Mums med mad fra Mols

Nationalpark Mols lægger penge i et projekt, som skal give udsøgte, lokale fødevarer.

Nationalpark Mols vil gerne fremelske en vrimmel af lokale fødevareproducenter. (© Colourbox.com)

Nok er Mols Bjerge kommet på Danmarkskortet som en af landets nationalparker, men nu skal området også på SPISEKORTET.

Nationalparken lægger penge i et projekt, som skal inspirere til at producere udsøgte, lokale fødevarer.

- Ønsketanken er, at vi får en vrimmel af små. dygtige fødevareproducenter, der laver chokolade, mjød eller noget helt andet, siger projektansvarlig Nicole Wolter.

De lokale producenter skal bruge lokale planter

Nationalparken vil derfor række de lokale fødevareproducenter en hjælpende hånd.

De skal eksempelvis lære noget om de vilde planter og urter i nationalparkområdet, hvordan de selv dyrker og høster dem og bruger dem i de lokale fødevarer.

- Vi skal også tale virksomhedsudvikling, og hvordan producenterne bliver gode til at fortælle historien om de lokale fødevareprodukter, de laver, siger Nicole Wolter.