Maddag giver de små en større maddannelse

FOA og Kost & Ernæringsforbundet arrangerer i dag maddag for over 10.000 vuggestue- og børnehavebørn.

Clara, Noam, Jonas, Isabella og økonoma Hanne Thøgersen til maddag i daginstitutionen Hedemarken i Skive. (Foto: © Søren Plambeck Holm- DR)

Et fælles måltid i børnehaven eller vuggestuen er med til at give de små en større forståelse for, hvad de putter i munden.

I daginstitutionen Hedemarken i Skive lærer børnene flere ting, når de spiser sammen.

- De bliver mere opmærksomme på, hvad de spiser og jeg tror, de får lyst til at spise mere, når de spiser i et fællesskab, siger økonoma Hanne Thøgersen, der arbejder i køkkenet i Hedemarken.

Her er alle 40 vuggestuebørn og omkring 90 børnehavebørn med i institutionens madordning.

Madordning giver bedre maddannelse

Formand for Kost & Ernæringsforbundet Ghita Parry fortæller, at en sådan madordning danner grundlag for en bedre maddannelse hos børnene.

- At kunne tale om, hvordan det dufter, hvordan det smager, det er alt sammen med til at give maddannelse. Det er med til at sikre, at børnene oplever, at mad er noget vigtigt at mødes omkring, siger Ghita Parry.

Hun pointerer, at madordninger kan give børnene gode vaner i fremtiden.

- En fælles madordning kan faktisk også være første skridt på vejen til mere lighed i sundhed, siger hun.

Lange dage i institution kræver god mad

Hanne Thøgersen fra daginstitutionen Hedemarken pointerer, at børnene er længe i daginstitutionerne og derfor skal have dækket meget af deres ernæring her.

- På den her måde kan vi være med til at sikre, at deres ernæringsmæssige behov bliver indfriet, så grundlaget for deres indlæring og deres trivsel er lagt, siger økonoma Hanne Thøgersen.

FOA og Kost & Ernæringsforbundet arrangerer i dag maddag for over 10.000 vuggestue og børnehavebørn.