Rainer bragte en Michelin-stjerne til provinsen: Det er dræbende, hvis vi mister den igen

Ejeren af restaurant Ti Trin Ned i Fredericia tør slet ikke tænke på, at han i dag kan miste sin Michelin-stjerne.

Rainer Gassner i 2017, da han modtog en Michelin-stjerne på vegne af Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia. (Foto: © 10070 Jessica Gow/TT, Scanpix)

Der var stjerneregn over dansk gastronomi sidste år ved denne tid, da der blev uddelt Michelin-stjerner.

Bemærkelsesværdigt var det, at Michelin-guiden sidste år for alvor fik øjnene op for provinsen.

Henne Kirkeby Kro i Vestjylland fik hele to stjerner, Dragsholm Slot i Odsherred fik én stjerne – og så fik restaurant Ti Trin Ned i Fredericia én af de eftertragtede Michelin-stjerner.

- Det har betydet, at vi har fået en anerkendelse og et skulderklap og en masse, masse gæster, der kommer langvejs fra. Der er virkelig, virkelig knald på. Der er fuldt hus stort set hver aften, siger kok og ejer af Ti Trin Ned, Rainer Gassner.

Mandag eftermiddag bliver stjernerne så uddelt igen, og Rainer Gassner regner bestemt med, at hans restaurant har gjort sig fortjent til at fortsætte i det forjættede land.

Faktisk tør han slet ikke tænke på, at det kan gå galt.

- Det ville være virkelig, virkelig være en nedtur. Det ville være fra at blive båret op til en af de ypperste i dansk gastronomi og for så blive banket voldsomt tilbage og få en kold spand vand i hovedet. Det er faktisk så slemt, at jeg slet ikke tør tænke den tanke. Det vil næsten være dræbende for restauranten, siger Rainer Gassner.

I stedet vil Rainer Gassner, der har en østrigsk far, men er opvokset i Tyskland, hellere tale om, hvad det har gjort for restauranten at få en Michelin-stjerne.

- Det er som at vinde en Oscar i filmbranchen. Det kan ikke overtrumfes, siger Rainer Gassner, inden han kommer ind på nogle af udfordringerne ved at få en Michelin-stjerne.

- Det giver selvfølgelig en masse gæster i restauranten, der har nogle skyhøje forventninger, man skal leve op til. Der kommer gæster langvejs fra, der måske har andre ideer og indstillinger til maden, end man selv har, så det giver også nogle udfordringer. Men vi trives med det. Det holder en skarp, siger han.

Selv om der har været godt gang i bordbestillingerne, siden Ti Trin Ned brød igennem Michelin-muren, har man ikke tænkt sig at ændre på åbningstiderne. Derfor har restauranten stadig blot åbent fire aftener om ugen.

Det giver ifølge Rainer Gassner en frihed til at prøve nye ting af, ligesom det sikrer, at alle er klar til arbejdet.

- Vi kan planlægge, vi kan kreere, vi kan prøve nogle nye retter af. Vi har ikke overvejet at udvide åbningstiderne, for det er sådan her, vi mentalt er klar til at yde vores bedste, når der er åbent, siger han.

Rainer Gassner ejer Ti Trin Ned med sin kone Mette Hvarre Gassner.