Dronningen godkender suspendering af britisk parlament

Premierministeren har anmodet om at suspendere parlamentet frem til den 14. oktober.

Det er kutyme, at dronningen godkender den britiske regerings anmodning om at suspendere parlamentet, så meldingen fra hoffet om, at anmodningen var godkendt, kommer ikke som en overraskelse. (Foto: © POOL New, Scanpix)

Når det britiske parlament på mandag vender tilbage fra sommerferie, så får de kun få dage på bænken, inden de bliver sendt på pause igen.

Den britiske dronning Elizabeth har nemlig netop godkendt den anmodning, som premierminister Boris Johnson indgav tidligere i dag, om at suspendere parlamentet i fem uger. Det skriver Sky News.

Det er kutyme, at dronningen godkender en anmodning om suspendering af parlamentet. Suspenderingen vil træde i kraft den 9. september og løbe frem til den 14. oktober.

Det er kun to uger inden den 31. oktober, hvor Storbritannien vil træde ud af EU.

BBC's Vicki Young tweeter her den officielle udtalelse fra det britiske kongehus:

Corbyn: Hvad er det han er bange for?

Anmodningen har ellers mødt skarp kritik fra Boris Johnsons og regeringens politiske modstandere, heriblandt oppositionsleder og formand for Labour, Jeremy Corbyn.

Kritikken går først og fremmest på, at regeringen forsøger at forhindre, at parlamentet stiller sig i vejen for, at Storbritannien trækker sig ud af EU uden en aftale.

- Det, premierministeren forsøger, er tyveri ved højlys dag mod vores demokrati, med det formål at gennemtvinge en no deal-exit fra EU. Hvad er det, han er så bange for, at han bliver nødt til at suspendere parlamentet for at undgå, at de diskuterer de her sager? siger Jeremy Corbyn til The Guardian.

Premierministeren afviser, at suspenderingen er motiveret af et forsøg på at få en no deal-brexit igennem uden parlamentets indblanding. Han holder dog fast på, at Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober - aftale eller ej.