Seneste sport

Gruskongen Rafael Nadal vinder French Open for 14. gang

Rafael Nadal leverede en magtdemonstration i finalen mod norske Casper Ruud. (Foto: © YVES HERMAN, Ritzau Scanpix)

Rafael Nadal er igen igen vinder af French Open.

Selvom Nadals pas er spansk, så er han kongen af Paris, når det kommer til French Open. I søndagens finale slog han den norske tennisspiller Casper Ruud i tre sæt med cifrene 6-3, 6-3, 6-0.

Spanieren lægger dermed til sin vilde historik i den franske grandslam-turnering, hvor han nu har vundet 14 finaler ud af 14 mulige.

Finalen var Casper Ruuds første i grandslam-regi, men nordmanden, der slog danske Holger Rune ud i kvartfinalen, formåede aldrig at lægge pres på toprutinerede Rafael Nadal.

Dermed har den spanske gruskonge nu vundet 22 grandslam-titler i karrieren. To flere end forfølgerne, Novak Djokovic og Roger Federer.

Seneste sport

 1. Køhler tester Seneste sport

  Brødtekst (Artikel redigeres i forbindelse med opgave)

 2. Test af Kort Sport (ikke del af Seneste nyt)

  Jeg er en kort sport-artikel, der kun er sektioneret under Seneste sport – ikke Seneste nyt.

 3. [Test] Seneste Nyt Sport

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 4. Holger Rune spiller på centre court torsdag

  Torsdag spiller Holger Rune den sene kamp på centre court.

  Det fremgår af French Opens hjemmeside.

  Her venter et møde med den franske publikumsfavorit Gaël Monfils, som tirsdag var gennem kramper og en lang femsætter for at spille sig videre.

  Torsdagens andenrundekamp mellem Rune og Monfils spilles tidligst klokken 20.15 på Court Philippe-Chatrier, der kan huse 15.000 tilskuere.

  - Det gør kun kampen endnu mere profileret, siger DR Sportens tennisreporter, Kresten Mosbæk.

  - Arrangørerne har kun ét skud til at gøre aftenpublikummet tilfreds, så de ved også godt, at den her kamp har potentiale til god underholdning med Holger Rune, der godt kan lide at gå lidt i hyggekrig med hjemmebanefans.

 5. Viktor Axelsen melder fra til stor turnering

  En muskelskade har sat Viktor Axelsen ud af spillet i længere tid end først antaget.

  Axelsen bliver ikke klar til næste uges turnering i Singapore, som han ellers havde håbet på. Det er andet år i træk, at han misser den turnering. Det oplyser den danske badmintonspiller på Twitter.

  - Jeg går desværre glip af Singapore Open igen i år. Jeg havde set frem til endelig at spille foran badmintonfansene i Singapore, men uheldigvis er mit ben ikke helt klar til det endnu, skriver Axelsen.

  Dermed er han ikke med i næste uges Super 750-turnering i Singapore. Han skriver også, at han satser på at spille turneringen næste år.

  Axelsen blev skadet under VM for blandede hold, Sudirman Cup, for to uger siden. Han håber på at være klar i midten af juni.

  - På den positive side går genoptræningen godt, og der er stadig håb om, at jeg kan blive klar til Indonesia Open, lyder det fra Axelsen.

  Indonesia Open er en Super 1000-turnering, som spilles fra 13. til 18. juni. Det er en af årets største turneringer.

  /ritzau/

 6. Dansk modstander svækket: Engelsk EM-stjerne misser VM

  England er som forsvarende europamester favorit i Danmarks gruppe ved VM i Australien og New Zealand til sommer.

  Men holdet kommer i svækket udgave på grund af flere skader. Onsdag blev truppen udtaget, og Arsenals angriber Beth Mead er fraværende, da hun endnu ikke er blevet helt klar efter en korsbåndsskade.

  28-årige Mead blev både topscorer og kåret til turneringens spiller, da England sidste sommer vandt EM på hjemmebane.

  Fra det hold mangler også anfører Leah Williamson og offensivprofilen Fran Kirby - begge på grund af knæskader.

  Ud over Danmark er også Kina og Haiti en del af gruppe D ved VM. De to bedste hold i gruppen avancerer til ottendedelsfinalerne.

  /ritzau/

 7. Malmö-dansker har fået indopereret pacemaker og må sidde ude

  Den danske fodboldspiller Anders Christiansen har efter et ildebefindende fået indopereret en ICD-pacemaker og kommer ikke til at spille i resten af den svenske fodboldsæson.

  Det oplyser Malmö FF onsdag på sin hjemmeside.

  Under en træning onsdag i sidste uge fik Christiansen det dårligt, og danskeren måtte lægge sig på græsset. Efter at være blevet tilset kunne han selv gå fra banen.

  Anders Christiansen blev efterfølgende undersøgt yderligere på et hospital, og det har altså vist sig nødvendigt, at spilleren fik indopereret en pacemaker magen til den, som Christian Eriksen fik indopereret efter sit hjertestop i Parken i 2021.

