Er I også en af de familier, der har lyst til en frisk salat på bordet juleaften sammen med al den fede julemad?
Så er I ikke alene, for nye tal viser, at hver tredje familie faktisk stiller en frisk rødkålssalat på bordet juleaften.
Det viser en undersøgelse blandt 1.038 danskere foretaget af Analyse Danmark for DR sidste år.
Frisk og syrlig smag
Tallene viser, at der er flest i hovedstadsområdet, der får frisk salat - fire ud af ti - mens der er færrest i Region Syddanmark og Region Nordjylland, hvor kun hver fjerde får salat.
En salat er ikke kun god på julebordet som et sundt modspil til den fede julemad - den friske og syrlige smag i salaterne er også et godt smagsmæssigt modspil til julemaden - og er dermed med til at gøre måltidet endnu bedre.
Tre lækre opskrifter på salater, der passer perfekt til julemiddagen:
http://www.dr.dk/mad/opskrift/rodkalssalat-med-figner-og-blabaer
Den her rødkålssalat er virkelig et hit blandt de fleste. Den er frisk og syrlig, rødkålen er sprød, og så har salaten sød smag fra både blåbær og figner.
Salaten er afsluttet med knasende og salte hasselnødder drysset på toppen. En lækker salat, der smager af jul og pynter på julebordet.
http://www.dr.dk/mad/opskrift/gronkalssalat-med-sennepsvinaigrette
Grønkålssalaten har en skarp og syrlig smag fra sennepsvinaigretten, og er derfor perfekt sammen med det lidt fede kød på julebordet. Og så er den blandet med syrlige æbler og salte pistaciekerner.
http://www.dr.dk/mad/opskrift/salat-med-spinat-og-appelsin
En meget enkel og mere diskret salat på julebordet kan være denne spinatsalat med appelsinfileter og knasende croutoner. Appelsinfileterne giver den syrlige smag, mynte giver friskhed, og de hjemmelavede croutoner er knasende sprøde på toppen.