Rutsjebaneturen fortsætter for golfspilleren Tiger Woods, der er tilbage i sportens fineste selskab.
I dag slår den amerikanske golfstjerne ud på førstedagen af PGA-Tour-turneringen Genesis Invitational, og det er med ét mål for øje.
- Jeg er her for at vinde.
Sådan lyder ordene fra Tiger Woods selv på et pressemøde forud for dagens runde på banen i Riviera, USA - den første turnering i PGA-touren i denne sæson.
Men vejen tilbage til toppen har ikke været nem for Woods. Tilbage i februar 2021 var golfstjernen ude for et voldsomt biluheld, der vendte godt og grundigt op og ned på hans liv.
Med "held" slap Woods levende fra sammenstødet, men skaderne og smerterne var sværere at slippe af med. Det måtte han sande, da han forsøgte at genopstarte karrieren på grønsværen i den efterfølgende periode.
Blandt andet måtte han sidste år trække sig efter en skrækrunde i Majorturneringen US Masters kort efter sit comeback fra det voldsomme biluheld.
Og det viste, hvor voldsom skaden i virkeligheden er, mener Henrik Knudsen, der er golfekspert for Viaplay.
- Det blev for meget for ham, da han først rigtigt blev testet, og han måtte erkende, at han godt kunne slå slagene, men ikke kunne gå de 72 huller, siger Henrik Knudsen.
- Det helt store spørgsmål er så, om han er blevet klogere af forsøgene sidste år. Jeg forventer, at han har taget ved lære, men jeg må tilstå, at jeg er meget skeptisk over, om han kan holde til det fysisk.
'Stadigvæk tidernes bedste'
Det er muligvis ikke de største krav inden for sportsverdenen, der stilles til golfspillerne selv til de allerstørste turneringer. Men alligevel skal deltagerne være i stand til at kunne gå op og ned af de lange baners stigninger og fald på godt 25 meter. Og det skal de kunne i fem timer i træk.
Samtidig skal de kunne koncentrere sig og holde skarpheden i musklerne og i slagene, når de svinger, hvorfor det alligevel kræver en ordentlig fysik for at være med i toppen, forklarer Henrik Knudsen.
- Og Tiger Woods har helt sikkert trænet meget derhjemme og føler, han kan alle slagene. Men han er også blevet 47 år og går med en masse skruer i kroppen efter ulykken. Så det hele handler om, hvor meget det tærer på ham at gå, siger golfeksperten.
- Derudover er han ikke kamptrænet, fordi han ikke har deltaget i en turnering med fire runder siden juni sidste år.
Men når han stiller op og siger, han vil vinde, må vi stole på, at han ved, hvad han snakker om, mener Henrik Knudsen. Og det er netop det, Tiger Woods gør.
- Jeg ville ikke have udsat mig selv for det her, hvis ikke jeg troede på, at jeg ville kunne vinde turneringen. Det er min mentalitet. Jeg har før stået i en situation, hvor jeg har været rusten og alligevel har klaret det godt, sagde Woods ved pressemødet.
Helt så sikker på Woods' succes er Henrik Knudsen dog ikke. Men kan bentøjet klare mosten, kan sølvtøjet også være inden for rækkevidde, når sæsonen er omme, mener golfeksperten.
- Han er stadigvæk Tiger - The GOAT (red. tidernes bedste). Så hvis kroppen er god, kan han stadig være med. Og nu er det så op til ham at modbevise skeptikerne. Det elsker han også at gøre, siger Henrik Knudsen.
Genesis Invitational - årets første PGA-tour-turnering - slutter på søndag, hvor vinderen får en præmiesum på omkring 25 millioner danske kroner.
Tiger Woods slår ud klokken 21.04 i aften dansk tid.