Seneste sport
6. jun kl. 09:26

Storform sender Holger Rune 12 pladser frem på verdensranglisten

Den danske tennisspiller Holger Rune avancerer til en plads som nummer 28 på herrernes verdensrangliste i tennis (Foto: Yoan Valat © Ritzau Scanpix)

Holger Rune er den 28. bedste tennisspiller i verden.

Det blev et faktum natten til mandag, da herrernes tennisforbund, ATP, opdaterede sin verdensrangliste. Her rykkede den 19-årige dansker 12 pladser frem efter et stærkt forår.

Rune spillede sig som den første danske herrespiller nogensinde frem til kvartfinalen ved grand slam-turneringen French Open. Her tabte han dog til norske Casper Ruud. På sin vej dertil slog han desuden nummer fem på verdensranglisten, Stefanos Tsitsipas.

I starten af maj vandt Holger Rune sin første ATP-turnering i form af BMW Open i München. Undervejs bankede han OL-guldvinderen Alexander Zverev i to sæt.

Placeringen som nummer 28 i verden er Holger Runes bedste i karrieren. Ved udgangen af sidste år var danskeren at finde på en 103. plads.

Seneste sport

 1. 14. jul kl. 13:48

  AUT.TEST Illum laudantium porro quaerat (14. jul 13.48)

  At quisquam nostrum. Sunt veniam voluptas. Veniam harum aut.

  Praesentium perferendis ut. Fugit vitae occaecati. Impedit hic ut.

  Quisquam est deleniti. Non aut laudantium. Atque quod quasi.

 2. 14. jul kl. 13:45

  AUT.TEST Quo odio voluptatem similique (14. jul 13.45)

  Assumenda quia consequatur. Sunt corporis quis. Aut nam mollitia.

  Voluptas nihil reprehenderit. Cumque ex consectetur. Cumque molestiae autem.

  Adipisci eum temporibus. Voluptatibus vel iste. Autem cum nulla.

 3. 8. jun kl. 07:49

  Grim skade holder tysk tennisstjerne ude af årets største Grand Slam

  Alexander Zverev kan godt skyde en hvid pil efter at komme til Wimbledon i år, siger hans bror, Mischa Zverev. (Foto: TOMAS STEVENS © Ritzau Scanpix)

  Det bliver ikke til grand slam-tennis på græs for tyske Alexander Zverev i 2022. Den 25-årige stjernespiller kan nemlig godt opgive at komme Wimbledon i London, siger hans storebror, Mischa Zverev.

  Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

  I en duel mod Rafael Nadal ved French Open, vred Zverev voldsomt om på anklen, og tyskeren skreg af smerte. Han måtte køres ud af banen til behandling, og kunne ikke fortsætte.

  Zverev skrev tirsdag aften på Instagram, at lægerne havde bekræftet, at tre ledbånd i hans højre ankel var revet over.

  Dermed er tyskeren altså ikke en realistisk mulighed til Wimbledon, siger hans bror.

  - Hvis det bare var ét eller to ledbånd, som var blevet revet over, kunne han løbe igen, siger broren.

  En pause på flere måneder for Zverev kan ligeledes så tvivl om, hvorvidt han kan deltage i årets sidste grand slam-turnering, US Open, som starter 29. august.

  Wimbledon går i gang 27. juni.

  /ritzau/

 4. 7. jun kl. 22:54

  Sent Kane-straffe skaffer England uafgjort i Tyskland

  Harry Kane indtager nu ene mand andenpladsen på alle tiders topscorerliste på det engelske landshold.

  Angriberstjernen udlignede på straffespark til slutresultatet, da England spillede 1-1 med Tyskland i Nations League.

  Målet var Kanes 50. på landsholdet, og han er nu den næstmest scorende englænder nogensinde. Kun Wayne Rooney har med 53 lavet flere mål for nationalmandskabet. Tidligere delte Kane andenpladsen med Bobby Charlton.

  Med resultatet tirsdag kom England på tavlen i gruppe 3. I den første kamp lørdag endte med et overraskende nederlag på 0-1 til Ungarn.

  Nu har England et enkelt point på gruppens sidsteplads. Tyskland har to på næstsidstepladsen. Efter en sejr over Ungarn på 2-1 tirsdag topper Italien gruppe 2 med fire point. Ungarn har tre på andenpladsen.

  Nicolò Barella og Lorenzo Pellegrini stod for målene i Italiens sejr over Ungarn. Italienernes Gianluca Mancini scorede også, men det var i eget mål til 1-2 et kvarter inde i anden halvleg.

 5. 7. jun kl. 22:47

  Australien er nu én sejr fra VM og Danmarks gruppe

  Det bliver enten Australien eller Peru, der ender i Danmarks gruppe ved fodbold-VM sammen med Frankrig og Tunesien.

  Tirsdag vandt Australien over 2-1 over Forenede Arabiske Emirater. Dermed står det klart, at australierne skal møde Peru i en kamp om at komme med til verdensmesterskaberne.

  Vinderen, der altså får en VM-billet, får den fjerde og sidste plads i gruppe D. Kampen mellem Australien og Peru spilles næste mandag, 13. juni, på Ahmad bin Ali Stadium i Qatar.

  Australien kom et skridt nærmere VM takket være mål af Jackson Irvine og Ajdin Hrustic, der begge til daglig spiller i tysk fodbold for henholdsvis St. Pauli og Eintracht Frankfurt.

  Irvine gjorde det til 1-0 kort inde i anden halvleg ved tæt på mål at prikke bolden ind.

  Derefter udlignede Caio Canedo for Forenede Arabiske Emirater, men det blev altså Australien, der avancerede.

  Med en hammer af en helflugter scorede Ajdin Hrustic små ti minutter før tid bolden ind via en af modstandernes spillere, så det endte med en australsk sejr på 2-1.

  Der er to kun ledige VM-pladser tilbage at spille om. Mens Australien og Peru skal kæmpe om den ene, så mødes Costa Rica og New Zealand næste tirsdag for at spille om den anden.

  Vinderen af den kamp ender i gruppe E sammen med Spanien, Tyskland og Japan.

  VM spilles i år fra 21. november til 18. december i Qatar.

 6. 7. jun kl. 19:57

  Portugisisk storklub henter Alexander Bah

  Alexander Bah skal fremover vise sig frem i den portugisiske fodboldliga.

  Tirsdag oplyser Benfica, at den danske back er blevet hentet til klubben. 24-årige Bah skifter fra Slavia Prag i Tjekkiet, hvor han har spillet siden 2020.

  Benfica oplyser, at Alexander Bah har sat sin underskrift på en fem år lang kontrakt.

  Alexander Bah skiftede i 2020 fra Sønderjyske til Slavia Prag og opnåede hurtigt succes. Fynboen nåede at spille 67 kampe for den tjekkiske hovedstadsklub og vandt i forrige sæson både ligaen og pokalturneringen med Slavia Prag.

  Nu skal han så altså tørne ud for Benfica, der er en af Portugals største klubber. Hele 37 gange har klubben vundet det portugisiske mesterskab. Senest i 2019.

