritzau/

 34. Hamburger SV fik spoleret direkte oprykning i tillægstiden

  Hamburger SV havde det ene ben i Bundesligaen. Men to mål i tillægstiden i en af de andre kampe spolerede oprykningsfesten for traditionsklubben.

  Heidenheim tog den direkte oprykningsplads for næsen af HSV efter to mål i tillægstiden og en sejr på 3-2 ude over Regensburg i sidste spillerunde.

  HSV, der vandt 1-0 ude over Sandhausen, lå ellers længe til at rykke direkte op i Bundesligaen. Faktisk invaderede HSV-tilskuerne banen i den tro, at oprykningen var hjemme.

  Men med Heidenheims sejr i tillægsminutterne raslede HSV ned på tredjepladsen, som giver to playoffkampe om oprykning.

  Her skal HSV over to kampe møde Stuttgart, der endte på tredjesidstepladsen i Bundesligaen.

  Med 1-0-sejren endte HSV sæsonen på tredjepladsen i den næstbedste tyske fodboldrække.

  Ud over Heidenheim var Darmstadt allerede sikker på at rykke op. Darmstadt, som tabte 0-4 ude til Greuther Fürth, endte som toer i tabellen bag Heidenheim.

  /ritzau/

 35. Dansk golfspiller slutter på tredjeplads i Holland

  22-årige Rasmus Højgaard snusede til karrierens fjerde sejr på DP World Tour, men forblev tæt på på en svingende søndag.

  Efter en runde med fire birdies og tre bogeys sluttede danskeren på en delt tredjeplads med tre slag op til den 40-årige spanier Pablo Larrazabal, som tog sin niende sejr på touren.

  Højgaard fik en skidt start på søndagen med en bogey allerede på andet hul, men stabilt spil og birdies på 4. og 12. hul bragte ham helt op på en delt førsteplads.

  På hul 13 kom han imidlertid i problemer, da han først ramte ud på en sti og siden kiksede sit chip, som røg op i højt græs på en lille bakke. Han fik dog begrænset skaden til en bogey, og en efterfølgende birdie på 14. hul sendte ham igen i front.

  En bogey på hul 15, hvor Larrazabal samtidigt lavede en birdie, beseglede dog Højgaards skæbne på banen i Cromvoirt.

  Anderledes flyvende var John Axelsen søndag. Seks birdies på en bogeyfri runde gav den 25-årige dansker dagens bedste score, og han rykkede med slutspurten op på en delt 12.-plads.

  Nicklas Nørgaard Møller blev delt nummer 21, mens Marcus Helligkilde endte som delt nummer 60.

  /ritzau/

 36. PSG-målmand er i kritisk tilstand efter rideulykke

  Paris Saint-Germain-reservemålmand Sergio Rico er i kritisk tilstand efter en rideulykke søndag formiddag.

  Det bekræfter den franske mesterklub over for nyhedsbureauet AFP.

  Den 29-årige spanier sad på bænken for PSG lørdag aften, da klubben matematisk sikrede sig det franske mesterskab ved at spille 1-1 ude mod Strasbourg.

  Efter kampen rejste Sergio Rico til Spanien. Rideulykken skete i El Rocio i det sydlige Spanien.

  - Vi ønsker dig styrke og en hurtig tilbagekomst, skriver eksklubben Sevilla på Twitter.

  /ritzau/

 37. Ukrainer nægter at give hånd efter nederlag til belaruser

  Den ukrainske tennisspiller Marta Kostyuk er ude af grand slam-turneringen French Open efter første runde, men hun nåede at sætte et tydeligt aftryk i Paris.

  Efter sit nederlag søndag eftermiddag til verdensranglistens nummer to, Aryna Sabalenka fra Belarus, ville Kostyuk ikke give hånd til sin overmand.

  Det skyldes, at Belarus er allieret med Rusland, der har invaderet Kostyuks hjemland.

  Undervejs i opgøret, som Sabalenka sikkert vandt 6-3, 6-2, heppede publikum på ukraineren. Men flere buhede også, da Kostyuk forlod arenaen uden at sige tak for kampen.

  På forhånd havde Sabalenka udtalt, at hun godt kunne forstå, hvis Kostyuk ikke var interesseret i at give hånd, fordi det kan føre til stor kritik i Ukraine at give hånd til en russer eller belaruser.

  Sabalenka har selv erklæret sig som modstander af krigen i Ukraine.

  /ritzau/

 38. Dansk racertalent triumferer i Formel 2-løb

  Frederik Vesti vandt søndag Formel 2-grandprix'et i Monaco. (Foto: © IMAGO/JULIEN DELFOSSE, Ritzau Scanpix)

  Den unge danske racerkører Frederik Vesti har sat sig et mål om, at han vil gennem nåleøjet og komme ind i Formel 1.

