Natasha droppede sine mødomsløgne: Der findes ikke et rigtigt 'sexnummer'

Natasha skammede sig over, at hendes såkaldte 'sexnummer,' var nul. Det er hun færdig med nu.

Hun har skammet sig, følt sig forkert og haft lange diskussioner med sig selv.

- Er det min personlighed?

- Er det min krop?

- Er det, fordi jeg har briller?

Natasha Jensen er 23 år og jomfru.

I flere år forsøgte hun konsekvent at undgå spørgsmål som: 'Hvor mange har du været sammen med?' Hun talte udenom. Var det ikke muligt, løj hun ofte.

Det skete mest til fester og større sociale sammenkomster. Hendes nærmeste venner og familie har hun altid været ærlig overfor.

Men den seneste tid har Natasha lagt mødomsløgne og -fortielser bag sig. Det har været en kæmpe lettelse. Hvordan det skete og hvorfor, vender vi tilbage til.

Vi starter ved de små jomfruløgne, og hvorfor de nogle gange virkede som den bedste løsning.

Natasha lod blikket vandre bordet rundt. Alle drak. Hun traf en hurtig beslutning, førte glasset op til munden og tog en slurk.

Men det var snyd. Ifølge reglerne burde hun lade sit glas stå.

- Nu kommer der en, jeg regner med, alle kan drikke på, havde hendes nye studiekammerat sagt og tilføjet:

- Jeg har aldrig haft sex…

Det var under introugen på Cphbusiness. De var over 20 nye studerende samlet til forfest og legede druklegen 'Jeg har aldrig.'

Natasha valgte at lyve og lade de andre tro, hun havde haft sex.

- Bare ordlyden på spørgsmålet gør, at du føler dig meget anderledes, hvis du lader din drink stå. Min medstuderende har helt sikkert ikke sagt det i ond mening, men formuleringen giver et pres.

Det er ikke den eneste gang, andre har formuleret sig på en måde, som har gjort det svært for Natasha at være ærlig om at være jomfru.

Hun husker eksempelvis en reunion-middag med folkeskoleveninderne. Samtalen faldt på deres tidligere klassekammerater. Og sex.

- Ha ha, den her person har nok ikke haft sex endnu, sagde én.

- Overvej at være i vores alder og ikke have prøvet det, sagde en anden.

- Selvfølgelig skal du helst ikke lyve, men lige der får jeg det sådan, at jeg nok ikke skal fortælle, at jeg er jomfru. Jeg får et indtryk af, at det er forkert, siger Natasha.

En af de værste episoder, hun har haft, var til en komsammen med sine tidligere kollegaer. Hendes daværende chef havde opsnappet, at Natasha aldrig havde haft en kæreste. Chefen antog, at hun heller ikke havde haft sex.

Det var ikke noget, Natasha selv havde fortalt, men nu sad chefen og talte højt om det ved bordet.

- Han gjorde det i sådan en: 'Ha ha, Natasha har aldrig haft sex-tone'. De andre grinede med. Det var enormt akavet og ydmygende. Jeg kunne ikke andet end bare at smile usikkert.

Nogle uger senere var hun i byen med kollegaerne igen. En af dem spurgte direkte:

- Har du virkelig aldrig haft sex?

Denne gang nøjedes Natasha ikke med et genert grin.

- Jeg har været sammen med tre, løj hun.

Og så var den lukket. Ikke flere spørgsmål.

Omverdenens reaktioner har været en medvirkende årsag til, at Natasha har følt, at hun var forkert. At der var noget galt med hende, fordi hun ikke har været i seng med nogen.

- Jeg oplever, der er en forventning om, at de fleste 15-16-årige begynder at have haft sex. Og når du fylder 18-19 år, begynder folk at synes, det er decideret unormalt, hvis du ikke har haft det, siger hun og tilføjer:

- Da jeg kom i 20’erne, begyndte jeg at stresse over det. Jeg følte, det var en kæmpe fejl, at jeg ikke havde prøvet det. Jeg fik tanker som: 'Vil drenge afvise mig, fordi de synes, det er frastødende, jeg aldrig har haft sex?'

Men der er sket noget med Natasha. Tankerne er faldet til ro. Siden januar har hun holdt sig til én version, når det handlede om hendes sexliv: Den sande.

Og det er nu, vi vender tilbage til, at Natasha har lagt løgne og udenomssnak bag sig.

Det var nervepirrende. Natasha havde sjældent været så nervøs over at dele en historie om sig selv.

Hun havde formuleret et blogindlæg om at være jomfru. Hun havde tilmed delt det på sin Facebookprofil.

Normalt var det ikke noget, hun talte med andre end sine nærmeste om, men få uger forinden havde hun set et interview med en kvinde på sin egen alder. Kvinden var jomfru og satte spørgsmålstegn ved, hvorfor det føltes skamfuldt at have sin mødom intakt i 20’erne.

- Der skete et eller andet i mig. Jeg kunne relatere til mange af de ting, hun fortalte. Hun var vildt sej, og det blev lidt en kickstarter.

Natasha skrev et indlæg, hvor hun fortalte det, som det var og er.

Den eneste grund til, at hun er jomfru, er, at hun ikke har mødt den rigtige at have sex med. Det er ikke, fordi det skal være med den eneste ene eller en kæreste. Det skal bare være med en, hun føler sig tryg ved og har lyst til. Ham har hun ikke mødt endnu, og det ville hun ikke behandle som et tabu mere.

- Det var en kæmpe befrielse at tale om det. Jeg fik ingen negative reaktioner. Jeg oplevede, at når du selv er afklaret, åbner op og fortæller din historie, så får folk virkelig respekt for dig.

Hun tilføjer:

- For mig var det en rar følelse at kunne stå åbent ved, hvem jeg er.

Efter hun stod frem, begyndte venner og bekendte at kontakte hende. De fortalte, at de heller ikke havde haft sex. At de synes, hun var sej, eller at de omvendt var flove over, hvor mange de havde været sammen med.

Det overraskede hende, hvor meget åbenhed hun mødte ved selv at være ærlig. Men hun blev også frustreret. For hun var tilsyneladende ikke ene om at skamme sig over antallet af sexpartnere, hun har haft.

- Der er flere af mine veninder, som er bange for at blive opfattet som sluts. Det er irriterende, at et 'sexnummer' fylder så meget. Jeg bliver faktisk lidt ked af det. Du burde ikke skamme dig over, hvor mange du har haft sex med. Uanset om det er nul eller 50. Der findes ikke et rigtigt antal.

Personligt har Natasha ikke følt trang til at lyve om at være jomfru siden. Men hun ville stadig føle, det var ubehageligt at svare ærligt på 'Jeg har aldrig haft sex'-spørgsmålet til en fest ved halvfremmede mennesker. Hun tror, der er en måde at ændre det på.

- Det kræver, at vi bliver bedre til at tale om ikke at have haft sex. Jo flere, der er åbne omkring det, jo mere normalt bliver det, og vi får øjnene op for, der faktisk er en del, som ikke har haft sex som 16-årig, siger hun og har et sidste budskab til andre:

Overvej, hvordan du reagerer, når folk fortæller, at de er jomfruer.

- Det nytter ikke at grine eller stille spørgsmål med en lidt nederen tone. Du må gerne spørge, men tænk over, om du får det til at lyde nedladende, siger hun og tilføjer:

- Med mindre du er en nær ven, så hold igen med at spørge detaljeret ind til det. Nogle begynder at stille spørgsmål som: 'Har du slet ikke prøvet noget seksuelt?' og 'hvad har du prøvet?'. Det er ikke sikkert, man har lyst til at svare på det, hvis der er andre til stede. Tænk over, hvordan du gerne ville have, andre reagerede, hvis det var dig selv.

Og Natasha? Hun dater og ser fyre, men hun venter stadig på ham, hun har lyst til at have sin første gang med.

- Jeg er sikker på, han nok skal komme. Jeg har ikke travlt. Det sker, når det sker.