  Malmö oplyser, at Anders Christiansen efter omstændighederne har det godt, og at han er hjemme hos sin familie.

  - Vi er utroligt kede af det på Anders' vegne. Det vigtigste for hele Malmö FF er nu at give ham al den støtte, vi kan, og at han får tid til at komme og samle sig i fred og ro, siger Malmö-sportschef Daniel Andersson på klubbens hjemmeside.

  /ritzau/

 8. Hvidovre-borgmester om stadion: 'Vi har mega travlt'

  Det bliver en travl sommer på og omkring Hvidovre Stadion.

  I næste fodboldsæson skal det nemlig lægge græs og tribuner til superligafodbold, men det er det gamle stadion lige nu ikke i stand til.

  Derfor har Hvidovre Kommune, der ejer stadionet, bevilget 15,8 millioner til at få opgraderet faciliteterne, så de kan opfylde Divisionsforeningens krav til et superligastadion.

  - Det vil være en historisk fejltagelse ikke at lade Hvidovre IF spille Superliga på Hvidovre Stadion. Derfor er det vigtigt for os, at vores by kan samle sig om vores klub på vores eget stadion, og at vi kan få den glæde med, som det er, at Hvidovre spiller i Superligaen, siger borgmesteren i Hvidovre Kommune, Anders Wolf Andresen (SF).

  For at blive superligaklar skal Hvidovre Stadion have et nyt græstæppe. Der skal også sættes midlertidige tribuner op, så der er plads til mindst 10.000 tilskuere.

  Der skal også bruges godt fem millioner kroner på "tekniske foranstaltninger", herunder lys- og lydanlæg, internet og trackingudstyr, mens yderligere godt to millioner er afsat til VIP-faciliteter for at leve op til kravene om minimum 300 loungepladser.

  Den næste superligasæson starter i midten af juli. Hvis det vurderes, at Hvidovre Stadion ikke kan nå at blive klar til det, har klubben mulighed for at bede Divisionsforeningen om at spille på udebane i de første to runder.

  Hvis Hvidovre Stadion i tredje runde stadig ikke vil kunne bruges, vil klubben være nødsaget til at leje sig ind på et andet stadion.

  - Vi har mega, mega travlt, og vi trykker på bestil-knappen nu, på alt det som vi har gået og planlagt, og som vi har linet op. Så vi gør alt, hvad vi kan, for at blive klar, siger Anders Wolf Andresen.

  /ritzau/

 9. Usain Bolt vil ind i atletikforbund og gøre sporten populær

  Den tidligere topsprinter Usain Bolt vil bruge sin status som en af historiens største atletikudøvere til at få indflydelse i Det Internationale Atletikforbund (World Athletics).

  Bolt mener, at atletik i hans øjne har ramt et tomrum og mangler superstjerner, og han vil gerne være med til at sørge for, at sporten ikke mister status og popularitet, men i stedet bliver endnu mere udbredt og fremelsker nye store personligheder.

  Det siger Bolt i et interview med Reuters.

  - Jeg venter stadig på at blive udpeget til en stilling hos World Athletics. Jeg har rakt ud til dem og fortalt, at jeg vil elske at gøre min indflydelse gældende inden for sporten, så længe de vil have mig til det. Jeg har været i dialog med forbundet, og vi må se, hvad det medfører.

  - Forhåbentlig kan jeg få en andel i at hjælpe sporten med at vokse, siger Usain Bolt.

  I sin aktive karriere vandt Usain Bolt 14 VM-medaljer - 11 af guld - og otte OL-guldmedaljer. Han vandt også en niende OL-guldmedalje, men den blev taget fra ham, da stafetkollegaen Nesta Carter blev testet positiv for doping.

  Bolt er indehaver af verdensrekorden i 100-meterløb og 200-meterløb. Rekorderne lyder på henholdsvis 9,58 sekunder og 19,19 sekunder.

  /ritzau/

 10. Holger Rune skal møde 'underholdende' franskmand i anden runde af French Open

  Monfils var bagud 0-4 i femte sæt, men kæmpede sig tilbage og trods plaget af kramper endte han med at vinde det afgørende sæt med 7-5. (Foto: © Lisi Niesner, Ritzau Scanpix)

  I anden runde af French Open skal Holger Rune møde den franske tennisspiller Gaël Monfils.

  Det står klart, efter den 36-årige ketsjerkunstner sent tirsdag aften slog Sebastian Baez fra Argentina i fem sæt efter et stort comeback.

  Gaël Monfils faldt omkuld på banen efter sin præstation og brød ud i tårer, hvilket blot fik jublen fra hjemmebanepublikummet til at blive mere højlydt. De hyldede Monfils, som var nede med 0-4 i femte sæt efter at have tabt fjerde sæt med 1-6 og trods kramper kom tilbage og vandt kampen.

  Opgøret mod Holger Rune venter torsdag, og ifølge DR Sportens tennisreporter Kresten Mosbæk passer Gaël Monfils godt til danskerens spil.

  - Han spiller kreativt og underholdende, men Holger Rune ser frem til en kamp, hvor der er gang i publikum. Måske er de imod ham, men det bliver Holger Rune blot bedre af, siger han.