  Og i søndagens Formel 2-grandprix, der er niveauet under Formel 1, gjorde han da også sit for, at den mission lykkes.

  21-årige Frederik Vesti, der kører for Mercedes' akademihold, triumferede nemlig søndag formiddag på bybanen i Monaco efter også at have vundet kvalifikationen fredag.

  Danskeren blev i front hele løbet igennem og kunne til sidst knytte næven og køre først og målstregen.

  - Sådan drenge! Tusind tak til alle, lød det blandt andet fra en glad Vesti i sin radio, efter at han havde krydset målstregen som den første.

  Søndagens sejr betyder, at Frederik Vesti klatrer op som nummer ét i løbsserien. Danskeren har 89 point, mens hans nærmeste konkurrent Theo Pourchaire har 84 point. Japaneren Ayumu Iwasa er nummer tre med 69 point.

  Foruden de 13 grandprix'er består Formel 2-sæsonen også af 13 sprintløb, som finder sted dagen før hvert grandprix. I lørdagens sprint blev Frederik Vesti nummer ni i sprintløbet i Monaco.

  I næste uge fortsætter løbsserien i Barcelona.

 39. Danske dommere har fløjten i munden til stor finale

  Når håndboldklubbenerne Füchse Berlin og spanske Granollers i aften brager sammen i Europa League-finalen, bliver det med masser af dansk islæt.

  Ikke kun fordi Mathias Gidsel, Hans Lindberg og flere andre danskere er på holdkortet i Berlin-klubben, men også fordi det danske dommerpar Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm er blevet udpeget til at dømme kampen.

  En opgave, de to danskere ser frem til med stolthed.

  - Det er altid enormt stort at få en finale. Det er det, som vi dommere kæmper og arbejder hårdt for, præcis som spillere og trænere også gør. Vi er megaglade og stolte over at blive udpeget til finalen.

  - Det har været endnu en rigtig god og spændende sæson, som afsluttes med prikken over i’et med finalen i Flensborg, siger Henrik Mortensen.

  Kampen mellem Füchse Berlin og Granollers spilles klokken 18.

 40. Kuglestødernes Usain Bolt knuser sin egen verdensrekord

  Den dobbelte olympiske mester i kuglestød Ryan Crouser slog lørdag sin egen verdensrekord i kuglestød, da han kastede 23,56 meter ved Los Angeles Grand Prix.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Amerikaneren overgik sin egen rekord på 23,38 meter, som han satte tidligere i år. Før det lød verdensrekorden på 23,37 - også sat af Ryan Crouser i 2021.

  Crouser er den eneste mand, der har kastet mere end 23,5 meter.

  - Jeg er stadigvæk på en høj mængde (træning, red.), tunge kast i ringen og tunge løft i træningsrummet, så vi kun lige startet med at arbejde på fart, siger Crouser til det amerikanske medie NBC.

  Han fik tilskuernes opmærksomhed i Los Angeles ved allerede efter de første to forsøg at støde kuglen henholdsvis 23,23 og 23,31 meter.

  Kuglen vejer 7,26 kilo.

  Foreløbig har amerikaneren vundet to OL-guldmedaljer og et verdensmesterskab.

  /ritzau/Reuters

 41. Messi-scoring sender det franske mesterskab til Paris

  Kylian Mbappé har indtil videre bidraget med 28 mål i mesterskabssæsonen. Lionel Messi har nu scoret 16 gange. (Foto: © Teresa Suarez, Ritzau Scanpix)

  Et point var nok, og et point blev det til.

  Paris Saint-Germain er franske mestre i fodbold, efter hovedstadsklubben lørdag aften spillede 1-1 på udebane mod Strasbourg.

  Det uafgjorte resultat betyder, at PSG nu har et forspring på fire point ned til Lens på andenpladsen, og med kun en spillerunde tilbage er det derfor vist og sikkert, at Lionel Messi og kompagni løber med guldet.

  Den lille argentiner bragte Paris-klubben foran i første halvleg, da han udnyttede et oplæg fra sin franske holdkammerat Kylian Mbappé.

  Ifølge statistiksiden Opta var scoringen historisk, da Lionel Messi nu har scoret 496 mål i de fem bedste fodboldligaer; Premier League, La Liga, Serie A, Bundesligaen og Ligue 1. Cristiano Ronaldo har ifølge Opta scoret næstflest mål i de fem ligaer med 495 scoringer.

  Med godt 10 minutter igen fik den tidligere PSG-spiller Kevin Gameiro udlignet for Strasbourg, men det ændrede ikke på, at PSG genvandt det franske mesterskab.

  Klubben har været en magtfaktor i den nationale liga, hvor det er blevet til ni mesterskaber i de seneste 11 sæsoner.

Mere fra dr.dk