Da Michelinguiden sidste år dryssede stjerner ud over de danske restauranter, fik Restaurant 108 i København sin første af slagsen. Det var langt fra ventet, fortæller køkkenchef og medejer Kristian Baumann.
Og selvom stjernen har givet flere gæster, har den har også gjort mindre plads til fejl, siger han.
- Der kommer enormt meget pres, både fra gæsterne, én selv og staben. Og vi har skulle finde vores nye retning bagefter - skulle vi nu til at gå efter to stjerner?
Blandt andet har man på Restaurant 108 taget stilling til, hvordan man ville sælge maden. Oprindeligt havde restauranten besluttet kun at sælge retterne enkeltvis - a la carte - for at være tilgængelig for flest muligt gæster, men det har man ændret.
- Vi begyndte vi at få en masse gæster, som havde spist på andre Michelinrestauranter, og som efterspurgte en tastingmenu. Så nu har vi både en tastingmenu på otte serveringer, en mindre teatermenu og vores a la carte-kort.
Udover menuerne er det ambitionen at holde fast i det oprindelige koncept, siger Kristian Baumann.
- Vores værdier er stadig de samme, som da vi åbnede. Vi vil være et tilgængeligt sted med gang i den, liv og musik, og hvor folk kan sidde tæt ved hinanden.
Når årets Michelinstjerner uddeles i år, sker det ved en reception på Københavns Rådhus. Men selvom Kristian Baumann er glad for sin stjerne, er den ikke drivkraften, når han dag efter dag trækker i kokkejakken på Restaurant 108, der er en aflægger af den verdensberømte restaurant Noma.
- Det er rart at få anerkendelse, men det er ikke det, der driver mig og de andre mennesker i restauranten. Vi laver mad, fordi vi elsker det og gerne vil gøre vores gæster glade.
Følg uddelingen af Michelinstjerner til de danske restauranter live på dr.dk fra kl. 17.00