 11. Dansk fodboldduo vinder det tyrkiske mesterskab med Galatasaray

  Galatasaray er tyrkisk mester for 23. gang, og Victor Nelsson har spillet en betydelig rolle i sæsonen. (Foto: © ADEM ALTAN, Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Victor Nelsson kan kalde sig tyrkisk mester.

  Tirsdag aften vandt Galatasaray således 4-1 på udebane over Ankaragucu, og fem point ned til rivalen Fenerbahce før sidste spillerunde, kan holdet ikke længere hentes.

  Nelsson spillede hele kampen, hvori den argentinske angriber Mauro Icardi scorede til både 1-0 og 2-1, inden Burak Yilmaz og Sérgio Oliveira slog sejren fast i anden halvleg.

  Den danske stopper har spillet 33 af 34 ligakampe og har dermed en stor aktie i mesterskabet. Det samme kan ikke helt siges om landsmanden Mathias Ross, der også gør sig i det centrale forsvar.

  Den tidligere AaB-profil har ikke fået et eneste minut på banen i ligaen, men har dog spillet to pokalkampe.

  Mesterskabet er Galatasarays 23. gennem tiderne.

  /ritzau/

 12. AGF kan øjne medaljer efter sejr over Randers

  Med en sejr i weekenden ender bronzemedaljerne i Aarhus.

  Det er faktum, efter AGF's sejr på 3-1 over Randers FC i 3F Superligaens mesterskabsspil. Med den rykkede aarhusianerne nemlig op på tredjepladsen på grund af en bedre målscorer end Viborg.

  AGF kom bedst fra start, da Mikkel Duelund scorede efter syv minutters fodbold. Det væltede dog ikke Randers-spillerne af hestene, og blot fem minutter senere udlignede Mads Enggaard på et klassemål.

  Efter pausen rykkede AGF dog fra rivalerne fra Randers, da først Mikael Anderson og dernæst Yann Bisseck udbyggede føringen til slutresultatet 3-1. I sidste runde på søndag skal AGF møde Brøndby, mens Randers står overfor mesterholdet FC København.

  Du kan se højdepunkterne fra kampen i videoen øverst i artiklen.

 13. Hvidovre Stadion skal gøres superligaklar for knap 16 millioner kroner

  Efter 26 års fravær rykkede Hvidovre IF søndag op i Superligaen, og det betyder, at byens stadion skal have opgradering.

  Kommunalbestyrelsen har på et møde tirsdag aften vedtaget et forslag om at bevilge 15,8 millioner kroner til projektet. Det skriver Ritzau.

  Af Hvidovre Kommunes hjemmeside fremgår det, at omkring seks millioner kroner er afsat til mobiltribuner, så kapaciteten øges fra 6.600 til 10.000 tilskuere, hvilket er et krav fra Divisionsforeningen for at kunne spille i den bedste række.

  Derudover skal græstæppet på banen udskiftes, og det kommer anslået til at koste to millioner kroner.

  Godt fem millioner kroner skal der bruges på "tekniske foranstaltninger", herunder lys- og lydanlæg, internet og trackingudstyr, mens yderligere godt to millioner er afsat til VIP-faciliteter og til at leve op til kravene om minimum 300 loungepladser.

 14. Verdens nummer to færdig ved French Open

  Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 30, 2023 Russia's Daniil Medvedev reacts during his first round match against Brazil's Thiago Seyboth Wild REUTERS/Benoit Tessier (Foto: © BENOIT TESSIER, Ritzau Scanpix)

  Russiske Daniil Medvedev er færdig ved grand slam-turneringen French Open efter et nederlag til den brasilianske kvalifikationsspiller Thiago Seyboth Wild.

  Brasilianeren, der er nummer 172 i verden, startede hårdt ud og overraskede verdens nummer to ved at tage første sæt 7-6.

  Da Medvedev i de efterfølgende sæt bragte sig foran 2-1, så det ud til at blive ved forskrækkelsen for den 2. seedede russer, men det skulle vise sig, at kampen langt fra var forbi.

  Thiago Seyboth Wild leverede nemlig overraskelsen og spillede sig videre ved French Open med 3-2 i sæt.

  Med Medvedev ude er vejen til finalen ved grand slam-turneringen på papiret gjort nemmere for Holger Rune.

  Det danske håb stod til at møde Medvedev i semifinalen ved dette års French Open.

  Først skal Rune dog lige kæmpe sig videre fra første runde mod amerikanske Christopher Eubanks. Den kamp kan du følge med i her

 15. Juventus indgår forlig og får millionbøde

  Fodboldklubben Juventus har den seneste tid været anklaget for ulovlig regnskabsførelse, men tirsdag har kluben indgået et forlig med det italienske fodboldforbund.

  Det skriver Reuters.

  Storklubben har indvilget i at betale en bøde på omtrent 5,3 millioner kroner og frasiger sig samtidig muligheden for at appellere i andre verserende sager.

  Forliget betyder, at Juventus undgår at få fratrukket flere point i Serie A.