  Efter at have vist gode takter i Slavia Prag gav Kasper Hjulmand i november 2020 Alexander Bah debut på det danske landshold i en testkamp mod Sverige.

  Bah er siden kommet op på i alt tre landsholdsoptrædener. Han var senest på banen i marts i en testkamp mod Holland. Den nyslåede Benfica-spiller er ikke med i den igangværende landsholdssamling i forbindelse med Danmarks Nations League-kampe.

 7. 7. jun kl. 14:11

  Endnu en golfstjerne melder sig ud af PGA Tour

  Dustin Johnson har endegyldigt kappet båndet til PGA Touren for at deltage i en udskældt ny golftour. (Foto: Paul Childs © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske PGA Tour fortsætter med at miste medlemmer. Denne gang er det den tidligere verdensetter og dobbelte majorvinder Dustin Johnson, der forlader den amerikanste tour.

  Det sker, efter at amerikaneren har bekræftet sin deltagelse i den kontroversielle og omdiskuterede golftour LIV Golf som har saudiarabiske millioner i ryggen.

  Han følger efter andre store profiler som tidligere har meldt deres afgang. Blandt dem majorvinder Sergio Garcia og Kevin Na som har flere sejre på PGA Touren i bagagen.

  Phil Mickelson har også meldt ud at han vil spille i LIV Golf fremover.

  PGA Tour har truet med at ekskludere spillere, der deltager i konkurrerende turneringer. Hvis en spiller ikke er medlem af PGA-touren, kan han ikke deltage i en af sportens mest fornemme turneringer, nemlig Ryder Cuppen.

  - Ryder Cup betyder meget for mig, og jeg håber at få mulighed for at repræsentere mit land igen, siger Dustin Johnson.

  /ritzau/AFP

 8. 7. jun kl. 13:20

  Nadal: Djokovic kan sagtens ende med flest Grand Slam-titler

  Novak Djokovic kan sagtens nå at blive den spiller, der vinder flest grand slam-titler, mener Rafael Nadal. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Ritzau Scanpix)

  French Open-titlen i søndags bragte Rafael Nadal op på 22 grand slam-titler i karrieren.

  Han er den spiller på herresiden med flest af slagsen, to mere end tennisrivalerne Novak Djokovic og Roger Federer.

  36-årige Nadal regner dog ikke med, at han kan holde Djokovic bag sig på længere sigt.

  Den serbiske verdensetter er omkring et år yngre og virker ikke til at slås med fysikken, som har været et problem for både Nadal og 40-årige Federer i de senere år.

  - Alt kan ske. Novak er selvklart i den bedste position til at kunne slå rekorden, fordi han ikke har nogen fysiske problemer, og han spiller på et spektakulært niveau.

  Efter at have taget de to første grand slam-titler i år kan Nadal også nå at vinde en ægte Grand Slam, som det kaldes at vinde alle kalenderårets fire grand slam-turneringer.

  Det har ingen mandlig tennisspiller gjort siden Rod Laver i 1969.

  /ritzau/

 9. 7. jun kl. 11:09

  Slut med 15-årige skøjteløbere til konkurrence

  I kølvandet på Kamila Valievas dopingsag bliver aldersgrænsen hævet til 17 år for kunstskøjteløbere. (Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL © Ritzau Scanpix)

  Aldersgrænsen for konkurrerende kunstskøjteløbere hæves fra 15 til 17 år. Det har Den Internationale Skøjteunion (ISU) tirsdag besluttet.

  - Det er en historisk beslutning, siger ISU-præsident Jan Dijkema ifølge AFP.

  På unionens kongres i thailandske Phuket stemte 100 lande for at hæve aldersgrænsen. 16 lande stemte imod.

  Forslaget om at hæve aldersgrænsen kom på dagsordenen i skøjteunionen, efter at den på det tidspunkt 15-årige russer Kamila Valieva midt under vinter-OL i Beijing i februar blev mistænkt for doping.

  Hun fik imidlertid lov at fortsætte i konkurrencen. Vurderingen var, at skøjteløberen sin unge alder taget i betragtning ikke selv ville være i stand til at snyde med doping.

  ISU forklarer, at man med den hævede aldersgrænse vil beskytte atleters mentale og fysiske helbred.

  Der er endnu ikke faldet en endelig afgørelse i Valievas dopingsag.

  /ritzau/

 10. 7. jun kl. 09:15

  Thorbjørn Olesen får billet til US Open

  Golfspilleren Thorbjørn Olesen er blevet bekræftet som deltager i næste uges majorturnering US Open. (Foto: Axel Heimken © Associated Press)

  Med sejren i British Masters i maj var Thorbjørn Olesen godt på vej til at sikre sig en billet til US Open. Nu er det en realitet.

  Den danske golfspiller er med på deltagerlisten i majorturneringen, der afvikles i næste uge fra 16. til 19. juni. Det bekræfter US Open på sin hjemmeside.

  Det sker efter at Olesen endte som delt nummer 51 ved den sidste af de fire kvalificerende turneringer ved DP World Tour, Porsche European Open i Hamburg. I de seneste år har han dog været i overskifterne for andet end sine resultater.

  I juli 2019 blev Olesen anholdt af britisk politi efter at have opført sig upassende på en flytur. Kort efter fik han karantæne fra European Tour.

  Olesen endte med at blive tiltalt for tre forhold. I december sidste år blev han dog frikendt ved en domstol i London.

  I juli 2020 fik han sin karantæne fra European Tour ophævet.

  /ritzau/

 11. 7. jun kl. 08:07

  Test af push edgecase

  Hvorfor modtager jeg denne besked? Vi arbejder på at forbedre vores digitale produkter og er i gang med at forbedre vores breaking meddelelser. Du kan derfor se bort fra denne besked.

  Tak fordi du følger med.

  Mvh DR

 12. 7. jun kl. 08:02

  Gennemhullet bane møder kritik fra det danske landshold

  Landstræner Kasper Hjulmand kritiserer den østrigske bane og kalder et stort hul midt på banen for horribelt. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Horribelt og direkte farligt for spillerne.

  Sådan lød kritikken fra landstræner Kasper Hjulmand om et stort hul midt på banen på Ernst-Happel-Stadion i Wien.

  Efter den danske sejr på 2-1 over Østrig i Nations League-kampen tog Hjulmand selv billeder af hullet med sin telefon.

  - Jeg sidder her med et par billeder af et kæmpestort hul midt på banen, som var direkte farligt for spillerne. Den var tung og fyldt med huller. Det her hul var helt horribelt, siger Hjulmand.

  Flere spillere langede også kraftigt ud efter banen.

  - Der var et hul, der nok var en halv meter dybt. Det var midt inde på banen, og det er jo skidefarligt, hvis der er en, der løber ned i det. Man kan jo brække benet.

  - Det er for dårligt, og det skal gøres bedre. Det kunne have ødelagt en karriere, men det skete heldigvis ikke, siger Andreas Skov Olsen til TV2 Sport.

