Eileen Gu er en driftig kvinde. Ikke bare er hun blandt verdens bedste til at stå på freestyleski, hun har også været på forsiden af de kinesiske udgaver af Vogue, Elle, Marie Claire og InStyle.
Og selvom hun kun er 18 år, så har hun allerede sponsoraftaler med RedBull, Bank of China, China Mobile, Cadillac i Kina, mejeriet Mengniu og Lunkin Coffee, som er en konkurrent til Starbucks.
Derudover er det værd at nævne, at hun er professionel model for mærker som Louis Vuitton og Tiffany & Co.
Med andre ord så går det meget godt for Eileen Gu. Eller Gu Ailing, som kineserne kalder hende.
For ikke nok med at sponsorerne står i kø, så har hun også gode muligheder for at rejse hjem med tre guldmedaljer efter OL, hvis hun lander nogle af de svære tricks, som hun får til at se legende lette ud på løjpen.
Sandsynligvis bliver den største udfordring at undvige spørgsmål om de geopolitiske spændinger, der har været mellem USA og Kina i forbindelse med årets OL, der er endt med et diplomatisk boykot fra amerikanerne.
Eileen Gu er nemlig født i San Francisco, USA, af en kinesisk mor og en amerikansk far.
Og som du måske har regnet ud, så stiller hun op for moderens hjemland til OL.
Indtil videre har hun holdt sig helt ude af debatten, når spørgsmålene er begyndt at handle om den politiske situation i Kina. Det er lykkedes, fordi hun sjældent giver interviews til andet end sponsorer og modeblade.
Men da hun vandt halfpipe-konkurrencen ved Dew Tour i Copper Mountain i Colorado i december sidste år, sneg de mindre behagelige spørgsmål sig alligevel ind på den kinesiske skistjerne med de amerikanske rødder.
Hvad med Hong Kong?
Tibet?
Det muslimske mindretal i Kina, Uighurere?
Og den forsvundne, kinesiske tennisspiller, Peng Shuai?
- Jeg springer lige over, sagde hun pænt til journalisterne og fulgte op:
- Der er ingen grund til at være splittende. Jeg har kun lyst til at være inkluderende.
Og lige præcis dét svar er måske fornuftigt nok, siger Julian Ku til Washington Post. Hun er juraprofessor ved Hofstra Universitetet, hvor der blandt andet bliver forsket i forholdet mellem USA og Kina.
- Hvis hun siger noget om, hvor slemt det står til med menneskerettighederne i Kina, vil reaktionen være stor, og det vil smadre hendes gode ry, fortæller hun.
Måske går det i virkeligheden endnu værre, siger den kinesiske menneskerettighedsforkæmper Teng Biao, der er gæsteforelæser på Hunter College i New York.
- Kinesiske atleter, filmstjerner og musikere bliver bedt om at tie.
- Hvis de kritiserer kommunistpartiet, mister de alt, og det tab er så stort, at de ikke vil tage chancen, siger han til ESPN, inden han også understreger, at Eileen Gu sandsynligvis ikke har været klar over, hvilke konsekvenser det ville have for hende uden for sporten, da hun skiftede nationalitet som 15-årig.
Selv undviger Eilleen Gu ved at sige, at hun bare forsøger at fokusere på de ting, der gør hende glad. Og så vil hun gerne være et forbillede for unge, kinesiske piger.
- Jeg elsker at konkurrere. Jeg elsker at stå på ski, og det giver mig en mulighed for at bruge min stemme til at udbrede sporten. Det er det største mål, jeg har, sagde hun efter sejren på Copper Mountain.
Der kommer til at ske noget stort
Beslutningen om at stille op for Kina blev taget allerede i 2019.
På Instagram skrev hun blandt andet, at hun håbede at ’forene folk, fremme fælles forståelse og skabe bedre kommunikation’.
Få måneder forinden havde hun poseret sammen med en række andre kinesiske atleter og Kinas præsident Xi Jinping på et billede.
Dengang var det ikke til at forudse, at den kinesisk-amerikanske skiløber få år senere skulle være en af de største, kinesiske stjerner ved vinter-OL i Beijing, hvor hun også uden for konkurrencestadions fylder i reklamer på både fjernsyn og busstoppesteder.
Men stjerne er hun altså nu. Også på den internationale scene.
Det blev understreget ved sidste års X Games i Aspen, hvor hun vandt to guldmedaljer og en bronzemedalje. Et resultat, der var det bedste nogensinde for en debutant.
Resultatet blev fulgt op med yderligere tre medaljer ved VM, mens hendes dårligste placering i denne sæsons konkurrencer er en andenplads.
At have en atlet, der er så suveræn til vintersport, er uvant for Kina, som kun vandt én guldmedalje ved det seneste vinter-OL.
Derfor giver Gus resultater naturligvis også ekko i Kina, fortæller hendes personlige træner, Misra Noto Torniainen, til ESPN.
- Hun er allerede den største stjerne i Kina, siger han.
- Hun er meget talentfuld, og hun arbejder så hårdt, som hun kan, hver eneste dag. Uanset hvad hun laver. Om det så handler om at være model, studere eller stå på ski, så giver hun 100 procent. Derfor er jeg sikker på, at der kommer til at ske noget stort til OL.
Samme forudsigelse har amerikaneren Jeff Ruffolo, der de seneste to årtier har arbejdet med at arrangere store sportsevents i Kina.
- Hun kommer til at blive lige så stor som Yao Ming var, siger han med henvisning til Kinas første NBA-spiller, der nød kæmpe anerkendelse i hjemlandet.
- Og hvis hun samtidig siger noget på mandarin, efter hun har vundet en OL-medalje, så kommer det kinesiske publikum til at gå amok.
Men hvordan vil amerikanerne have det, hvis en amerikansk-født atlet vinder guldmedaljer til Kina? Det får vi måske svaret på i nat, hvor Eilleen Gu første gang er i konkurrence ved OL, når der er kvalifikation i kvindernes Big Air-konkurrence.
Du kan se med natten til mandag fra klokken 02.25 på DR TV.