Hvad er chancen? Danmark vinder med magiske 17 mål og booker VM-billet

Danmarks floorball-landshold vandt deres gruppe på målscore og er nu klar til VM i december.

- Vi skulle vinde med 17, og vi vinder 17-0. Vi ses til VM i Helsinki.

Den danske floorball-profil Mathias Glass får det til at lyde såre simpelt, men danskerne havde et bjerg at bestige forud for den sidste gruppekamp i VM-kvalifikationen.

Som antydet skulle danskerne nemlig vinde med minimum 17 mål mod Storbritannien, før holdet kunne være sikker på at kvalificere sig til VM.

Og det lykkedes lige akkurat, da kampen endte 17-0.

Med sejren topper Danmark pointmæssigt sin gruppe med Estland, og derfor skulle gruppevinderen, der får en VM-billet, findes via målscore.

Her er danskerne bedre med ét mål, og dermed er VM-billetten i hus. Derfor var den danske anfører Mikkel Skov forståeligt glad efter kampen.

- Jeg er megastolt af holdet. Det er vildt, vi tager VM-billetten på et hængende hår.

- Det er en fornøjelse at spille på det her hold, hvor vores førstekæde producerer mål på mål, siger den danske anfører.

Mathias Glass (th.) blev med seks mål kåret til Danmarks bedste spiller (Foto: Floorball Danmark/International Floorball Federation)

Danskerne kunne allerede have sikret sig VM-billet i går mod Estland, men en udligning seks sekunder før tid udsatte drømmen.

- Det er en lettelse nu, efter vi ikke fik en sejr mod Estland. Vi gør det så sublimt i dag, så det føles helt fantastisk, siger Mathias Glass, som stod for seks danske scoringer og meget symptomatisk har nummer 17 på trøjen.

I morgen spiller danskerne en placeringskamp mod et svensk tophold, der også blev etter i den anden gruppe.

Senest har danskerne mødt Sverige ved VM i 2018, hvor det blev til dansk nederlag på 25-0.

- Det bliver sjovt. Sidste gang gik det ikke særlig godt mod Sverige, så vi satser på ikke at få så stor en lussing i morgen, siger Mathias Glass.

Dansk målfest

Danskerne skulle kun bruge et minut og 37 sekunder, før Jannik Dalkvist satte gang i målfesten mod Storbritannien. Det britiske mål blev resten af perioden forvandlet til skydetelt, hvor danskerne fik bolden til at krydse målstregen syv gange mere til pausestillingen 8-0.

Danskerne kom nærmere VM-billetten med to mål i de første to minutter af anden periode, men derefter var der måltørke i 15 minutter. Det besluttede Mathias Glass sig for at lave om på, da han bankede bolden i mål to gange til sidst i anden periode til stillingen 12-0.

Derfor var spændingen intakt, da danskerne løb på banen til sidste periode. Efter 13 minutters spil og en vigtig scoring af Kasper Kajgaard nåede danskerne de magiske 17 mål. Et britisk overtal holdte spændingen til sidste sekund, men danskerne kunne ånde lettet op, efter tiden løb ud til slutstillingen 17-0.

VM i floorball spilles i Helsinki i Finland fra 4.-12. december 2020.

Du kan se Danmarks sidste kamp ved VM-kvalifikationen i morgen med optakt fra kl. 9.50 på DRTV.