  Den italienske klub fik ellers for nyligt fratrukket ti point i ligaen i en anden sag, det handlede om Juventus værdisætning af spillere.

 16. Dansk sprinters VM hænger 'i en meget tynd tråd'

  Ida Karstoft vandt sidste år EM-bronze. (Foto: © Wolfgang Rattay, Ritzau Scanpix)

  Sidste år satte Ida Karstoft det ene ben foran det andet, sprintede afsted og blev den blot fjerde dansker til at vinde en medalje ved EM i atletik.

  En stor bedrift i en generelt flot sæson for den 27-årige sprinter, men denne sæson har været anderledes kedelig.

  Akillessenen har drillet hende næsten hele året, og efter at have fået foretaget en scanning har hun nu fundet ud af, at hun har en revne i den.

  En melding, der giver hende afklaring om, hvorfor hun har haft ondt, men som også kaster godt med grus i planlægnings-maskineriet.

  Til sommer venter nemlig et VM i atletik, og det får Ida Karstoft svært ved at nå med til, erkender hun.

  - Det hænger i hvert fald i en meget tynd tråd. Jeg har ikke selv afskrevet det helt, men det er nok mest for, at jeg ikke bliver skingrende vanvittig. Jeg har behov for stadig at have et håb, siger hun med et smil.

  Skal hun med til VM, kræver det dog, at hun kan deltage i kvalifikationen dertil.

  Den slutter i juli, og derfor får akillessenen travlt med at hele, mens hun selv får travlt med genoptræningen. Hvor lang tid den kommer til at tage, ved hun ikke, og hun tør derfor slet ikke lægge planer for resten af sæsonen.

  - Jeg håber stadig, at jeg kommer til at løbe i slutningen af sæsonen, siger hun.

  VM i atletik begynder d. 19. august.

 17. Ishockeyherrer havner i VM-gruppe med Finland og USA

  De danske ishockeyherrer kender nu deres gruppe ved næste års A-VM i Tjekkiet.

  Efter dette års VM netop er overstået, er grupperne dannet på baggrund af resultaterne fra mesterskabet i Finland og Letland.

  Danmark er havnet i gruppe med Finland, USA, Schweiz, Tjekkiet, Norge, Østrig og oprykkeren Storbritannien.

  Danmark er seedet som nummer fem ud af gruppens otte deltagere. Gruppens dårligste hold rykker ned på B-niveau, mens de fire bedste går til kvartfinalen.

  Ved at havne sammen med VM-værten Tjekkiet i gruppe B står det også klart, at Danmark spiller sine gruppekampe i hovedstaden Prag.

  Den anden gruppe, der indeholder VM-finalisterne Canada og Tyskland, afvikler sine kampe i Ostrava, der ligger nær grænseovergange til både Polen og Slovakiet.

  Ishockeyglade Rusland og Belarus er udelukket fra at deltage som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

  I år røg Danmark ud af VM efter det indledende gruppespil.

  /ritzau/

 18. Danskers NHL-hold er finaleklar med storsejr

  Finaleserien i den stærke ishockeyliga NHL bliver et anliggende mellem Florida Panthers og Vegas Golden Knights.

  Mens førstnævnte har været finaleklar i næsten en uge, sikrede Vegas Golden Knights sig først finalebilletten natten til tirsdag dansk tid.

  Det gjorde holdet noget så eftertrykkeligt, da det blev til en 6-0-sejr ude over Dallas Stars. Dermed vandt Vegas Golden Knights semifinaleserien med 4-2 i kampe.

  Den afgørende storsejr blev grundlagt med en imponerende første periode, som Vegas vandt 3-0.

  Vegas Golden Knights blev etableret i 2017 og er det næstyngste hold i den private ishockeyliga.

  Danskeren Jonas Røndbjerg er på kontrakt hos Vegas Golden Knights, men han har blot optrådt for holdet i 13 kampe i denne sæson.

  Størstedelen af tiden har han brugt hos farmerholdet Henderson Silver Knights i AHL. Den 24-årige dansker var ikke med til at spille finalebilletten i hus.

  /ritzau/

 19. Miami Heat afværger Bostons comeback og sikrer finaleplads

  Miami Heat har tidligt tirsdag morgen dansk tid gjort det af med Boston Celtics i den syvende og afgørende kamp i NBA-slutspillets semifinaleserie og dermed sikret sig en plads i finalen mod Denver Nuggets.

  Resultatet endte 103-84 til Miami Heat, som var rejst til Boston i delstaten Massachusetts.

  Jimmy Butler lavede 28 point for gæsterne, og blev udnævnt som semifinaleseriens MVP (mest værdifulde spiller, red.) efter at have stået bag hele 24,7 point, 7,6 rebounds og 6,1 assister i gennemsnit over de syv kampe mod Boston.

  Miami Heat kan dermed se frem til at blive østkystens repræsentant i finalekampen i USA's bedste basketballliga.

  Her venter Denver Nuggets, som i vestkystens slutspil slog LeBron James og Lakers ud i semifinaleserien i sidste uge.

