Liva er for alvor gået live i ’Go’Morgen P3’

Fra stort set aldrig at have sendt direkte radio skal Liva Manghezi fremover sende 15 timers live-radio om ugen i ’Go’Morgen P3’. Hun brænder ikke mindst for at præsentere aktualitetsstoffet på nye måder.

Liva Manghezi startede i DR som en del af Talentholdet, der er målrettet unge, der kommer til DR ad de gængse kanaler, som for eksempel journalistuddannelsen. (Foto: © Emma Ishøy)

For kun få uger siden havde Liva Manghezi aldrig for alvor sendt direkte radio, men det er der ændret væsentligt på allerede.

I ugerne op til påske har hun sendt 15 timers ’Go’Morgen P3’ live fra mandag til fredag, ligesom hun har været med til at producere to en halv times podcast hver uge i P3-podcasten ’Hvem skal fyres’. Det er en podcast, der tager afsæt i dagens ’Go’Morgen P3’, og som hun laver sammen med de to andre ’Go’Morgen P3’-værter Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt.

Det var også lige netop i podcasten, at det i slutningen af marts blev afsløret, at hun i de næste 9-10 måneder skal være barselsvikar for ’Go’Morgen P3’-værten Jojo, der hedder Maria Josefine Madsen på breve fra kommunen.

At det er endt sådan, er nærmest også kommet bag på 23-årige Liva Manghezi selv.

- En gang i slutningen af 2021 blev jeg kaldt til en casting på jobbet. Det var fedt at blive det, for jeg ville gerne lave radio igen, efter at jeg tidligere har lavet podcasts, beretter Liva Manghezi.

Ved castingen skulle hun fingere at sende ’Go’Morgen P3’ sammen med Mikkel Rosendal og Andreas Kousholt. Det skulle prøves af, om hun – og de andre, der var til casting - fungerede godt sammen med de to andre morgenværter, hvis det blev dem, der kom til at sende så mange timer om ugen.

- I lang tid efter castingen hørte jeg ikke noget. Men så skete det lige pludselig, og jeg blev selvfølgelig vildt glad, da jeg var blevet udvalgt til jobbet. Siden har vi lavet flere dummyer (prøveeksemplarer af programmer, red.) sammen for at lære hinanden bedre at kende. Det er helt afgørende for, at et program som ’Go’Morgen P3’ fungerer perfekt, siger Liva Manghezi.

Var på YouTube-kanal i DR Nyheder

Vi møder hende, efter at hun har sendt ’Go’Morgen P3’ den første hele uge. Selv om Liva Manghezi er ny som vært på P3’s morgenflade, er hun nu ikke ny i DR. Hun startede i DR Byen for et år siden og har hidtil været tilrettelægger og vært på DR Nyheders YouTube-kanal og dét, der nu har titlen ’P3 Essensen’.

- Da jeg var færdig med gymnasiet, havde jeg lyst til at prøve kræfter med medieverdenen, og jeg har været heldig, at der har været folk, som har været parate til at satse på mig. Jeg har blandt andet været community manager på et produktionsselskab og været med til at tilrettelægge ’Elektronista’-podcasten på Radio 24syv sammen med Christiane Vejlø, siger Liva Manghezi.

Hun har også produceret og tilrettelagt flere andre radioprogrammer og podcasts, blandt andre ’Overskud’ på Radio4 og ’Spejlet’ for Radio Loud.

Blev en del af Talentholdet i DR

Liva Manghezi fik for alvor snablen inden for i DR, da hun søgte om at blive en del af DR’s talenthold. Det er et udviklingsforløb i DR, hvor DR sørger for, at man som talent udvikler sit særlige potentiale på bedste vis. Talentholdet er målrettet unge, der ikke kommer til DR ad de gængse kanaler, som for eksempel journalistuddannelsen.

- Folkene bag Talentholdet besluttede sig for at give mig et tre måneder langt talentudviklingsforløb, da de mente, at jeg havde et særligt talent, som kunne bruges bestemt steder i DR, forklarer Liva Manghezi.

’Go’Morgen P3’ er bygget op om aktualitet og dagsaktuelle historier, og senest er der også kommet et nyt, tværgående aktualitetsarbejde på P3, der blandt andet inddrager P3’s sociale medier-redaktion, radioprogrammerne ’Go’Morgen P3’ og ’Påstand mod påstand’ samt ’P3 Essensen’ (tidligere DR Nyheders YouTube-kanal). Det er et aktualitetssamarbejde på tværs af platforme, som Liva Manghezi glæder sig rigtig meget til.

- Jeg brænder for aktualitetsstoffet og også for at præsentere det med andre greb, end man ’altid’ har gjort. Som ung har jeg nogle gange godt kunnet føle mig talt lidt over hovedet i nyhedsdækningen, og jeg vil hellere end gerne være med til at finde nye måder at præsentere aktualitetsstoffet på. For mig er nyheder og underholdning ingen modsætning, og det glæder jeg mig til at arbejde mere med på ’Go’Morgen P3’, siger Liva Manghezi, der også har en fortid på Politikens kritiker- og debattørskole.

Tema om mental trivsel

Allerede i den første uge som ny ’Go’Morgen P3’-vært har hun stået i spidsen for et tema om mental trivsel. Undersøgelser har vist, at ikke mindst unge piger og kvinder har det svært på den front. De føler sig stressede og pressede af omverdenens forventninger til dem.

- Det har bare givet så meget mening, at jeg var involveret i det tema. For jeg befinder mig netop selv i den målgruppe, hvor det er værst: de 16-24-årige kvinder, siger Liva Manghezi.

Den nye morgenvært har selv en stor familie og er søster til syv. Hun er opvokset på Christiania og Vesterbro.

'Go'Morgen P3's værtshold består fremover af fra venstre Mikkel Rosendal, Liva Manghezi og Andreas Kousholt. (Foto: © Emma Ishøy)

- Gennem min opvækst har jeg mødt mange forskellige mennesker, og jeg glæder mig virkelig til at arbejde som en værtstrio på ’Go’Morgen P3’. Andreas, Mikkel og jeg er vidt forskellige og har meget forskellige baggrunde, men vi fungerer godt sammen. Det er også den fornemmelse, jeg håber, lytterne sidder med, når vi ’mødes’ over morgenbordet, siger Liva Manghezi.

Samtidig med at hun har fået nyt job, er vækkeuret også begyndt at ringe klokken fem om morgenen i stedet for nogle timer senere.

- Jeg er et A-menneske i forvejen, så egentlig har det slet ikke været så slemt at skulle så tidligt op de første uger, siger Liva Manghezi. Hun sender ’Go’Morgen P3’ direkte mellem seks og ni hver morgen og derefter producerer hun podcasten ’Hvem skal fyres?’ sammen med medværterne Mikkel og Andreas i løbet af formiddagen.

Lytterne har taget godt imod hende, og både mailboksen, sms’en og P3’s Instagram har budt på mange søde ord den første uge.

- Det gode ved at møde tidligt er, at jeg så allerede har fri igen ved 12-tiden, og at jeg så kan nå en masse andet i de timer om eftermiddagen, hvor mange andre er på arbejde. Her i den første uge har jeg for eksempel nået at være på museum, og jeg har sagt til mig selv, at jeg vil prøve at udnytte mine lidt skæve arbejdstider til også at lave noget godt på den måde, siger Liva Manghezi, inden hun bogstaveligt skal ’Tættere på himlen’ resten af eftermiddagen.

P3-vært Andrew Moyo har inviteret hende med i sit program til en musikbattle, så lytterne også her kan lære den nye ’Go’Morgen P3’-vært at kende.