Mød DR-korrespondenter fra hele verden hjemme i stuen

Den 19. april kan alle deltage via nettet, når bibliotekerne og DR i fællesskab arrangerer et online-møde med fire af DR’s korrespondenter. Det sker som et led i ’Danskere i Verden’-temaet lige nu.

DR’s internationale korrespondent Steffen Gram, Sydamerika-korrespodent Kristian Almblad, DR-journalist i Kyiv Louise Brodthagen og Kina-korrespondent Philip Róin deltager i de virtuelle ’Danskere i Verden’-møde, som alle kan deltage i den 19. april. Grafik: DR. (Foto: © (C) DR)

Du behøver ikke bevæge dig ret langt, hvis du har lyst til at ’møde’ eller stille spørgsmål til fire af de DR-korrespondenter, som hver dag sikrer os aktuelle reportager og nyheder fra hele verden i radio og TV.

Som et led i DR’s særlige temasatsning ’Danskere i Verden’ arrangerer en række af landets biblioteker og DR onsdag den 19. april mellem klokken 19.30 og 20.30 et særligt online-møde via Teams, hvor enhver, der har lyst til det, gratis kan høre, hvordan det er at være dansk korrespondent og rejse ud i verden for at bringe nyheder hjem.

De fire deltagere, som fortæller og svarer på spørgsmål, er DR’s Kina-korrespondent Philip Róin, DR’s Sydamerika-korrespondent Kristian Almblad, DR’s journalist i Ukraine Louise Brodthagen og international korrespondent Steffen Gram, der har arbejdet i DR i snart 47 år og undervejs både været USA- og Ruslands-korrespondent. I dag er han blandt andet vært på P1-programmerne ’Verden ifølge Gram’.

Da korrespondenterne bor vidt forskellige steder, foregår mødet via onlinestreaming, og undervejs spørger formidlere fra Aalborg Bibliotekerne til korrespondenternes dagligdag, ligesom de også spørger dem, hvad de savner allermest, når de er langt fra Danmark.

På forhånd kan interesserede også stille spørgsmål til korrespondenterne via mailadressen temasamarbejde@aalborg.dk. Så vil formidlerne stille så mange af dem, som der er plads til.

Samarbejder om nationale kampagner

Typisk en eller to gange om året samarbejder DR og bibliotekerne om nationale kampagner, hvor man sætter fokus på aktuelle temaer. Lige nu – fra uge 10-16 – sætter 58 af landets biblioteker sammen med DR fokus på de mange fortællinger om danskere, som er rejst ud i verden og på forskellig vis har sat markante fodspor. Lige fra missionærer, lykkeriddere og flugtkonger over forretningskvinder, forskere og fuskere til ’helt almindelige danskere’.

Redaktør Kåre Vedding Poulsen fra DR Kultur og Fakta siger, at ’Danskere i Verden-samarbejdet mellem DR og de mange partnere er et forbilledligt eksempel på, hvordan DR’s stærke medieindhold med held kan forlænges ’ud i virkeligheden’.

- De danske biblioteker er fantastiske til at skabe nære, stærke og originale tilbud over hele landet, som her, hvor DR’s værter bringes i spil på nye måder. Det har kæmpestor betydning for DR at kunne samarbejde med dem og gøre vores medieindhold relevant for flere danskere, siger han.

Projektkoordinator Sonja Ibach Nissen fra Aalborg Bibliotekerne, som koordinerer ’Danskere i Verden’-kampagnen, glæder sig blandt andet over, at samarbejdet hver gang giver nye, nationale partnerskaber.

- Denne gang er det med De Danske Slægtsforskere, Dansk Udvandrerarkiv, Danes Worldwide og Lokalarkiverne, og det er samtidig med til at åbne døre til lokale samarbejder over hele landet. Tanken er selvfølgelig i sidste ende, at vores borgere får en bedre og mere kvalificeret biblioteksoplevelse, får nye refleksioner og opdager nyt, siger hun.

Linket til mødet med korrespondenterne kommer til at ligge på de enkelte bibliotekers hjemmesider. Du kan også finde det hos værterne, Aalborg Bibliotekerne, her