  Opgør i NBA-slutspillet afgøres i et bedst-af-syv-format. Det betyder, at man skal vinde fire kampe mod modstanderen for at gå videre til næste runde.

  /ritzau/

 20. FCK er på guldkurs efter sejr over Viborg

  FCK scorede begge holdets mål i første halvleg. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

  Matchbolden om det danske mesterskab befinder sig nu i hovedstaden.

  Det er faktum efter FC Københavns sejr på 2-1 over Viborg FF i 3F Superligaens næstsidste runde. Dermed har gæsterne som minimum ét point ned til forfølgerne fra FC Nordsjælland, når Danmarks bedste fodboldrække skal afgøres i næste weekend.

  FCK kom hurtigt i front med to mål. Først scorede Jordan Larsson efter 15 minutter, inden Diogo Goncalves bragte gæsterne yderligere i front ved at score på riposten fra sit eget brændte straffespark. I anden halvleg bragte Jakob Bonde Jensen spændingen tilbage i kampen, da han reducerede i 61. minut.

  Comebacket blev dog aldrig en realitet, hvilket blandt andet skyldtes et rødt kort til Viborgs Ibrahim Said 10 minutter før tid.

  FCK kan dog allerede blive mestre i denne weekend, hvis FC Nordsjælland snubler på udebane i aftenens kamp mod Brøndby IF.

  Se højdepunkter fra kampen mellem Viborg og FCK her:

 21. Djokovic sikkert videre i French Open

  Amerikanske Aleksandar Kovacevic bed fra sig i tredje sæt, men Novak Djokovic er sikkert videre i French Open. (Foto: © Jean-Francois Badias, Associated Press)

  Der kom lidt grus i maskineriet i tredje sæt, men Novak Djokovic er sikkert videre til anden runde i French Open.

  Mandag eftermiddag slog han verdens nummer 114, den 24-årige amerikaner Aleksandar Kovacevic, i tre sæt efter knap to og en halv times spil.

  Uden at afgive breakpoints vandt serberen 6-3, 6-2 i de to første sæt, inden han skulle gøre brug af tiebreak i tredje sæt for at vinde kampen.

  I anden runde skal Djokovic op mod ungareren Márton Fucsovics, som han har vundet sine hidtidige fire møder med.

  Djokovic vandt French Open i 2016 og 2021 og jagter i Paris sin i alt 23. grand slam-titel.

  Holger Rune møder tirsdag eftermiddag amerikaneren Christopher Eubanks på Roland Garros-anlæggets tredjestørste arena, Court Simonne-Mathieu. Det opgør kan du følge i vores liveblog på dr.dk.

 22. FC Midtjylland må nøjes med deler i Silkeborg

  FC Midtjylland kunne mandag sikre Europa-playoff med en sejr, men Silkeborg nappede i stedet et enkelt point. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Anden halvleg gik målamok, hvor FC Midtjylland kom foran to gange, men Silkeborg IF vendte kampen på hovedet igen, og holdene spillede 3-3 i den næstsidste runde af Superligaens nedrykningsspil.

  Silkeborg dominerede fuldstændig FCM i første halvleg, men utallige chancer blev misbrugt, og FCM scorede i stedet på holdets første skud på mål.

  Med pointtabet er FCM to point foran OB i kampen om syvendepladsen. Netop de to hold mødes i sidste spillerunde i en direkte duel om en kamp i Europa-playoff mod fjerdepladsen fra mesterskabsspillet.

  Silkeborg er på niendepladsen med 38 point, men kan hverken nå FCM eller OB i tabellen.

  Se højdepunkter fra mandagens kamp mellem Silkeborg og FCM her:

  /ritzau/

 23. Tidligere Tottenham-træner overtager roret i Chelsea

  Mauricio Pochettino stod senest i spidsen for den franske klub PSG. (Foto: © GONZALO FUENTES, Ritzau Scanpix)

  Argentinske Mauricio Pochettino er ny træner i Premier League-klubben Chelsea.

  Det oplyser fodboldklubben på sin hjemmeside mandag.

  Argentineren har senest stået i spidsen for den franske storklub PSG, og tidligere i trænerkarrieren har han også stået på sidelinjen hos Chelseas lokalrivaler fra Tottenham.

  En ansættelse, Chelsea-direktørerne Laurence Stewart og Paul Winstanley er godt tilfredse med.

  - Mauricios erfaring, ekspertise, lederegenskaber og karakter vil tjene Chelsea Football Club godt, mens vi bevæger os fremad. Han er en vindende træner, som har arbejdet på højeste niveau i flere ligaer og på flere sprog, siger de til Chelseas hjemmeside.

  Den 51-årige træner overtager holdet efter en sæson, hvor klubben måtte nøjes med en beskeden placering som nummer 12 i Premier League.

  Chelsea har senest været under ledelse af klubikonet Frank Lampard, der blev hyret ind, da Graham Potter blev sparket ud i starten af april.

