Fra sand til guld: Pimp din kage som Bagedyst-Jacob

Micki Cheng har et smart trick til, hvordan du lynhurtigt kan pimpe en simpel kage til den helt store guldmedalje.

Når der skal fart på i køkkenet – enten fordi lækkersulten kræver at blive stillet hurtigst muligt, eller fordi gæsterne er lige på trapperne – er det næppe et elegant ’finish’, man prioriterer højest.

Men det kan man nu sagtens gøre.

Deltagerne i DR1-programmet ’Den store bagedyst 2017’ skulle i denne uge udarbejde en deluxe-udgave af en klassisk roulade. Rouladerne blev naturligvis pyntet i stor stil med alt fra chokoladesnirkler til muslinger, som kræver både øvelse, tålmodighed og finesse.

Men det behøver slet ikke være så svært at få en simpel kage til at funkle, glitre og ose af bage-overskud. Micki Cheng viser dig her, hvordan du, inspireret af Jacobs guldroulade, kan forvandle en almindelig sandkage til det pureste guld med et trylleslag.

Klar, parat – spray!

https://www.dr.dk/mad/opskrift/nemt-med-micki-guldbar

Nemt med Micki: Bagedyst edition

  • Dessert- og bageentusiast Micki Cheng snyder i forvejen. Ugentligt viser han en pærelet udgave af en kage fra 'Den store bagedyst'.

  • Her bliver der snydt, hacket og åbnet poser til den store guldmedalje. Eller Mesterbager-forklæde.