Citronsæson! Sådan laver du salt-syltede citroner, der holder helt til sommer

Januar er højsæson for citroner. Og selvom man kan få dem hele året, så smager de allerbedst lige nu.

Med den her nemme opskrift, kan du sylte dine egne citroner, og få dem til at holde megalang tid.

Citronsikring

På den måde er du "citronsikret", selv når sæsonen er slut.

Salt-syltede citroner er godt tilbehør til en masse forskellige retter, og de kan holde sig mindst et halvt år i køleskabet.

Men husk lige! Citronerne skal stå mindst 1 måned, før de er klar til at blive brugt.

Opskrift

Det skal du bruge:

  • 1 stort sylteglas - renset med kogende vand

  • 2 håndfulde citroner

  • (Der skal være nok til at fylde glasset op)

  • 1 spsk. groft havsalt pr.citron

  • 1 stang hel kanel

  • 1 stk. chili

  • 1 smule korianderfrø

  • 1 smule fenikkelfrø

  • 4-5 blade laurbær

Sådan gør du

  1. 1

    Vask og rens citronerne.

  2. 2

    Skær et kryds i dem, uden at skære dem i stykker.

  3. 3

    Pres en spiseskefuld salt ind i det kryds du har skåret i hver citron.

  4. 4

    Kom krydderierne i glasset, samtidig med at du lægger citronerne tæt sammen i glasset.

  5. 5

    Pres citronerne tæt sammen, så deres saft presses ud og dækker citronerne.

  6. 6

    Pres citronerne sammen de næste 2-3 dage så alt saften kommer ud.

  7. 7

    Hvis der ikke kommer nok saft ud til at dække citronerne, kan du putte lidt ekstra frisk citronsaft over dem.

  8. 8

    Efter ca. en måned er de klar til brug! Husk at skylle dem, inden du bruger dem, ellers kan de altså godt smage rimelig saltet.

  9. 9

    Nu har du et glas med syltede, lækre citroner, som du kan røre i dressinger, putte i gryderetter og på en ovnbagt kylling, når dine forældre laver det.

Opskrift: Brødrene Price.