DR Juniorkoret har plads til flere sangere og holder ekstra optagelsesprøve

DR er lige nu på udkig efter piger på 12-15 år, der kunne tænke sig at synge i DR Juniorkoret. Koret har ikke kunnet optage så mange, som man ønskede, i coronatiden.

DR Juniorkoret har plads til flere sangere og holder en ekstra optagelsesprøve den 13. januar. Foto: Per Morten Abrahamsen.

Lige nu har sangerne i DR Juniorkoret travlt med at øve sig til et par af årets store begivenheder – nemlig julekoncerterne med DR Pigekoret og klassikeren ’Julehilsen til Grønland’.

Skulle nogle piger mellem 12 og 15 år blive så inspireret af sangen, at de bagefter får lyst til at søge ind i DR Juniorkoret, er mulighederne faktisk større i år, end de har været længe. For DR Juniorkoret, der for tiden består af 47 sangere, har besluttet sig for at holde en ekstra optagelsesprøve den 13. januar 2023.

- Vi har åbent for tilmeldinger nu, og det er en ekstraordinær mulighed for at melde sig. Normalt holder vi kun én optagelsesprøve om året, men i denne sæson gør vi det både vinter og sommer, forklarer Susanne Wendt.

Hun er dirigent for DR Juniorkoret og har stået i spidsen for koret, siden det blev oprettet i januar 2005. Koret fungerer blandt andet som aspirantkor for DR Pigekoret.

Corona har en del af skylden

En del af forklaringen på, at DR holder en ekstra optagelsesprøve til DR Juniorkoret, skal findes i, at det var svært at holde prøver - og i det hele taget har været udfordrende at synge i kor, mens coronaen var på sit højeste. For eksempel var der en overgang krav om, at sangerne skulle have fire kvadratmeter plads hver.

- Det betød blandt andet, at vi ikke optog så mange i den periode. Samtidig er en del nu rykket videre for at synge i DR Pigekoret, og derfor har vi ekstraordinært plads til flere allerede inden sommer, forklarer Susanne Wendt.

DR Juniorkorets repertoire spænder vidt – fra danske sange og salmer over klassiske værker til helt nye arrangementer af popsange og folkesange fra hele verden. Koret deltager både i koncerter, turneer, workshopper og festivaler.

- Vi er selvfølgelig ude efter sangere, som elsker at synge. Og går man og drømmer om en dag at komme i DR Pigekoret, er DR Juniorkoret et oplagt sted at søge hen, understreger Susanne Wendt.

DR Juniorkoret har korprøver tre timer hver tirsdag i DR Byen og hørelære-undervisning på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium udvalgte torsdage. Desuden modtager de ældste sangere solosangs-undervisning. Hvis pigerne skal ud at give koncerter eller indspille sange til radio eller TV, er der ekstra prøver, og det er for øvrigt gratis at synge i koret.

- Hvis man bliver optaget, er der meget at se frem til det næste halve år. DR Juniorkoret deltager både i ’Fantasymphony’-koncerter i marts og april med sang og musik fra de største fantasy-film, serier og spil og i DR’s særlige markering af Carl Nielsens betydning for den danske sangskat i foråret 2023. DR Juniorkoret har også udsigt til en kor-tur til Bornholm til sommer, ligesom koret også medvirker i ’De skønneste kor’ i DR Koncerthuset til juni – sammen med DR Vokalensemblet og DR Symfoniorkestret, forklarer Susanne Wendt.

Alle kravene til optagelsesprøven kan ses her.