  /ritzau/

 13. 7. jun kl. 07:34

  Efter ni måneders skadespause er Nadia Nadim tilbage på grønsværen

  Nadia Nadim nyder at være tilbage fra skade, men understreger, at der fortsat er plads til forbedringer. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Hun har været i fokus for meget andet end fodbold i det seneste stykke tid, men natten til søndag dansk tid var Nadia Nadim tilbage på fodboldbanen.

  Efter ni måneder på sidelinjen med et skadet korsbånd, kunne hun fejre sit comeback for sin amerikanske klub, Racing Louisville, da hun blev skiftet ind i en kamp mod North Carolina Courage.

  Selv om glæden ved at vende tilbage var stor, skal der dog fortsat kæmpes for forbedringer, skriver angriberen i et Instagram-opslag.

  - Der er stadig et stort arbejde forude. En masse blod, sved og tårer, der skal fældes. Mange timer i styrkerummet og på banen med løb, træning og kampe. Vi er ikke i nærheden af at være i mål endnu, men vi har opnået en stor milepæl, som jeg er meget stolt af, skriver hun.

  Nadia Nadim har under sit skadesforløb været under heftig beskydning for at påtage sig rollen som ambassadør for VM i Qatar.

  /ritzau/

 14. 7. jun kl. 00:49

  Vidunderligt mål sikrer Danmark usandsynlig sejr i Wien

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Med en 2-1-sejr over Østrig på udebane i Wien, sikrede det danske herrelandshold i fodbold sig sent mandag aften sin anden sejr i to kampe ved Nations League.

  Sejren kom i hus efter indskiftet Jens Stryger Larsen scorede det afgørende mål i det 84. minut, da han overlistede den østrigske målvogter Patrick Pentz med en vidunderlig scoring.

  Kampen mod Østrig var Stryger Larsens første kamp i 218 dage, efter han er blevet frosset ud i sin italienske klub Udinese, fordi han ikke har ønsket at forlænge sin kontrakt.

  Derfor faldt scoringen på et tørt sted.

  - Jeg har været ude på den kolde tribune i syv måneder, og jeg har gjort, hvad jeg kunne hver eneste dag for at stå her, sagde en tydelig berørt Stryger Larsen til TV 2.

  - Hold kæft, det er fedt. Det gik i slow motion, da bolden strøg over mod hjørnet. Alt stod stille, sagde han efter kampen.

  Nogen køn kamp spillede Danmark ikke foran de 18.700 tilskuere, der måtte vente længe inden opgøret blev fløjtet i gang.

  Et lokalt strømsvigt i Wien mørklagde den østrigske nationalarena, og først halvanden time efter det oprindelige kamptidspunkt kunne Danmark og Østrig påbegynde topkampen i Nations Leagues gruppe A1.

  Selvom Danmark var meget presset i kampens første halve time, var det danske Pierre Emile Højbjerg, som sparkede Kasper Hjulmands mandskab foran inden pausen.

  Østrig udlignede midt i anden halvleg til 1-1 og havde med den østrigske landstræner Ralf Rangnicks ord chancer til at vinde tre fodboldkampe, men alligevel løb Danmark med sejren til sidst.

  Det betyder, at Danmark har maksimumpoint efter to udekampe mod Frankrig og Østrig, inden holdet møder Kroatien i Parken på fredag.

 15. 6. jun kl. 22:59

  Kroatien og Frankrig deler i bunden af Danmarks gruppe

  90 minutter var ikke nok til at finde en sejrherre, da Kroatien og Frankrig mandag aften spillede 1-1 i Split i anden runde af Nations League.

  Efter at have taget føringen måtte Frankrig nøjes med et point, da Kroatien gjorde det til uafgjort med en sen straffesparksscoring.

  Efter kampen befinder de to nationer sig i bunden af gruppe 1, mens Østrig og Danmark sidder på de to øverste pladser.

  Danmark slog fredag Frankrig 2-1, mens Østrig tog en 3-0-sejr over Kroatien.

 16. 6. jun kl. 21:47

  Udskudt landskamp mod Østrig starter kl. 22.15

  Christian Eriksen, Kasper Hjulmand og Joakim Mæhle venter inden kampen mod Østrig. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  I mere end tre kvarter var lyset væk på stadion i Wien, og det har udskudt Nations League-kampen mellem Østrig og Danmark.

  Efter et strømsvigt på Ernst-Happel-Stadion bliver kampen mod Østrig sparket i gang klokken 22.15.

  Ifølge Ritzau har der været tale om et strømsvigt i hele den bydel, hvor det østrigske nationalstadion er placeret, og det har betydet, at der ikke har været meget lys i lamperne på arenaen.

  Men nu er stadion, spillere og fans klar igen. Kampen kan følges i LIGA på P4, minut for minut på dr.dk eller ses på TV 2.

 17. 6. jun kl. 21:11

  Strømafbrydelse udsætter Danmarks landskamp mod Østrig

  Fodboldlandskampen mellem Østrig og Danmark er blevet udsat på grund af strømafbrydelsen i den østrigske hovedstad Wien.

  Kampen skulle være begyndt klokken 20.45. Der er endnnu ikke nogle meldinger om, hvornår kampen begynder.

  Kampen er den anden i Nations League. I første runde vandt Danmark 2-1 over Frankrig, mens Østrig slog gruppens sidste hold, Kroatien, 3-0.

 18. 6. jun kl. 19:27

  Her er Danmarks startopstilling: Braithwaite starter i Østrig

  Martin Braithwaite fik de sidste syv minutter på banen, da Danmark vandt 2-1 i Paris. Mandag starter han i Wien. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Den danske landstræner Kasper Hjulmand har fire ændringer i startopstillingen, når Danmark inden længe spiller Nations League-opgør mod Østrig.

  Martin Braithwaite, Yussuf Poulsen, Mathias Jensen og Rasmus Nissen Kristensen er nye spillere i startopstillingen sammenlignet med holdet, der slog Frankrig i fredags.

  Det er første gang i 281 dage, at Braithwaite starter inde i en fodboldkamp med point på spil.

  Danmarks startopstilling ser ud som følger (3-4-3):

  Kasper Schmeichel - Joachim Andersen, Jannik Vestergaard, Victor Nelsson - Rasmus Nissen Kristensen, Mathias Jensen, Pierre-Emile Højbjerg, Joakim Mæhle - Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite, Christian Eriksen.

  Udebaneopgøret mod Østrig er et tidligt topopgør i Nations League-gruppespillet. Her åbnede hjemmeholdet gruppen med at vinde 3-0 ude over Kroatien.

  Danmarks kamp mød Østrig bliver fløjtet i gang klokken 20.45 og kan følges i LIGA på P4, minut for minut på dr.dk eller ses på TV 2.

 19. 6. jun kl. 17:23

  Tredobbelt Tour-vinder Greg LeMond ramt af leukæmi

  Greg LeMond (til venstre) sammen med Laurent Fignon under Tour de France i 1989. (Foto: Charles platiau © Scanpix Denmark)

  Den tredobbelte Tour de France-vinder Greg LeMond er blevet ramt af leukæmi.

  Det skriver han på sin hjemmeside.

  - Formålet med denne erklæring er at fortælle jer, at jeg er blevet diagnosticeret med kronisk myeloid leukæmi. Heldigvis er det en form for kræft, der kan behandles, og det er en type leukæmi, der ikke er livstruende eller invaliderende, oplyser den 60-årige amerikaner.