 24. Verdensmester Axelsen melder fra til Japan Open i weekenden

  I VM-finalen vandt Viktor Axelsen i to sæt over Kunlavut Vitidsarn fra Thailand. (Foto: © Franck Robichon, Ritzau Scanpix)

  Efter søndagens VM-guld må Viktor Axelsen melde fra til turneringen Japan Open, der spilles i den kommende weekend.

  Det skriver den danske badmintonstjerne på Instagram.

  - Jeg må desværre fortælle jer, at jeg ikke kan deltage i Osaka i denne uge. Jeg har presset mig selv meget i mine forberedelser og spillet med smerter under VM, og det bliver jeg nødt til at tage hånd om, skriver Axelsen.

  - Selv om jeg ville have elsket at komme tilbage på banen og kæmpe igen.

  Søndag vandt Viktor Axelsen VM-finalen og kunne dermed kalde sig for verdensmester for anden gang i karrieren. Ved VM-turneringen var der mindre succes for Anders Antonsen og Hans-Kristian Vittinghus.

  De to danskere røg i første runde ved VM, men kan tage revanche ved Japan Open i den kommende weekend. De to og Rasmus Gemke stiller op i turneringen.

 25. AUT.TEST Earum aspernatur amet quos (23. jan 15.25)

  Soluta ut natus. Omnis repellat et. Dolor quas velit.

  Quo impedit numquam. Commodi impedit pariatur. Quis dolor nemo.

  Commodi vero et. Amet harum quibusdam. Voluptatem autem nesciunt.

 26. AUT.TEST Nemo dicta asperiores fugiat (23. jan 15.24)

  Consequuntur est hic. Quis odit fuga. Beatae debitis distinctio.

  Odit quia et. Tempore dolorem sunt. Dolor quia corrupti.

  Et provident error. Sapiente est doloremque. Recusandae enim quae.

 27. AUT.TEST Laboriosam sed ut saepe (23. jan 14.29)

  Assumenda voluptatibus dolores. Facere dicta illo. Non animi est.

  Asperiores aut fugiat. Consequatur vero et. Et cumque eveniet.

  Quia dolores itaque. Eius quasi eos. Deserunt aut et.

 28. AUT.TEST Reprehenderit quia sed cum (23. jan 14.28)

  Id odio sunt. Expedita illum recusandae. Dicta sit non.

  Qui omnis id. Est consequatur rem. Beatae dolorum et.

  Eos debitis molestiae. Et debitis et. Quo totam dolorum.

 29. AUT.TEST Occaecati dolore id non (19. jan 15.41)

  Repellat ea itaque. Dolorem officia sit. Et excepturi quisquam.

  Dolor commodi necessitatibus. Ex quae quos. Vitae inventore vel.

  Sunt molestiae quo. Delectus perspiciatis et. Vel ut qui.

 30. AUT.TEST Sunt aut qui molestias (19. jan 15.38)

  Placeat fugit eum. Ut quas nihil. Mollitia dolorem temporibus.

  Aut ex debitis. Laudantium provident dolor. Rerum doloremque voluptatem.

  Ut labore reprehenderit. Sed et in. Fugit ullam magnam.

 31. AUT.TEST Reiciendis sit aut deleniti (11. jan 09.10)

  Temporibus excepturi adipisci. Sunt nulla sunt. Voluptatem dolores est.

  Suscipit incidunt dolor. Rem voluptatem atque. Architecto exercitationem minima.

  Voluptates ut voluptas. Et sapiente perspiciatis. Qui distinctio esse.

 32. AUT.TEST Officia eius rem aut (11. jan 09.07)

  Earum voluptas praesentium. Sit in rerum. Adipisci dolor deleniti.

  Fuga sed illum. Aperiam vel ab. Et ex soluta.

  Aut iure sit. Tempore laudantium placeat. Nostrum vel voluptas.

 33. AUT.TEST Et voluptatem corporis voluptatem (6. jan 12.54)

  Sint vel porro. Excepturi error magnam. Iusto illum tempore.

  Quia eligendi voluptatem. Eaque illo ipsum. Voluptas quidem voluptatem.

  Fuga ea maiores. Nisi exercitationem aliquid. Ut possimus vel.

 34. AUT.TEST Id ut at veritatis (6. jan 12.45)

  Eius sequi error. Consequuntur ipsam et. Et nostrum iure.

  Molestiae optio sit. Molestias voluptatum blanditiis. At et quia.

  Distinctio enim et. Tenetur et molestiae. Illum corrupti est.

 35. Viktor Axelsen bliver den anden finalist til prisen som Årets Sportsnavn

  Den danske badmintonspiller Viktor Axelsen er fortsat i spil til at vinde prisen som Årets Sportsnavn i Danmark i 2022.

  Det fortæller Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark i en pressemeddelelse.

  Dermed bliver han den anden offentliggjorte af de i alt tre finalister, der skal kæmpe om prisen.

  Cykelrytteren Jonas Vingegaard var den første.

  Viktor Axelsen har i år blandt andet vundet VM, EM, All England og sæsonfinalen. Han har to gange tidligere vundet prisen som Årets Sportsnavn i Danmark. Det skete i 2017 og 2021.

