Om lidt skal vi til det igen.
Mandag udgiver dækfabrikanten Michelin den nordiske udgave af deres spiseguide. Her afsløres det, hvilke restauranter i Danmark, der er så heldige at få karakter i den prestigiøse guide.
I alt har danske restauranter 29 michelinstjerner. I toppen ligger Østerbro-restauranten Geranium, der har topkarakter i form af tre stjerner.
Men hvilke restauranter fortjener at blive tilgodeset i årets udgave? Vi har bedt en madelsker om at se tegn i sol, måne og michelinstjerner.
Mads Schytte fra madfællesskabet Gastromand udpeger en række restauranter, som han mener, fortjener en stjerneformet udmærkelse.
Barr
- Barr ligger i Nomas gamle lokaler med ingen ringere end Thorsten Schmidt til at svinge panderne, fortæller Mads Schytte.
- Barr betyder byg på oldnordisk og er en reference til restaurantens tema, som er 'øl-bæltet', der strækker sig hen over Nord- og dele af Mellemeuropa, hvor der drikkes mere øl end vin.
- Det er lidt en restaurant, som man ikke ved første øjekast tænker Michelin-guiden vil kaste sig over, men de har overrasket før. I vores øjne er Barr en stjerne værdig for deres originale tilgang til deres serveringer - og ikke mindst deres ølkort.
Trio
- AOC's tredje restaurant ligger i smukke Axel Towers.
Serveringerne er skarpe, vinene er matchet tæt på perfekt, stemningen afslappet og indretningen fed, fortæller Mads Schytte.
- Den er resultatet af Søren Selins og Christian Aarøs samarbejde. Sætter man dem sammen sker der ting og sager. Sidste år i januar spåede jeg dem til at modtage deres første Michelin-stjerne inden for et år!
Nærvær
- Et stenkast fra det gamle Noma på Christianshavn i København ligger Restaurant Nærvær. Her har restauratør og kok Yves Christian-François Le Lay skabt en af de mest intime restauranter, der findes.
- Du kommer helt tæt på køkkenet, idet du praktisk talt spiser i køkkenet og herfra kan nyde et smukt miks af nordisk, fransk og asiatisk madkultur.
- Nærvær er ny, men kunne sagtens være én af dem, som bliver tildelt deres første stjerne i år. Vi krydser fingre!
(Billeder: @barrcph / Scanpix / Trio)
- •
Sammen med tre venner står Mads Schytte bag madbloggen Gastromand.
- •
Der er 30.000 følgere på Facebook, 30.000 følgere på Instagram og 250.000 unikke brugere på deres blog hver måned.