  LeMond oplyser, at han vil begynde en kemoterapiprotokol i denne uge.

  Greg LeMond vandt Tour de France i 1986, 1989 og 1990.

  Det blev også til to verdensmesterskaber på landevej, inden karrieren sluttede i 1994.

 20. 6. jun kl. 17:07

  Franskmand vinder 2. etape af Critérium du Dauphiné

  Fem udbrydere holdt det desperat jagtende felt på afstand, inden Alexis Vuillermoz vandt spurten. (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Ofte ender udbrudsforsøg i et cykelløb som skønne, spildte kræfter. Men i ny og næ lykkes det udbrydere at tage fusen på sprinterholdene, der på den måde må se en oplagt sejrschance gå tabt.

  Mandagens 2. etape af Critérium du Dauphiné var sådan et tilfælde, og det blev Alexis Vuillermoz' lykke. Den rutinerede franskmand tog ikke bare en overraskende etapesejr. Han erobrede også løbets førertrøje fra Wout van Aert.

  Det skete efter flere timer i udbrud sammen med fire andre ryttere. Kvintetten nåede målstregen få sekunder før et desperat jagtende hovedfelt, og Vuillermoz vandt spurten foran norske Anders Skaarseth.

  /ritzau/

 21. 6. jun kl. 15:51

  Metal Ligaen fastholder kamp om bronzemedaljer

  Selvom det har været under kritik, så kommer der også fremover til at være kamp om bronzemedaljerne i dansk ishockeys bedste række, Metal Ligaen.

  Det oplyser ligaen på sin hjemmeside.

  Beslutningen blev taget på et seminar i Ligaforeningen, hvor der var diskussion om bronzekampenes sportslige værdi og retfærdighed. I ingen større ishockeynationer spiller man om bronze.

  - Men til syvende og sidst blev det altså vedtaget, at bronzekampene bevares – ikke mindst fordi de giver de tabende semifinalister og deres tilskuere mulighed for at tage god afsked med spillerne, og også fordi kampene til tider har givet de deltagende klubber en god økonomisk gevinst, skriver Metal Ligaen.

 22. 6. jun kl. 14:07

  GOG's håndboldherrer henter svensk landsholdsmålvogter

  Den 26-årige Thulin kommer til på en toårig aftale fra tyske Stuttgart. (Foto: RADOVAN STOKLASA © Ritzau Scanpix)

  Tobias Thulin vandt EM-guld med Sverige i januar, og til sommer kan den danske håndboldklub GOG nyde godt af den svenske målvogters evner i buret.

  Den 26-årige Thulin spiller for tyske Stuttgart, men de kommende to år skal han altså afværge håndbolde på Fyn. Det er GOG's cheftræner, Nicolej Krickau, ganske tilfreds med.

  - Thulin er en dygtig, alsidig målvogter, som allerede har prøvet meget både med det svenske landshold og i Bundesligaen. Vi tror på, at vi kan forløse han endnu mere, så han kan indfri sit toppotentiale, Krickau til fyens.dk.

  GOG stod inden handlen uden erfarne målvogtere til den kommende sæson. Både Viktor Gisli Hallgrimsson og Torbjørn Bergeru skifter klub efter DM-finalerne mod Aalborg Håndbold, der begynder på onsdag.

  Tobias Thulin skal danne målvogterduo med den 19-årige Mattias Rex.

 23. 6. jun kl. 13:34

  USA's herrelandshold i fodbold øger pres på ny våbenlovgivning

  Antonee Robinson med orange armbind i venskabskampen mod Uruguay, der endte 0-0. (Foto: Denny Medley © Ritzau Scanpix)

  I søndagens venskabskamp mod Uruguay gjorde det amerikanske herrelandshold i fodbold opmærksom på strengere amerikansk lovgivning om våbenkontrol.

  Dette blev symboliseret ved orange armbind - til støtte for bevægelsen 'Wear Orange' (Bær Orange), der er dedikeret til at tage handling mod skyderier i USA.

  Spillerne bar armbindet for at vise støtte til et brev, som holdet har sendt til Kongressen, hvori de ønsker vedtagelse af strengere våbenlovgivning.

  - Med den lovgivning, der overvejes i de kommende dage i Parlamentet og Senatet, beder vi jer om at stå sammen med flertallet af amerikanerne, der støtter stærkere våbenlovgivning, står der blandt andet i brevet.

  Brevet er skrevet i kølvandet på masseskyderiet på 19 skolebørn og to lærere i Uvalde, Texas, og skyderiet i Buffalo, New York, hvor en anden teenager skød og dræbte 10 mennesker i et supermarked.

  Det amerikanske Repræsentanternes Hus forventes at stemme om lovgivning om våbenkontrol i de kommende dage, skriver det amerikanske nyhedsmedie, ESPN.

 24. 6. jun kl. 12:43

  Nicki Pedersen kørt på hospitalet efter nyt alvorligt speedwaystyrt i Polen

  Den danske veteran ventes ude for resten af sæsonen. (Foto: Lasse Lagoni)

  Den danske speedwaykører Nicki Pedersen har brækket hoften to steder efter et styrt i den polske liga.

  Den 45-årige dansker skriver på det sociale medie Instagram, at han desuden fik en metalskrue fra motorcyklen ind i benet. Det har kostet ham en masse blod, og han har stærke smerter.

  - Jeg håber og tror på, at jeg nok skal komme igennem det her, men udsigterne er vist lange denne gang, lyder det fra danskeren.

  Nicki Pedersen blev kørt på hospitalet og operet i går aftes. Hanhåber på at kunne flyve til Danmark i løbet af i dag.

  Det er anden gang indenfor kort tid, at Nicki Pedersen kommer alvorligt til skade i forbindelse med et løb. I maj brækkede han to ribben og punkterede en lunge efter et styrt i den danske speedwayliga.

  Han kæmpede sig dog tilbage for at blive klar til at køre i Polen. Her ramte han dog sammen med konkurrenten Piotr Pawlicki, som også måtte en tur på hospitalet.

  Ifølge Nicki Pedersens polske hold GKM Grudziądz ventes danskeren ude for resten af sæsonen.

 25. 6. jun kl. 12:22

  Canadas fodboldlandshold strejker og får kamp aflyst

  Søndag aften blev testkampen mellem Canada og Panama aflyst få timer før kampstart, fordi Canadas spillere nægtede at stille op.

  Canadas herrelandshold i fodbold nægtede at gå på banen, fordi de ligger i konflikt med deres eget fodboldforbund.

  Det fremgår af et åbent brev, som spillerne har udsendt via en canadisk journalist på de sociale medier.

  I brevet fremgår det blandt andet, at spillerne ønsker højere VM-præmiepenge samt ligeløn mellem mænd og kvinder på landsholdet.

  - Til trods for den hidtil usete succes for både vores herre- og kvindelandshold i 2021/22-sæsonen, har vi ikke set ændringer. Hvor er fremskridtene? Hvor er pengene?, står der i brevet.