  Årets vinder offentliggøres ved Sport 2022, der sendes live på DR1 den 7. januar.

 36. Dansker sætter personlig rekord og snupper semifinaleplads til VM i svømning

  Danske Thea Blomsterberg har natten til onsdag dansk tid svømmet sig videre fra det indledende heat i 100 meter brystsvømning ved kortbane-VM, som afvikles i den australske storby Melbourne.

  Det skete i tiden 1 minut og 4,74 sekunder, hvilket rækker til 11.-bedste tid i det indledende heat.

  Tiden var samtidig personlig rekord for Blomsterberg i 100 meter bryst på kortbane.

  Den 20-årige dansker endte 0,93 sekunder bag den hurtigste i det indledende heat, Ruta Meilutyte fra Litauen.

  De to semifinaler afvikles onsdag formiddag dansk tid - efter planen fra klokken 10.45 og frem.

  /ritzau/

 37. Gidsels tyske håndboldherrer viste sig som for stærke for Skanderborg Aarhus

  Skanderborg Aarhus Håndbold havde tirsdag en god mulighed for at tage en stor europæisk skalp hjemme mod Füchse Berlin.

  Det danske hold var da også stort foran, men anført af danske stjerner kæmpede de tyske gæster sig tilbage og vandt kampen i European League 29-28.

  Mathias Gidsel fik comeback for Füchse Berlin i europæisk sammenhæng, og han spillede en afgørende rolle i holdets comeback.

  Efter seks kampe er Skanderborg Aarhus på andenpladsen med otte point, mens Füchse indtager førstepladsen med 12 point.

  De fire bedste ud af seks hold fra gruppen går videre til knockoutkampene.

  Gidsel forlængede sin kontrakt med klubben fra den tyske hovedstad i sidste uge, hvor han gjorde comeback efter at have døjet med en fingerskade.

  /ritzau/

 38. Mads Pedersen går efter historisk hattrick i Giro d'Italia

  Mads P går benhårdt efter en etapesejr. (Foto: © Javier Lizón, Ritzau Scanpix)

  I 2022 vandt Mads Pedersen en etape i Tour de France og tre i Vuelta a España. Næste år går han efter et grand tour-hattrick, når han deltager i Giro d'Italia.

  I en video på Trek-holdets Twitter-profil fortæller den tidligere danske verdensmester, at han skal køre den italienske grand tour i maj.

  - Efter en etapesejr i Tour de France og nogle stykker i Vuelta a España går jeg efter en i Giro d'Italia, siger Mads Pedersen i videoen.

  Den danske stjerne på Trek-holdet har allerede to gange kørt Giro d'Italia. Det gjorde han i 2017 og 2018. Men da vandt han ingenting.

  Hvis Mads Pedersen vinder en etape i Giro d'Italia, bliver han den kun anden danske rytter til at vinde etaper i alle de tre grand tours.

  Kun Jesper Skibby er indtil videre lykkedes med det.

  /ritzau/

 39. To danskerhold rykker ned i cykelsporten

  Cykelstjernerne Jakob Fuglsang, Mads Würtz Schmidt og Andreas Kron kan ikke længere kalde sig World Tour-ryttere.

  Efter måneders spekulationer og meningsudvekslinger har Den Internationale Cykelunion (UCI) mandag bekræftet på sin hjemmeside, at Israel-Premier Tech og Lotto Dstny rykker en hylde ned.

  Det sker først og fremmest som følge af, at holdene ikke har optjent UCI-point nok i de tre forgangne sæsoner.

  Fuglsang og Würtz er på kontrakt hos Israel-holdet, der også har haft den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome på lønningslisten de seneste år.

  Kron har en aftale med Lotto Dstny, som i en årrække har heddet Lotto Soudal.

  Israel-Premier Tech og Lotto Dstny kører ligesom 16 andre hold som ProTeams næste år.

  Det betyder, at de ikke er garanteret en plads i World Tour-løbene.

  Cykelholdene har kæmpet om point til ranglisten de seneste tre år. Fristen for at indsamle point var 18. oktober.

  /ritzau/

 40. Marokkansk selskab flyver 30 fly med fodboldfans til Qatar

  Det skal ikke hedde sig, at de marokkanske fans ikke kan bakke op om deres hold, så nu indsætter det nationale marokkanske luftfartsselskab Royal Air Maroc 30 særafgange.

  Flyene afgår fra Casablanca i Marokko til Doha i Qatar tirsdag og onsdag, oplyser luftfartsselskabet.

  Marokko er det første afrikanske fodboldlandshold nogensinde, der har kvalificeret sig til en semifinale ved VM.

  Flybilletterne er til salg for en særlig god pris, oplyses det. Hvor meget billetterne kommer til at koste, oplyses ikke.

  Der er allerede flere tusinde marokkanske fans i Qatar, og de 30 ekstra fly vil formentlig betyde, at endnu flere fans vil være til stede, når Marokko onsdag møder de regerende franske verdensmestre i semifinalen.

  Marokko møder Frankrig på onsdag.

