Flere end 100 interesserede var mødt op, da Signe Muusmann, rektor for DR Talentholdet, tirsdag morgen holdt oplæg om DR’s talentarbejde. Oplægget er en del af ‘DR Deler’, hvor folk udefra kan komme til faglige morgenmøder og hente inspiration fra nogle af DR’s fremmeste eksperter.
DR Talentholdet har i flere årtier arbejdet med talenter på en helt særlig måde, og hvordan det arbejde foregår, kunne morgenens gæster blive meget klogere på.
Blandt gæsterne var flere folk fra sportens verden, som arbejder med talentudvikling på højt niveau. Superligaklubben FC Nordsjælland havde sendt cheftræner Flemming Pedersen, udviklingstræner på akademiet Carit Falch og Alexander Riget, ansvarlig for U15 til U19.
Fra Helsingør Talent og Elite, der er Helsingør Kommunes Team Danmark-samarbejde, var akademileder Natalie Ahl og elitekoordinator Allan Jørgensen mødt op.
Hvorfor er I dukket op til arrangementet i dag?
- Nysgerrighed. Vi er altid nysgerrige, når det kommer til talentudvikling, fordi FC Nordsjælland og hele ’Right to Dream’-projektet er bygget op omkring uddannelse af unge mennesker, siger Flemming Pedersen, cheftræner i FC Nordsjælland.
- I fodboldverdenen er det tit sådan, at vi er rigtig gode til at lytte til hinanden på tværs af klubberne, men det her med at søge inspiration udefra – det, tror jeg, kan give os meget, siger Alexander Riget, der er ansvarlig for U15 til U19 i FC Nordsjælland.
- Jeg er meget optaget af talentudvikling, og det her er jo en anden måde at arbejde med talenter på. Det er vi meget interesserede i at høre om, siger Allan Jørgensen, elitekoordinator i Helsingør Talent og Elite.
Hvad kan I tage med fra oplægget?
- Vi kan måske blive lidt bedre til at kigge på, om vores unge også har vedholdenheden og ikke kun det tekniske og sportslige talent, siger Natalie Ahl, akademileder i Helsingør Talent og Elite.
- Jeg synes, der er to ting, der står klart for mig. I DR fokuserer man meget mere på personligheden og det mentale i det menneske, man tager ind. I fodbolden vælger man først og fremmest ud fra de kompetencer, man ser, så der er en kæmpe forskel allerede i rekrutteringen. Et mere negativt aspekt af DR’s talentarbejde er den meget snævre rekruttering. Jeg tænker, der må være et stort spild af potentiale, når man kun arbejder med de få, der når igennem nåleøjet. I fodboldens verden arbejder vi med rigtig mange for at hjælpe dem til at komme igennem det nåleøje, siger Carit Falch, der er udviklingstræner på FC Nordsjællands akademi.
- Jeg synes, vi bliver bekræftet en hel del i det her med, at konstant feedback er vejen frem, og at det hele bunder i kærlighed og tillid til det unge menneske. Når fundamentet er lagt, så kan vi også være hårde, og jeg kan forstå på Signe Muusmann, at hun er på sine talenter konstant og stiller rigtig store krav til dem for at få dem ud af deres ’comfort zone’. Det er de samme erfaringer, vi har i FC Nordsjælland, siger cheftræner Flemming Pedersen.
Hvad synes I om, at DR deler ud af sine erfaringer til arrangementer som dette?
- Jeg synes, det er fantastisk godt. Det er jo det, vi i et land som Danmark med det antal indbyggere, der nu engang er, bliver nødt til at gøre, hvis vi skal kunne klare os i den internationale konkurrence inden for alle ’performance-kulturer’. Jeg tror, vi har meget at lære af hinanden, siger Allan Jørgensen, elitekoordinator i Helsingør Talent og Elite.
- Det er super fedt. For mig er det en helt anden verden, så det er rigtig godt for mig at høre, hvordan man gør det i DR. Jeg synes, man kan lære en hel masse af det, siger Carit Falch, udviklingstræner på FC Nordsjællands Akademi.
- Det er fantastisk – også muligheden for, at man kan stille spørgsmål. På sigt kan det måske udvikles, så der bliver endnu mere erfaringsudveksling. Det er meget interessant, når man kommer fra en forholdsvis konservativ fodboldverden, at høre, hvordan man arbejder med talenter inden for mediebranchen, siger cheftræner i FC Nordsjælland Flemming Pedersen.
Du kan se videoen med Signe Muusmanns oplæg herunder