  - Vi vil gerne samarbejde med forbundet, men forholdet har været anstrengt i årevis. Og nu har Canada Soccer (det canadiske fodboldforbund) udvist mangel på respekt for vores hold og bragt vores forsøg på at højne standarden og udviklingen af fodbold i Canada i fare, skriver spillerne i et fælles brev, 'Dear Canada'.

 26. 6. jun kl. 09:25

  Ronaldo vil cykle 450 kilometer for at fejre spansk oprykning

  Den tidligere brasilianske superstjerne Ronaldo forventes at nå frem til katedralen i Santiago de Compostela den 8. juni efter sin lange cykeltur i glæde over Valladolids oprykning. (Foto: R. Garcia © Ritzau Scanpix)

  Selvom man har scoret 15 VM-mål og været verdensmester, så kan man godt juble over en oprykning til den bedste række.

  Den tidligere brasilianske superstjerne Ronaldo har faktisk valgt at cykle 450 kilometer i bare glæde over, at den spanske klub han ejer, Valladolid, er rykket op i La Liga.

  Det havde han som klubbens præsident lovet fans og spillere, hvis oprykningen lykkedes.

  Ronaldo begyndte på turen i går, og han vil følge Camino-ruten til Santiago de Compostela.

  - Det bliver smukt. Jeg ved, at jeg vil lide fysisk, men det bliver en uforglemmelig oplevelse, sagde Ronaldo ifølge Reuters før afgang fra Valladolids stadion.

  Den 45-årige fodboldlegende er noget over sin kampvægt, da karrieren toppede, og han tager turen på el-cykel fulgt af eksperter, der skal støtte ham undervejs.

 27. 6. jun kl. 08:45

  Warriors kriger sig tilbage og udligner i NBA-finalerne

  Stephen Curry scorede 29 point i sejren over Boston Celtics. (Foto: Ezra Shaw © Ritzau Scanpix)

  NBA-holdet Golden State Warriors dominerede anden halvleg og vandt solidt finaleseriens kamp to mod Boston Celtics med 107-88.

  Den amerikanske basketballspiller Stephen Curry blev med sine 29 point kampens topscorer, da Warriors i nat udlignede til 1-1 på hjemmebane.

  Boston Celtics vandt kamp ét ganske suverænt, men havde intet modsvar til Warriors og Curry i returopgøret. Sidstnævntes cheftræner Steve Kerr hylder sin superstjerne.

  - Curry var betagende - også i forsvarsdelen. Han får ikke nok kredit for sit niveau i alt fra kondition, fysik og til forsvar, siger Steve Kerr ifølge Reuters.

  - Han er fantastisk. Han bliver bare ved med at arbejde.

  Der spilles bedst af syv kampe i finaleserien. Kamp tre fløjtes i gang natten til onsdag, og du kan se med fra klokken 02.30 på TV2 Sport.

 28. 6. jun kl. 08:23

  Australsk golfspiller sejrer og sætter rekord ved kvindernes US Open

  Minjee Lees samlede score på i alt 271 slag over 72 huller er den laveste nogensinde i kvindernes US Open. (Foto: Kevin C. Cox © Ritzau Scanpix)

  Minjee Lee fra Australien har natten til mandag dansk tid vundet majorturneringen US Open.

  Golfspillere slutter fire slag foran Mina Harigae fra USA, der bliver nummer to.

  Lees samlede score på i alt 271 slag over 72 huller på Pine Needles Lodge & Golf Club i Southern Pines i North Carolina er den laveste nogensinde i kvindernes US Open.

  Den hidtidige rekord lød på 272 slag og deltes af Annika Sörenstam, Juli Inkster og Chun In-gee.

  - Det er den turnering, som jeg altid har ønsket at vinde, siden jeg var et lille barn. Det føles temmelig fantastisk endelig at gøre det. Jeg kan næsten ikke tro det., siger Minjee Lee.

  For sejren modtager hun en pengepræmie på 1,8 millioner dollar svarende til knap 12,5 millioner kroner.

  Australieren vandt sin første majorturnering i form af Evian Championship i Frankrig i juli sidste år.

  De to danske deltagere i US Open, Nanna Koerstz Madsen og det unge talent Smilla Sønderby, røg ud efter anden runde.

  /ritzau/Reuters

 29. 5. jun kl. 22:55

  Knivskarp Erling Haaland sænker Sverige i Stockholm

  Erling Haaland har nu scoret 18 mål i sine 19 optrædener for Norges landshold. (Foto: Christine Olsson/TT © Ritzau Scanpix)

  Klasse fornægter sig ikke.

  Erling Haaland er i øjeblikket en af de skarpeste fodboldangribere i verden, og det satte han streg under søndag aften.

  Med to kasser sørgede det 21-årige målmonster for, at Norge nedlagde Sverige med 2-1 på Friends Arena i Stockholm.

  Erling Haaland, der med al sandsynlighed spiller for Manchester City i næste sæson, har nu scoret 18 mål i 19 landskampe for Norge.

  Sejren er betyder, at nordmændene med seks point lægger sig i spidsen af deres gruppe på næsthøjeste Nations League-niveau. Serbien og Sverige følger efter med tre point hver, mens Slovenien er sidst uden point.

  /ritzau/

 30. 5. jun kl. 21:43

  Cathrine Laudrup-Dufour danser DM-guldet hjem

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Dressurrytteren Cathrine Laudrup-Dufour holdt hovedet koldt i sommervarmen, da hun med en score på 90,850 red DM-guldet hjem i samarbejde med sin hest Vamos Amigos.

  Til toner fra Les Misérables dansede favoritten Dufour og Vamos Amigos alt andet end miserabelt. Tværtimod, så fik den høje sværhedsgrad 10-tallerne til regne ned over ekvipagen.

  Sølvmedaljen gik tik Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack, mens bronzemdaljen blev vundet af Lone Bang Larsen og Thranegaardens Rostov.

 31. 5. jun kl. 20:08

  Wales sikrer første VM-billet siden 1958 på bekostning af Ukraine

  Wales' Ben Davies holdt igen med fejringen for at trøste Andriy Yarmolenko. (Foto: Matthew Childs © Ritzau Scanpix)

  Ukraine havde både overtaget i spil og chancer, men det var Wales, der bookede billetten til VM i Qatar efter en 1-0-sejr på hjemmebane.

  I den afgørende playoffkamp var det et selvmål af Andriy Yarmolenko, der blev tungen på vægtskålen.

  På et frispark fra waliseren Gareth Bale forsøgte den ukrainske anfører at heade bolden væk, men den fik en forkert retning og endte i netmaskerne.

  Ukrainerne tilspillede sig et hav af chancer, men det lykkedes dem ikke at slå tilbage.

  Wales indtræder derfor i VM-slutrundens gruppe B ved siden af England, Iran og USA.

 32. 5. jun kl. 19:51

  Anne Mette Hansen og Györ taber CL-finalen til forsvarende mestre

  (Foto: Aniko Kovacs © Ritzau Scanpix)

  Vipers Kristiansand var for stor en mundfuld for Györ og Anne Mette Hansen, da nordmændene vandt Champions League-finalen i Budapest.

