Badmintonstjernen Axelsen øvede sig på forbudt superserv: 'Jeg var helt elendig'

Den danske verdensetter er glad for, at den omdiskuterede skrueserv blev forbudt forud for VM for blandede hold, som begynder denne weekend.

Viktor Axelsen fik besøg af Marcus Rindshøj, som opfandt den forbudte serv, så han kunne prøve at modtage den. (Foto: © Andrew Boyers, Ritzau Scanpix)

Viktor Axelsen havde forberedt sig på sportens nye supervåben.

Det fortæller verdensetteren i badminton i et interview med TV 2 Sport forud for Sudirman Cup, VM for blandede hold, som begynder søndag.

Den 29-årige fynbo fik således besøg af Marcus Rindshøj, der i DR Sportens podcast Tyvstart fortalte, at han havde nyfortolket en særlig skrueserv, som var tæt på umulig at returnere.

- Jeg prøvede at øve mig på den, men jeg var helt elendig. Så det havde krævet en del træning, hvis jeg skulle lære den, siger Viktor Axelsen til TV 2 Sport.

Den 20-årige Marcus Rindshøj rullede serven ud ved Polish Open for et par uger siden. Den udføres ved, at spilleren holder fjerbolden i korken i stedet for i fjerene, inden man får den til at spinde med et smølfespark. Det får bolden til at vende og dreje i luften.

Fjerbolden ender sin rejse over nettet med den 'forkerte' side først, hvilket gør den umulig at returnere.

Viktor Axelsen roser sin landsmand for opfindsomheden, men siger, at det var en god ting for badminton som spil, da Det Internationale Badmintonforbund, BWF i fredags forbød serven til og med den 29. maj, hvor forbundet vil afgøre, hvad der skal ske fremover.

- Det ville være svært at komme til et sted, hvor man ville lære at modtage den i en double, fordi fjerene vender mod dig. Det er godt, at serven er blevet lukket ned nu, siger Viktor Axelsen til TV 2 Sport.

Ifølge BWF forbød man serven, da man modtog flere punkters feedback fra badmintonverdenen - herunder BWF Athletes' Commission (spillernes eget udvalg i BWF, red.).

- De giver udtryk for, at denne 'spin-serve' kan have en negativ indflydelse på spillet, sagde BWF-præsident Poul-Erik Høyer.

Du kan se Marcus Rindshøj udføre sin serv herunder.

Nåede at få hele verdens opmærksomhed

Inden forbuddet blev udstedt, nåede Danmarks badmintonlandshold at øve sig i Rindshøj-serven. Dels, så man kunne udføre den. Dels, så man kunne afværge den.

Men den danske superserv kommer altså ikke til at blive en faktor ved VM for blandede hold. Og det vækker glæde hos Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, som bakker op om BWF's beslutning.

- Vi havde en bekymring for, at serven ville få en stor negativ invirkning på vores spil. Der ville ikke komme ordenligt dueller i spil, fordi de ville gå i stykker i forbindelse med serven. Det havde ingen interesse, siger Jens Meibom til DR Sporten.

Inden afrejsen til Kina var der snak i den danske landsholdslejr, om hvorvidt serven ville nå at blive forbudt inden Sudirman Cup. Jens Meibom er dog glad for, at beslutningen blev truffet inden turneringsstarten.

- Der var en fare for, at der ville komme kampe i første runde, som ville blive massivt påvirket af serven, og den risiko turde BWF nok ikke at tage, siger Jens Meibom.

Skruevarianten nåede dog også ud over de danske grænser. Tyskland havde forsøgt sig med Rindshøj-serven, ligesom den indiske herredouble Chirag Shetty og Satwiksairaj Rankireddy havde fået besked på at øve sig i det forbudte serv.

Indiens Satwiksairaj Rankireddy (th) og Chirag Shetty (tv.) nåede at øve sig på Rindshøj-serven. Mathias Boe så en video af slaget og skyndte sig at vise den til de to indiske spillere. (Foto: © GEORGIOS KEFALAS, Ritzau Scanpix)

Det fortæller doublens danske træner, Mathias Boe.

- Chirag Shetty nåede at blive okay til den, men ikke på samme niveau som Marcus Rindshøj, siger han til DR Sporten.

Ved de asiatiske mesterskaber for et par uger siden, så træneren for den indiske herredouble også spillere fra Kina, Japan og Sydkorea lege med serven. Det var dog ikke seriøs træning, men beviste, at de også havde Rindshøj-serven på radaren.

- Spillerne var imponerede af serven, men det gik jo ikke i længden. Kunne de fleste lave den lige så godt som Rindshøj, ville der ikke komme noget spil ud af det, siger Mathias Boe.

Danmarks første kamp ved Sudirman Cup er sat til at begynde klokken 11. Du kan følge alle opgørene på TV 2 Sport.

Inden da kan du høre hele afsnittet om Marcus Rindshøjs serv ved at følge dette link.