Livekoncerter og masser af dansk musik i Spil Dansk Ugen på DR

Spil Dansk pryder DR’s flader den første uge af november. Det kulminerer med det nye koncept ’Spil Dansk Live’, der byder på livekoncerter fra fire forskellige Spil Dansk-byer i Danmark.

'Spil Dansk Live' besøger fire byer i Danmark. Iomfro, nederst til venstre, besøger P6 Beat i Roskilde, mens Erica Jane spiller live på P4 fra Rønde. (Foto: © (C) DR)

Spil Dansk Ugen løber traditionen tro af stablen i uge 44. DR bakker igen op, og skruer op for den danske musik fra mandag den 1. november og en lille uge frem. I samarbejde med Spil Dansk dedikerer alle DR’s radiokanaler nemlig én dag i løbet af ugen til Spil Dansk-initiativet, der samtidig kan fejre 20-års jubilæum.

Derudover holder 'Aftenshowet', dr.dk og kendte radioprogrammer på tværs af fladen et ekstra fokus på den danske musik ugen igennem. Det kulminerer fredag med det nye initiativ ’Spil Dansk Live’, hvor DR’s radiokanaler hele dagen på skift sender livemusik fra fire Spil Dansk-byer rundt i Danmark med både nye og velkendte kunstnere.

- I DR er vi glade for hvert år at bakke op om Spil Dansk Ugen. Dansk musik betyder meget for rigtig mange mennesker, og det binder os sammen på tværs af generationer. Derfor har vi i DR altid et stort fokus på den danske musik, og vores samarbejde med Spil Dansk er altid en kærkommen lejlighed til at slå et ekstra hårdt slag for den. I år er vi stolte af at præsentere et helt nyt koncept i form af Spil Dansk Live, der inviterer danskerne til koncerter rundt i fire af de byer, der også bakker op om Spil Dansk-initiativet, siger Gustav Lützhøft, der er ledende redaktionschef for Kultur, Debat og Musik i DR.

’Spil Dansk Live’ – fra hele landet

Til ’Spil Dansk Live’ sender P2, P5 og P8 Jazz fra Vejle Musikteater, P3’s ’Musikchefen’ og ’Livebeatet’ på P6 Beat sender fra Roskilde Festival Højskole, mens ’Take off’ på P4 sender fra Kulturhotellet i Rønde.

De får alle besøg af nye som kendte kunstnere, og man vil derfor støde på livemusik i hele landet og på tværs af DR’s kanaler hele fredag fra klokken 10-20. Se hele programmet med tidspunkter og kunstnere nederst.

Om tirsdagen sender ’Kulturen på P1’ tilmed direkte fra Tobaksgaarden i Assens, hvor man også kan nyde tonerne af dansk livemusik.

Foruden at tænde radioen til Spil Dansk hele ugen, vil det også være muligt at se ’Spil Dansk Live’ direkte i henholdsvis Assens, Vejle, Roskilde og Rønde. Publikum kan få mere information om billetter på dr.dk/spildansklive.

Grafik: DR