Danmark overrumpler Island i VM-kvalifikationen

De danske favoritter vandt suverænt over Island i den første af tre gruppekampe ved VM-kvalifikationen.

De danske floorballherrer viste ingen nåde, da de torsdag indledte VM-kvalifikationen i floorball. Her knuste danskerne de undertippede islændinge med 12-4 på hjemmebanen i Frederikshavn.

Dermed fik de rød-hvide fuldt udbytte af den første af tre gruppekampe ved VM-kvalifikationen.

Den danske anfører, Mikkel Skov Nielsen, er godt tilfreds med holdets åbningskamp.

- I store perioder af kampen spiller vi rigtig godt, men vi har nogle udfald undervejs. Men kampen er generelt set godkendt, siger den danske anfører, der sørgede for 2-0-scoringen.

Også den danske keeper, Mike Trolle, er tilfreds med kampen trods at have indkasseret fire islandske mål.

- Det var dejligt at komme i gang med VM-kvalifikationen.

- I sådan en første kamp skal man altid lige ind og finde fodfæste. Med det in mente synes jeg, vi spiller en rigtig fin kamp. Vi ville dog gerne have forhindret dem i at score så mange mål, siger den danske målvogter.

Dansk målfest

Efter 11 tætte minutter satte Jesper Roland gang i den danske målfest på en tværpasning fra landsholdsprofilen Mathias Glass. Danskerne pressede på og udbyggede føringen til 3-0, inden de gik til pause.

På trods af det solide forspring indledte danskerne anden periode med et bombardement, der resulterede i fire scoringer på under fire minutter. Island satte dog plaster på såret med to scoringer til stillingen 7-2.

Efter lidt betænkningstid svarede danskerne igen med to scoringer i de sidste ti sekunder af anden periode.

Tredje periode blev en tæt affære, hvor danskerne alligevel trak det længste strå med en scoring af Jesper Schmidt til slutresultatet 12-4.

Den 20-årige Benløse-forward Mathias Glass blev kåret til kampens spiller med tre scoringer og en assist.

I morgen møder danskerne Estland i den anden gruppekamp, der kan blive en tæt affære og afgørende kamp for danskerne ved VM-kvalifikationen.

- Jeg glæder mig helt vildt meget til kampen mod Estland. Det vil være forkert ikke at kalde det nøglekampen, siger Mike Trolle.

Du kan se morgendagens kamp mod Estland på DRTV fra kl. 18.50.