Er en durumrulle og et par kyllingevinger godkendt tømmermændsmad, selvom man er topkok og vant til at spise på michelinrestauranter i tide og utide?
Det er det i hvert fald, hvis man hedder Wassim Hallal eller Mikkel Maarbjerg.
Imens du selv ligger med de helt store tømmermænds-cravings her 1. januar, kan du med fordel læse, hvad de gastronomiske stjerner foretrækker, når energiniveauet er i bund, og kroppen forlængst har svigtet.
Umut Ra Sakarya
Kok og ejer af Guldkroen og tidligere chefkok på grillbaren Grisen
- Jeg er tyrker, og jeg elsker en god durumrulle med sindssygt meget chili i. Faktisk skal der helst overdrevet meget chili i, for jeg kan godt lide at få smerte ind i kroppen på den måde, når jeg har tømmermænd. Og så skal jeg have sprøde, salte pomfritter til.
- Jeg bestiller tit maden, når jeg er på vej hjem fra byen om natten, og så kommer det hjem til mig op af formiddagen. Det er helt perfekt.
Dak Laddaporn Winchagoen
Chefkok på den thailandske michelinrestaurant Kiin Kiin
- Jeg skal altid have en nudelsuppe eller en rissuppe, når jeg har tømmermænd - gerne nede fra Istedgade. Det er konge tømmermændsmad.
Wassim Hallal
Medejer og chefkok på michelinrestauranten Frederikshøj
- Jeg spiser allerhelst stærke, sprøde kyllingevinger, når jeg har tømmermænd.
Christian Puglisi
Kok og indehaver af michelinrestauranten Relæ samt restauranterne Manfreds, Bæst og Mirabelle
- Hvis jeg har tømmermænd, spiser jeg typisk pasta. Jeg er jo så priviligeret, at jeg kan tage forbi en af mine restauranter, hvis jeg er hårdt ramt, og så ender jeg tit på Mirabelle.
- Ellers ville jeg gå efter noget varmt og lidt stærkt, som gør mig klar igen. For eksempel en braiseret gryderet med noget pølse og måske en god gang kartoffelmos til.
Thomas Castberg
Dommer i Masterchef og tidligere kok på restaurant Kommandanten og tidligere køkkenchef i Meyers Madhus
- Hvis jeg nu har tømmermænd er jeg underlagt alle de cravings, som de fleste andre også har. Men jeg ynder at være forudseende og have en kæmpe dry aged bøf på mininum 350 gram liggende, og så skal den spises med fritter og danskvand til.
Mikkel Maarbjerg
Kok og indehaver af det kulinariske studie Kirk+Maarbjerg
- Jeg spiser som regel en godt krydret shawarma fra et af de gode steder på Vesterbro, hvor jeg bor.