  For andet år i træk kan norske Vipers Kristiansand kalde sig Europas bedste klubhold i kvindehåndbold.

  End ikke larmende modstand fra 15.000 ungarske tilskuere kunne hyle de rutinerede nordmænd ud af den i Champions League-finalen mod Györ.

  33-31 lød cifrene, da Vipers genvandt det mest prestigefyldte klubtrofæ og efterlod den ungarske storklub med danske Anne Mette Hansen i dyb skuffelse.

  /ritzau/

 33. 5. jun kl. 18:58

  Guldmedalje kroner flot EM-weekend for dansk tumbling

  Rasmus Steffensen vandt søndag sin første guldmedalje i den individuelle disciplin ved EM i tumbling.

  Efter en suveræn start sikrede Rasmus Steffensen sig en billet til knockout-finalen sammen med landsmanden Adam Scharf Matthiesen.

  I finalen skulle fire tumblere dyste om de tre medaljer. Her trak Steffensen det længste strå, mens Matthiesen fik en flot tredjeplads og vandt bronze.

  Danmark tager dermed hjem fra EM i tumbling med en sølvmedalje i holddisciplinen samt en guld- og bronzemedalje i herrenes individuelle disciplin.

 34. 5. jun kl. 17:24

  Gruskongen Rafael Nadal vinder French Open for 14. gang

  Rafael Nadal leverede en magtdemonstration i finalen mod norske Casper Ruud. (Foto: YVES HERMAN © Ritzau Scanpix)

  Rafael Nadal er igen igen vinder af French Open.

  Selvom Nadals pas er spansk, så er han kongen af Paris, når det kommer til French Open. I søndagens finale slog han den norske tennisspiller Casper Ruud i tre sæt med cifrene 6-3, 6-3, 6-0.

  Spanieren lægger dermed til sin vilde historik i den franske grandslam-turnering, hvor han nu har vundet 14 finaler ud af 14 mulige.

  Finalen var Casper Ruuds første i grandslam-regi, men nordmanden, der slog danske Holger Rune ud i kvartfinalen, formåede aldrig at lægge pres på toprutinerede Rafael Nadal.

  Dermed har den spanske gruskonge nu vundet 22 grandslam-titler i karrieren. To flere end forfølgerne, Novak Djokovic og Roger Federer.

 35. 5. jun kl. 16:56

  Dansk golfspiller vinder sin første turnering på Challenge Touren

  Nicolai Kristensen hev henover weekenden en kanin op ad hatten, da han leverede et flot comeback og vandt D+D Real Czech Challenge efter omspil.

  Før weekenden stod det ikke i stjernerne, at Nicolai Kristensen ville ende med at løfte trofæet søndag. For efter seks boogeys i de første to runder lå han langt fra topplaceringerne.

  Men på lørdagens runde fandt Nicolai Kristensen storspillet frem, der fik ham til at kravle opad i den samlede stilling.

  Derfor gik danskeren ind til søndagens runde med sprudlende selvtillid, og på 14. hul indhentede han franske Ugo Coussaud, der indtil på daværende tidspunkt havde ligget alene i front.

  Coussaud og Kristensen fulgtes ad resten af runden, og derfor skulle afgørelsen findes i omspil. Danskeren skulle blot bruge et enkelt hul til at sikre den samlede sejr, hvilket han gjorde med en birdie, et slag under par.

  Det er første gang, at danskeren vinder en turnering på Challenge Touren.

 36. 5. jun kl. 16:47

  Team Esbjerg ender uden medalje i Champions League

  Esbjergs norske bagspiller Henny Reistad (th.) gjorde sit med 10 scoringer, men lige lidt hjalp det. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)

  Det blev ikke til medaljer i Champions League for Team Esbjerg.

  I søndagens bronzekamp mod franske Metz tabte vestjyderne med 26-32.

  Franskmændene gik til pause foran med 18-12, hvorefter Esbjerg var ved at få kontakt midtvejs i anden halvleg, men til sidst viste Metz sig for stærke.

  Team Esbjerg var som det første danske hold i otte år blandt de fire sidste i den prestigefyldte turnering, men Jesper Jensens tropper må altså rejse tomhændet hjem fra finalestævnet i Budapest.

  FC Midtjylland var indtil i år det seneste danske hold i Champions Leagues Final-4.

  Senere søndag møder den ungarske storklub Györ, der lørdag slog Esbjerg med fem mål i semifinalen, norske Vipers Kristiansand i Champions League-finalen.

 37. 5. jun kl. 16:15

  Østrigs landstræner frygter Danmark sætter sig på spillet

  (Foto: Leonhard Foeger © Ritzau Scanpix)

  Det østrigske fodboldlandshold vil undgå, at Danmark er for meget i boldbesiddelse, når de to mandskaber mødes i Wien mandag aften i Nations League.

  Får danskerne tid til at sætte spillet, kan det gøre ondt på Østrig, som sidste år tabte 0-4 og 0-1 til Danmark.

  Det siger Østrigs landstræner, Ralf Rangnick, på et pressemøde søndag eftermiddag. Rangnick er netop tiltrådt som østrigsk landstræner efter senest at have stået i spidsen for Manchester United.

  - Danmark er et meget teknisk mandskab, og de vil gerne have bolden meget, for de er gode i boldbesiddelse. Når de får muligheden, forsøger de at spille hurtigt igennem kæderne, og det skal vi ikke tillade dem.

  - Danmark havde meget kontrol i kampene mod Østrig sidste år, og de må ikke få samme tid på bolden, som de havde dengang. Men uanset hvem Danmark har på banen, så er det gode boldspillere, og de er svære at dæmme op for, siger Ralf Rangnick.

  Kampen spilles kl.20.45, og den kan følges i LIGA på P4, på skrift på DR.dk og kan ses i tv på TV2.

  /ritzau/

 38. 5. jun kl. 15:26

  Van Aert sætter favoritterne til vægs på 1. etape af Dauphiné

  (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Ingen kunne bide skeer med den belgiske cykelrytter Wout van Aert, der søndag vandt første etape af Critérium du Dauphiné og kørte sig i gult.

  I sprinten udviste stjernerytteren dominans og vandt med en hel cykellængde.

  Van Aert profitterede på, at flere af de største favoritter til etapen faldt fra feltet, da de undervejs skulle over to bjergknolde.

  Løbet var præget af kaos og et splittet felt, men det afholdte ikke danske Mikkel Honoré fra et solo-udbrud med 31 kilometer til mål. I små ti kilometer stjal han rampelyset, men danskeren manglede selskab fra andre ryttere for at have haft en reel mulighed for at holde hjem, og han blev hentet med omtrent tyve kilometer til mål.

  2. etape køres i morgen og ligner på papiret endnu en dag for sprinterne.

 39. 5. jun kl. 14:00

  Franske underdogs vinder French Open

  (Foto: YVES HERMAN © Ritzau Scanpix)

  Duoen Kristina Mladenovic og Caroline Garcia vinder på hjemmebane damedouble-turneringen ved French Open.

  Med cifrene 2-6, 6-3 og 6-2 slog franskmændende de amerikanske favoritter Coco Gauff og Jessica Pegula.

