Kojo Musah havde ikke regnet med, at skuffelsen ville slå så hårdt.
Et sammensurium af fortvivlelse, frustrationer og en smule dårlig samvittighed fik Danmarks hurtigste mand på 100 meter til at bryde sammen på åben skærm.
Den 26-årige danske sprinter udgik af sit indledende heat ved EM i midt august med en skade i højre baglår, og i det efterfølgende interview med DR Sporten forklarede Kojo Musah med ord og tårer om en tumultarisk sæson.
Han trak sig fra indendørs-VM med en skade. Ditto til store dele af udendørssæsonen.
Han ville også helst have trukket sig fra det netop overståede EM i Tyskland, men løb, fordi hans søster og mor var på det olympiske stadion i München.
Stemningen og oplevelsen ville han ikke tage fra dem.
- Jeg blev enormt berørt, fordi jeg vidste, hvor meget det betød for min familie at se mig løbe. De havde glædet sig længe, siger Kojo Musah.
- Der var mange følelser i spil. Det betød også meget for mig, men jeg var et sted mentalt, hvor jeg ikke var klar. Det var en træls situation at komme videre herfra, fordi sæsonen har været så tumultarisk.
Knap to uger senere er han endnu ikke klar. Fysisk er han måske ved at være ovenpå, men mentalt trækker han stadig på bentøjet.
Herunder kan du se Kojo Musahs heat fra EM og det efterfølgende interview.
En lang, negativ spiral
Kojo Musah er endnu langt fra 2021-formen, som sikrede ham en række danske rekorder og den første OL-detagelse for en dansk mand på 100 metersprinten siden 1928.
Skader i lænden, begge lår og akillessenen har bidraget til, at 2022 står i stærk kontrast til året forinden.
Og frustrationen, som er affødt af hele tiden at skulle kæmpe sig tilbage fra en ny skade, har tæret på den danske tempokonge.
Derfor har Kojo Musah nu brug for tid til at genantænde sin motivation for atletikken.
Overskuddet til træning har de seneste mange måneder været på et meget lille sted.
- Jeg har ikke givet mig selv tid nok til at komme ovenpå efter en skade. Jeg har måske tænkt, at jeg var på det rigtige stadie, men kroppen har ikke helt været der. Jeg blev ved med at brænde ud og samle nye skader op. Det var en lang, negativ spiral, siger Kojo Musah.
- Jeg tænkte meget over, hvad der skulle til for, at jeg kom ovenpå igen. Hvordan kommer jeg til en længere periode, hvor det går godt? Det var noget møg.
Som med meget andet i livet skal lysten drive værket, understreger Kojo Musah.
At tage til træning uden at føle en mening med trætte lår og lunger, dur ikke, hvis han skal genfinde formen og gejsten, inden den kommende sæsons store mesterskaber som indendørs EM og VM.
- Jeg har en pause nu, hvor jeg prøver at fjerne fokus fra atletik. Jeg retter opmærksomheden på familien i stedet, og så træner jeg, når jeg har lyst. Ellers lader jeg være. Jeg har haft brug for at trække mig fra sporten, siger han.
En drøm om 10 sekunder
Kojo Musah er med andre ord begyndt at løbe igen, men han bruger lige så meget tid på at køre Aarhus tyndt i ladcyklen, når han sammen med familien tager på stranden eller i legeland.
Aarhus 1900-atleten ved dog samtidigt, at den slags ikke skaffer ham nye rekorder eller giver endnu en tur til OL i 2024. Derfor har han også allieret sig med en sportspsykolog fra Team Danmark.
Kojo Musah og psykologen snakker om alt og intet. Det kan for eksempel være, at man som sprinter har kort tid til at præstere sit bedste.
- Den sport, jeg er i, er benhård. En tiendedel af et sekund lyder ikke af noget som helst, men det kan være forskellen på medaljer og en ottendeplads. Jeg har presset mig selv for meget, og hele sæsonen har været en lappeløsning på forskellige skader. Det var enormt hårdt, siger Kojo Musah.
- Men jeg forsøgte hurtigt at bruge tankerne til noget konstruktivt
Han har det stadig 'blandet', når du spørger ham om, hvordan det står til. Men han er på vej tilbage i topfart - både fysisk og mentalt.
Fra næste sæson handler det om at ramme et længere stræk uden skader. Det er "ikke så kompliceret" og handler om at passe bedre på sig selv og respektere restitutionstiden efter en skade. Og så ved han, at der er meget mere at hente til rekordsamlingen.
- Jeg har en drøm om at løbe under de 10 sekunder, og tidsgrænsen er realistisk at bryde. Det er svært at sige, om det kan lade sig gøre, men jeg ved, at jeg har fysikken til det, siger Kojo Musah.