DR-direktør overrasket med hæder og blomster

DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, er blevet overrasket af mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier med deres hædersbuket.

DR's direktør for Kultur, Børn og Unge Henrik Bo Nielsen blev overrasket af KLF, Kirke & Medier midt under et møde med DR's generaldirektør. (Foto: © Mikael Arendt Laursen, Optimal Fokusering)

Mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier har i nu 20 år med jævne mellemrum givet en buket til en medieperson, som man mener har gjort en særlig god indsats.

Ofte går priserne til radio- og TV-værter eller tilrettelæggere, men i dette kvartal er det DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, som KLF har valgt at give ’Buketten’. Det har man gjort, fordi ’han lever og ånder for kultur og har en særlig svaghed for de mere smalle stofområder’, som det eksempelvis hedder i begrundelsen.

Ifølge KLF, Kirke & Medier får Henrik Bo Nielsen blandt andet prisen, fordi han er en central person i organisationens dialog med DR.

- Dialogen med Henrik Bo Nielsen er enkel og ærlig. Hans tilgang til dialogen er præget af stor nysgerrighed, indlevelse og forståelse. Henrik Bo Nielsen er ikke en, der løber om hjørner med andre. Han er ordholden, kan se en sag fra flere sider og er optaget af, at man kan se hinanden i øjnene efter ethvert møde - uanset hvilke emner, der er blevet vendt, siger generalsekretæren i KLF, Kirke & Medier, Mikael Arendt Laursen.

Brænder for kulturstoffet

Han tilføjer, at ’når man taler med DR’s kulturdirektør mærker man, at kulturstoffet – og herunder også trosstoffet – betyder virkelig meget for ham’.

Selv siger Henrik Bo Nielsen, at han glæder sig over de indspark og kommentarer som KLF, Kirke & Medier kommer med, når DR skal prioritere midler, og hvad der skal sendes. Det er en vigtig medspiller, fordi de ser noget, som han ikke ser, siger han.

- Selv om jeg prøver at skjule det, er jeg jo et menneske, der er forfængelig og også gerne vil lykkes med mine ting. Derfor bliver jeg også superglad og synes, det er dejligt at få ’Buketten’, siger direktøren til KLF's blad.

Blandt de tidligere modtagere af medierosebuketten er blandt andre Adam Price for arbejdet med DR’s dramaserie ’Borgen’, holdet bag programserien ’Bibelen Leth Fortalt’ på P1 og DR Lyd, Clement Kjersgaard fra ’Debatten’ på DR2, redaktionen bag DR’s ’Genstart’-podcast, chefdirigent og TV-vært Phillip Faber og flere andre.

Den første mediebuket blev uddelt af KLF i 2002 - dengang var det for øvrigt til 'Naturpatruljen' på DR1 med Martin Keller, Ketil Theisen og Sebastian Klein som Dr. Pjuskebusk.