 41. Odense Håndbold fortsætter flot stime i Champions League

  Håndboldkvinderne fra Odense hentede søndag den fjerde sejr i træk i Champions League.

  De formstærke fynboer vandt på hjemmebane med 26-22 over slovenske Krim Mercator.

  For blot en uge siden mødtes de to hold i Ljubljana, hvor et stærkt Odense-comeback efter pausen udløste en sejr til cheftræner Ulrik Kirkelys danske mesterhold.

  Søndag fik de danske værter oparbejdet en føring i det sidste kvarter frem mod pausen, hvilket blev afgørende i en forkrampet og nervøs anden halvleg for begge hold.

  Odense har med sejren 10 point for otte kampe i Champions Leagues gruppe A.

  Med seks gruppekampe tilbage er holdet i spil til at nappe en af de to kvartfinalepladser. Skulle det glippe, så tyder meget på, at Odense vil gå videre til ottendedelsfinalerne.

  Esbjerg deltager også i Champions League, og vestjyderne kæmper med i toppen af gruppe B.

  /ritzau/

 42. Tysk VM-målmand har brækket benet under skitur

  Det tyske landshold led en krank skæbne under VM i fodbold, hvor gruppespillet blev endestationen, primært på grund af et overraskende nederlag i den første kamp mod Japan.

  Men her var modgangen ikke slut - i hvert fald ikke for den 36-årige målmandslegende Manuel Neuer, der har 117 landsholdskampe bag sig.

  Bayen München-keeperen valgte nemlig at tage på skitur for at få VM-skuffelserne ud af kroppen. Det var åbenbart mindst lige så svært at styre skiene som at dirigere det tyske forsvar. Det gik nemlig helt galt, og tyskeren endte endte med at brække benet.

  - Året kunne helt sikkert være endt bedre... Mens jeg forsøgte at clearet hovedet på en skitur, brækkede jeg skinnebenet. Gårsdagens operation gik godt. Mange tak til lægerne. Men det gør ondt at vide, at sæsonen er forbi for mig, skriver Manual Neuer på Instagram i et opslag for hospitalssengen.

  Han har også været skadet tidligere i løbet af sæsonen. Her blev han afløst af reserven Sven Ulreich i Bayern München-målet.

 43. Norsk tennisstjerne skal møde Djokovic i sæsonfinalen

  Casper Ruud klarede sig videre til tennissportens sæsonfinale uden de store problemer.

  Den norske ketsjeratlet slog således sin russiske modstander Andrey Rublev i to sæt med 6-2, 6-4 i lørdagens anden semifinale i Torino.

  Dermed står det klart, at det bliver Casper Ruud, som skal møde Novak Djokovic i søndagens finale.

  Den serbiske stjerne jagter sin sjette triumf i den prestigefyldte turnering, som spilles i Torino.

 44. Bold i vandet sætter Højgaard tilbage ved sæsonfinalen i golf

  Rasmus Højgaard matchede lørdag sine konkurrenter med driver og jern, men en ustabil putter og en tur i vandet kostede ham dyrt.

  I tredje runde af sæsonfinalen DP World Tour Championship i Dubai endte den 21-årige dansker efter en rutsjetur af en runde med en score i banens par.

  Han er dermed foreløbigt nummer 11 i den samlede stilling med en samlet score på seks slag under par efter 54 huller.

  Højgaard slog lørdag glimrende ud på de fleste huller, men putteren var til gengæld kold, og stortalentet lavede fire bogeys og var to slag over par efter de første 12 huller.

  Flotte birdies på både 16. og 17. hul reddede en stor del af dagen, inden 18. hul blev et symbol på den meget svingende runde.

  Højgaard drivede sin bold langt på par fem-hullet, men også i vandet, hvilket kostede et strafslag. Herefter hamrede danskeren bolden op på green og skaffede sig en fornuftig birdiechance, men igen svigtede det korte spil.

  /ritzau/

 45. Forældre til dansk EM-profil har kørt hele natten for at nå semifinale

  Anne Mette Hansen blev kåret som kampens spiller i EM-sejren over Norge, der betød, at det nu er Montenegro, der venter i semifinalen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Anne Mette Hansen kan se frem til opbakning fra familien i aftenens EM-semifinale mod Montenegro.

  Forældrene til den danske bagspiller har kørt hele natten for at nå til den slovenske hovedstad, Ljubljana, hvor der klokken 17.45 er en finaleplads på spil.

  - Det er gået rigtig, rigtig godt. Der har næsten ikke været noget trafik. Det eneste, der har været, er lastbiler og en smule regn, sagde Poul Hansen, far til Anne Mette Hansen, til TV Avisen fredag morgen.

  Forældrene var også på plads i Barcelona sidste år, hvor datteren og landsholdskollegerne spillede sig til en VM-bronzemedalje.

  - Vi håber, at de denne gang kommer en tak længere.

  - Det betyder utroligt meget. Vi går rigtig meget op i håndbold allesammen, så når chancen er der, er vi nødt til at være der, siger Poul Hansen.

Mere fra dr.dk