I Ultra Nyt kan du i dag møde 13-årige Jonas.
Han er vild med at lave mad og har derfor startet sit eget mad-firma.
Jonas tager imod bestillinger på mad, og så leverer han retterne hjem til sine kunder.
Vi har været heldige at få fat på en af hans mange opskrifter - nemlig boller i karry.
Sådan laver du Jonas' boller i karry
Vi starter med farsen!
Pil et løg og hak det fint.
Put 500 gram hakket svinekød i en skål og tilsæt løget.
Put 3 spiseskefulde mel i skålen og enten 3 spiseskefulde mælk eller et æg.
Tilsæt også salt og peber.
Rør så farsen sammen.
Hæld vand i en gryde til det er cirka 7 centimeter fra bunden.
Put en bouillonterning med smag af kylling i vandet og lad det koge.
Form farsen som vist i videoen med en ske.
Put bollerne i vandet og lad det koge i cirka 8-10 minutter.
Videre til sovsen!
Kom 20 gram smør i en gryde og smelt det.
Put så 2 teskefulde mel og 2 teskefulde karry i.
Tilføj også en halv teske gurkemeje.
Rør det rundt med et piskeris.
Tilsæt så 3 deciliter mælk samt salt og peber og lad det koge i et par minutter.
Tag bollerne op af vandet, når de har kogt 8-10 minutter og put dem i sovsen.
Tilsæt 1,5 deciliter fløde og rør rundt.
Lad det koge ved svag varme i 15 minutter
Smag det til med salt og peber.
Kog risene, som der står på pakken.
Og voilà! Så har du en lækker omgang boller i karry!