  Derfor var der heller ingen oprejsning at hente for blot 18-årige Coco Gauff, der lørdag aften tabte finalen i damesingle til polske Iga Swiatek. På trods af de to finalenederlag var der alligevel stort overskud at spore hos den unge amerikanske tenniskomet.

  - Tillykke til vores modstandere. Og tak til publikum for den fanstastiske atmosfære under hele turneringen. Også selvom I ikke holdte med os i dag, siger Gauff under præmieoverrækelsen.

 40. 5. jun kl. 13:20

  Vingegaard vil bruge kort etapeløb som træning til Tour de France

  (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Søndag stiller sidste års Tour de France-toer Jonas Vingegaard til start i cykelløbet Criterium du Dauphiné.

  Selvom Jonas Vingegaard snart går efter at kæmpe med helt fremme i verdens største cykelløb, afviser han at gå efter et topresultat i Dauphiné. Cykelrytteren vil udelukkende bruge løbet som træning.

  Men den køber landsmanden Mathias Norsgaard fra holdet Movistar ikke.

  - Ofte er det bare bullshit. Selvfølgelig kommer han for at kunne steppe ind og vinde, siger Norsgaard med til smil til TV 2 Sport.

  Jonas Vingegaard fastholder, at der ikke er tale om spin fra hans side.

  - Hvis det er nemt, og jeg kommer igennem uden tidstab og med mange kræfter, kan det da godt være, at jeg begynder at gå efter det. Men mindsettet er, at jeg ikke skal sætte mig op efter det, slår han fast.

  Der er i alt syv danskere med i Criterium du Dauphiné, som strækker sig over otte dage og slutter på søndag i næste uge.

 41. 5. jun kl. 09:37

  Ukraines fodbold-landshold hænger flag fra fronten i omklædningsrummet

  Flaget spiller en særligt følelsesladet rolle for det krigsramte Ukraines landshold før den afgørende VM-kvalifikationskamp mod Wales. (Foto: ROBERT PERRY © Ritzau Scanpix)

  Sommetider bruger fodboldfans udtryk som, at landsholdet ”kæmper for fædrelandet”.

  Når Ukraines fodboldlandshold i aften spiller mod Wales om en plads ved VM, så bliver de mindet om, at de har landsmænd, der bogstaveligt må slås for landet.

  Spillerne vil nemlig hænge et flag op i omklædningsrummet, som de har fået af soldater ved fronten, fortæller landstræner Oleksandr Petrakov ifølge Reuters.

  Sejren over Skotland, der bragte Ukraine frem til den afgørende kamp, dedikerede landstræneren til de landsmænd, der forsvarer landet.

  - Det er en virkelig svær situation i Ukraine, og ikke alle har muligheden for at se fodbold – eller vil gøre det på grund af alle problemerne, sagde Oleksandr Petrakov på et pressemøde i går.

  Men han venter ikke, at den sympati for Ukraine, som Wales-spillere har udtrykt, giver sig udslag på banen.

  - Sport er sport, og vi forventer ingen gaver fra Wales eller en unfair sejr.

 42. 4. jun kl. 22:43

  Italien og Tyskland spiller uafgjort i Nations League

  De forsvarende europamestre fra Italien har haft sig lidt af en uge, må man sige.

  Forleden tabte de Finalissima, kampen mellem EM- og Copa America-vinderne, 0-3 til Argentina, og lørdag åbnede støvlelandet så Nations League ved at spille uafgjort mod Tyskland 1-1.

  Italienerne fik ellers skubbet sig i retning af tre point, da Roma-spilleren Lorenzo Pellegrini scorede til 1-0 efter 70 minutters spil. Tyskerne var dog ikke lige sådan til at ryste og allerede små tre minutter senere havde Joshua Kimmich bragt balance med målet til slutresultatet 1-1.

  Tidligere på aftenen vandt Ungarn 1-0 på hjemmebane over England. Dermed fører ungarerne nu gruppe tre i Nations League.

 43. 4. jun kl. 22:05

  Danske speedwaykørere kritiserer tysk grandprix: 'Jeg er glad for at komme herfra i live'

  Hvis de tre danske speedwaykørere i VM-serien kommer til at huske lørdagens grandprix i den tyske by Teterow, så bliver det ikke for noget godt.

  Leon Madsen sneg sig lige nøjagtig i semifinalen, men missede finalen. Anders Thomsen og Mikkel Michelsen havde en mildest talt sløj aften på banen, der ifølge de danske kørere var under al kritik.

  Anderledes godt gik det for den 29-årige polak Patryk Dudek, der i finalen sendte slagger i masken på konkurrenterne og tog sin første grandprixsejr i sæsonen.

  Dudeks landsmand Bartosz Zmarzlik tog andenpladsen, mens svenske Fredrik Lindgren snuppede den sidste plads på pallen.

  Alle kørere havde mildest talt svært ved at regne banen i Teterow ud.

  Belægningen var løs, og flere kørere måtte en tur af cyklen og ud i væggen, fordi de ganske enkelt ikke kunne kontrollere de to hjul.

  - Det var ren overlevelse. Jeg er glad for at komme herfra i live. Det er vist det eneste positive, man kan sige om det, siger Leon Madsen.

  /ritzau/

 44. 4. jun kl. 20:52

  Ungarn slår England for første gang i 60 år foran buhende børnepublikum

  Ungarn havde ikke vundet over England siden 1962 før lørdagens Nations League-kamp. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

  Omkring 40.000 tilskuere var på plads på Puskas Arena i Budapest, da Englands fodboldlandshold gæstede Ungarn i Nations League.

  Ungarn endte med at vinde kampen 1-0 over englænderne, der spillede en gang uinspirerende og energiforladt fodbold.

  Omvendt var den ungarske indsats helstøbt og mere end godkendt, og her hjalp tilskuerne holdet frem i hele kampen.

  Egentlig var Ungarn dømt til at spille bag lukkede døre af både Det Europæiske og Internationale Fodboldforbund - Uefa og Fifa - på grund af racisme på tilskuerpladserne.

  Men et smuthul i Uefas regler tillader børn at komme på stadion på trods af sanktionerne. Ifølge reglerne skal hvert tiende barn ledsages af en voksen.

  • Et smuthul i Uefas regler gjorde, at tusindvis af ungarske børn fyldte Puskas Arena i Budapest, hvor hjemmeholdet lørdag slog England. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)
  • Et smuthul i Uefas regler gjorde, at tusindvis af ungarske børn fyldte Puskas Arena i Budapest, hvor hjemmeholdet lørdag slog England. (Foto: Lee Smith © Ritzau Scanpix)
  • Et smuthul i Uefas regler gjorde, at tusindvis af ungarske børn fyldte Puskas Arena i Budapest, hvor hjemmeholdet lørdag slog England. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)
  • Et smuthul i Uefas regler gjorde, at tusindvis af ungarske børn fyldte Puskas Arena i Budapest, hvor hjemmeholdet lørdag slog England. (Foto: Lee Smith © Ritzau Scanpix)
  • Et smuthul i Uefas regler gjorde, at tusindvis af ungarske børn fyldte Puskas Arena i Budapest, hvor hjemmeholdet lørdag slog England. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)
  • Et smuthul i Uefas regler gjorde, at tusindvis af ungarske børn fyldte Puskas Arena i Budapest, hvor hjemmeholdet lørdag slog England. (Foto: Zsolt Szigetvary © Ritzau Scanpix)
  • Et smuthul i Uefas regler gjorde, at tusindvis af ungarske børn fyldte Puskas Arena i Budapest, hvor hjemmeholdet lørdag slog England. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)
  1 / 7

  Fremmødet på stadion gav sig udslag allerede inden det første fløjt i kampen. Her blev englænderne mødt af buhråb, da spillerne som vanligt knælede i kampen mod racisme.

