Skuffelse, frustration, vrede og glæde. De store følelser var på spil efter valget i nat, hvor et godt valgresultat ikke nødvendigvis rimede på en borgmesterkæde eller indflydelse.
Her kan du tjekke, hvem der endte med at få de vigtigste poster i din kommune, og under boksen bringer vi et uddrag fra de kommuner og en enkelt region, hvor konstitueringen forløb særligt dramatisk.
Papirkast i Vejle
I Vejle voksede Socialdemokratiet sig størst med 11 mandater, men det var Venstre med 10, som sikrede sig borgmesterposten.
- Jeg er dybt rystet over, at man kan behandle et valgresultat på den måde, sagde Socialdemokratiets borgmesterkandidat Søren Peschardt, da det stod klart, at hans parti endte udenfor indflydelse.
Ifølge Vejle Amts Folkeblad var han så frustreret, at han kastede et stykke papir fra sig, da han forlod forhandlingerne.
Til gengæld var Jens Ejner Christensen (V) lykkelig over natteforhandlingerne i Vejle.
- Jeg er blevet borgmester, og det var min ambition og mit håb, at jeg kunne få lov til at blive.
Tidligere borgmester: Det er i min verden diktatur
Den tidligere konservative borgmester i Viborg var tydeligt skuffet, da det lykkedes for den tidligere håndboldlandstræner Ulrik WIlbek at sikre sig borgmesterkæden.
- Vi fik rullet et dokument ud med beskeden: 'Værsgo, take it over leave it'. Det tog tre minutter og havde intet med forhandlinger at gøre. Det er i min verden diktatur, sagde Torsten Nielsen (K), som følte, at De Konservative på trods af fremgang blev kørt over i forhandlingerne.
Dagen efter valget havde tonen dog fået en lidt anden lyd. Og Ulrik Wilbek kunne meddele, at De Konservative og SF var med i konstitueringsaftalen bag ham.
Villy Søvndal: Det er børnehavemaner
For Villy Søvndal (SF) fik et flot valgresultat i Region Syddanmark, men også en besk eftersmag.
Partiet kunne nemlig ikke veksle sine stemmer til indflydelse. Som eneste parti blev SF sat udenfor døren i forhandlingerne, og det på trods af, at de havde fået hver ottende stemme.
- Jeg føler mig dårligt behandlet. Det er simpelthen børnehavemanér at lukke nogen udenfor på den måde. Det er så tydeligt et tegn på magtfuldkommenhed, som det kan være, sagde Villy Søvndal.
Inden valget havde den tidligere udenrigsminister slået på, at der skulle ryddes op i regionen efter flere år med turbulens i både den betændte sag om ambulanceselskabet Bios og sagen om den forhenværende regionsrådsformand, Carl Holst (V).
Den skarpe retorik fik konsekvenser, medgav Stephanie Lose (V).
- Når man i tre måneder har hørt på, at mit parti, Venstre, skulle være præget af magtfuldkommenhed, mangel på vilje til at rydde op, kammerateri og vennetjenester, så har det konsekvenser, siger hun.
Drama og overraskelse i Rebild
En af de helt store overraskelser skete i Rebild Kommune. Da den Radikale Leon Sebbelin endnu en gang lykkedes med at snuppe borgmesterposten foran fire større partier.
Den Sociale Fællesliste havde ellers slået fast, at den ikke ville støtte en radikal borgmester.
- Jeg har været inde og meddele, at vi ikke kan pege på Leon Sebbelin. Borgmesteren skal være en, der tør være borgmester. Det skal ikke kun være en, der kan klippe røde snore, sagde Allan Busk, formand for den lokale fællesliste.
Han forhandlede med de andre partier om borgmeterposten, og Venstre ønskede også en ny borgmester.
Men de havde ikke taget Dansk Folkeparti i ed. Partiet forlod forhandlingerne og valgte at støtte de radikales Leon Sebbelin, som selv var overrasket over, at det lykkedes at blive borgmester.
- Der må jeg hellere svare ærligt. Det er jeg nok lidt overrasket over, ja.
Dansk Folkeparti forklarede, hvorfor partiet ændrede kurs.
- Jeg stod og så på et splittet Social Fællesliste og Venstre, og så ville jeg ind og høre, hvad de andre havde. Og jeg har fået en masse på ældreområdet, og det var det vigtigste for os, så kort kan det gøres, siger Tommy Degn, formand for Dansk Folkeparti i Rebild.