En brandmus, en ugleulv eller en hugmus. Det var nogle af de ’superdyr’, som 6. klasse på Lindegårdsskolen i Lyngby skabte ved hjælp af kodning, pap, stof og masser af fantasi.
Eleverne var i efteråret 2020 med i en stor innovationskonkurrence, som læringsindsatsen ultra:bit står bag, der er et samarbejde mellem DR, CFU og Astra, støttet af Industriens Fond.
Undervisningsforløbet, der guider eleverne i at skabe superdyr, kan også bruges i hjemmeskolen i denne tid. Det går ud på at finde to seje dyr med særlige egenskaber og så kombinere dem til ét superdyr. Og det kan gøres på rigtig mange kreative måder med teknologi, som du kan se i undervisningsforløbet fra DR Skole HER:
Lyst til at lege med kodning
Sekretariatsleder på DR’s projekt ultra:bit, Camilla Balslev Nielsen, håber det kan hjælpe både hjemsendte forældre og børn at blive inspireret til at lege med kodning derhjemme:
- Vi håber, at de hjemmeskolede børn kan blive inspireret og få lyst til at lege med kodning, også selvom det ikke foregår i klasselokalet. Hvis det kan være med til at gøre hverdagen bare lidt sjovere for både børn og forældre, samtidig med at børnene kan udfordre og udvikle deres teknologiforståelse, imens de lærer gennem leg, så er vi meget tilfredse, siger hun.
En undersøgelse, lanceret i oktober 2020, viste, at 78 procent af børn i de nuværende 6. klasser siger, at de kan kode. Den blev lavet blandt de årgange, der har stiftet bekendtskab med ultra:bit.