  Ungarn havde ikke vundet over England siden 1962. Siden den sejr var de efterfølgende 15 kampe mod englænderne endt med nederlag eller uafgjort.

  Det var den første kamp i årets Nations League for de to mandskaber, der er i gruppe med Tyskland og Italien, som mødes senere lørdag aften.

  /ritzau/

 45. 4. jun kl. 20:24

  Danske volleyherrer taber endnu en gyser til Ukraine

  Danmarks landshold i volleyball tabte lørdag den anden kamp på to dage til Ukraine i European Golden League.

  Endnu engang skulle kampen i Gentoftehallen ud i fem tætte sæt for at blive afgjort, og igen viste Ukraine sig at være det stærkeste mandskab. Dermed tabte danskerne 2-3 i sæt med cifrene 20-25, 25-20, 23-25 og 12-15.

  Med nederlaget har volleyherrerne tabt de fire første kampe i pulje B, mens Ukraine fører gruppen med seks sejre ud af seks mulige.

  Næste opgave for Danmark er onsdag den 8. juni, hvor de møder Spanien på udebane. Foruden Ukraine og Spanien er danskerne også i gruppe med Kroatien.

 46. 4. jun kl. 18:33

  Dansk golfspiller med i topstriden trods sløj afslutning

  (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Den danske golfspiller Niklas Nørgaard Møller spillede sig fredag op på en delt tredjeplads med en fantomrunde ved DP World Tour-turneringen Porsche European Open, men lørdag gik det mindre godt på banen i Hamborg.

  Danskeren kom ellers godt fra start på den tredje runde, hvor han var med helt fremme undervejs. Det var dog lige indtil hul 14, hvor Nørgaard Møller lavede en bogey og fulgte op med to dobbeltbogeys i streg. Trods en birdie på sidste hul gik han runden i to slag over par, der sendte ham ned på en delt syvendeplads inden søndagens finalerunde.

  Med fire slag op til franske Victor Perez, der fører turneringen i fem slag under par, har danskeren dog ikke spillet sig ud af topstriden.

  Værre ser det ud for de tre øvrige danskere, der før lørdagens runde også var at finde i top-10.

  Med en runde i fire slag over par spillede den næstbedste dansker, Rasmus Højgaard, sig ned på en delt 31.-plads. Det var dog bedre end Jeff Winther, som er at finde på en delt 48.-plads, og Thorbjørn Olesen, som er på en 71.-plads.

 47. 4. jun kl. 18:05

  GOG buldrer videre til DM-finalen efter sejr over Skjern

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Takket være en fremragende første halvleg har GOG's håndboldherrer slået Skjern med 34-29 i den tredje og afgørende semifinale. Dermed har de booket en plads i DM-finalen, hvor de skal møde de forsvarende mestre fra Aalborg.

  På hjemmebanen kom fynboerne flyvende fra start i lørdagens semifinalebrag. Her formåede de at opbygge en pauseføring på seks mål, hvorfor Skjern havde noget af en opgave foran sig i de sidste 30 minutter af kampen.

  Her spillede vestjyderne dog bedre og vandt halvlegen med et enkelt mål, men det var altså ikke nok til at sætte hjemmeholdets forspring over styr.

  Aalborg, som fynboerne skal møde i finalen, vandt semifinaleserien 2-0 over Bjerringbro/Silkeborg. Skjern skal derfor møde Bjerringbro-Silkeborg i bronzedysten.

 48. 4. jun kl. 17:24

  På vej mod rekordtid løber favoritter forkert ved Stockholm Marathon

  Felix Kirwa vandt lørdag Stockholm Marathon, selvom han løb forkert undervejs. (Foto: 10730 Johan Jeppsson/TT © Ritzau Scanpix)

  2022-udgaven af Stockholm Marathon vil blive husket længe, men desværre for arrangørerne ikke af de rigtige grunde.

  Lørdagens løb i den svenske hovedstad fik nemlig et kaotisk præg, da de tre førende løbere blev sendt i den gale retning.

  Fejlen opstod, da løberne skulle gennem en smal passage i bydelen Södermalm, hvor følgebilerne ikke kunne komme ind.

  Ifølge avisen Aftonbladet var det i stedet politibetjente på motorcykler, der skulle have sørget for, at Felix Kirwa (Kenya), Merhawi Kesete (Eritrea) og Anbesa Tesfaye (Etiopien) løb ad den korrekte rute.

  Alligevel blev de dirigeret ud ad den forkerte vej og nåede at løbe omkring et minut, inden trioen blev informeret om fejlen og måtte vende om for at ramme ruten igen.

  Omvejen kom formentlig til at koste løbet en ny rekordtid, men den forhindrede ikke Felix Kirwa i at løbe først over målstregen.

  Efter løbet frikender løbsarrangør David Fridell politiet og mener, at det var en kommunikationsfejl mellem løberne og en følgebil, der var årsagen til miseren.

  Felix Kirwa blev noteret for tiden 2 timer, 11 minutter og 8 sekunder, hvilket var 57 sekunder fra løbsrekorden. Merhawi Kesete kom ind som nummer to - 37 sekunder efter vinderen.

  /ritzau/

 49. 4. jun kl. 17:17

  Landsholdets fly til Wien er forsinket igen, igen

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Det danske fodboldlandshold har fået en noget længere rejsedag end planlagt efter fredagens imponerende og overraskende 2-1-sejr ude over Frankrig i Nations League.

  Oprindeligt var planen at rejse videre til Wien lørdag formiddag, men allerede efter kampens afslutning fredag var rejsen blevet udskudt i nogle timer på grund af flyforsinkelse.

  Lørdag er landsholdets fly yderligere forsinket, og afgangen fra Paris til Wien er skubbet gang på gang. Lørdag klokken 16.15 befandt landsholdet sig derfor stadig i den franske hovedstad.

  Holdet kommer derfor ikke til at kunne træne omkring klokken 18 i Wien, hvilket var den oprindelige plan. Forsinkelsen betyder også, at landsholdet har aflyst lørdagens planlagte presseaktiviteter.

  Landstræner Kasper Hjulmand kan dog glæde sig over, at der stadig er god tid, før landsholdet skal i aktion i den østrigske hovedstad mandag aften.

  Der er tale om et topopgør i gruppen, da Østrig åbnede Nations League-gruppespillet med en 3-0-sejr ude over Kroatien.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk