Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg mener ikke, at han har tegnet et forkert billede af politiets tilstand og ressourcer, som han anklages for af en række tillidsfolk i politiet.
Jens Henrik Højbjerg forklarer, at der ikke er nogen tvivl om, at politiet lige nu er hårdt presset af en række opgaver, "vi ikke havde for få år siden"
- Jeg har aldrig lagt skjul på, at vi hver dag må prioritere hårdt og tilpasse vores indsatser for at få enderne til at mødes. Det er ikke nogen hemmelighed, udtaler han i en skriftlig kommentar.
Rigspolitichefen afviser også anklagen om, at han ikke lytter til sine medarbejderes frustration.
- Jeg er også fuldt ud klar over, at der hver eneste dag bliver trukket store veksler på de ansatte og deres familier - og at det har været sådan igennem lang tid, udtaler han.
- Jeg lytter nøje, når medarbejdere og tillidsmænd giver udtryk for deres frustration, som det er tilfældet her. Ikke mindst frustrationen over, at man ikke kan løse alle opgaver.
Historien kort
- •
Det er Torben Ryttergaard, fællestillidsmand i den største afdeling på Politigården i København, Operativ Special Afdeling, der i Berlingske udtaler, at han og hans kolleger har mistet tilliden til rigspolitichefen.Meldingen kommer efter, at rigspolitichefen i et interview har forklaret, at politiet har de nødvendige ressourcer til at løse den igangværende bandekonflikt. Men ifølge betjentene undlader Jens Henrik Højbjerg at gøre opmærksom på, at ressourcerne tages fra andre områder af politiarbejdet.
- •
Heller ikke formanden for Københavns Politiforening, Michael Møller, mener, at rigspolitichefen giver et præcist billede af den nuværende situation i politiet.
- •
Derudover mener Torben Ryttergaard ikke, at Jens Henrik Højbjerg lytter til medarbejderne.
"Tvingende nødvendigt" at sætte ind mod bander
I udtalelsen skriver Jens Henrik Højbjerg desuden, at han i morges havde et møde med Claus Oxfeldt, der er Politiforbundets formand, og har aftalt at mødes med forbundets forhandlingsudvalg i eftermiddag.
Endelig fremgår det også, at der arbejdes hårdt på at afhjælpe situationen. Jens Henrik Højbjerg peger blandt andet på, at der optages flere politistuderende, og at civile ansættes i funktioner, som politifolk så kan frigøres fra.
- Det ændrer ikke ved, at vi her og nu har en ekstremt alvorlig bandekonflikt i dele af København, der skal håndteres. Rigspolitiet er løbende i dialog med Københavns Politi om, hvad der skal til for at få styr på banderne.
- Selvom vi er nødt til at prioritere, så er det tvingende nødvendigt at sætte massivt ind, så vi får standset dette uvæsen. Jeg er fuldt bevidst om, at det koster andre steder.