DR var berettiget til at omtale mindreårige i historie om brud på markedsføringsloven

DR bragte video af to 14-årige piger bag navnet, MathildeandRosa, i et indslag om, hvordan musikselskabet Warner Music blandt andet bruger børn på sociale medier til at reklamere. Faderen til den ene

DR får kritik i sag om skattesnyd

Advokats navn og foto burde ikke være blevet bragt i artikel på dr.dk om skattesvindel. Lytternes og seernes redaktør giver klager medhold i kritik af DR.

Brugernes redaktør

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'.

Kan jeg klage til lytternes og seernes redaktør?

Ja. Her kan du se hvordan.

Halvårsrapporter

I halvårlige rapporter ser lytter- og seerredaktøren kritisk på DR’s etik og gennemgår hvad der klages mest over og hvordan større sager er blevet behandlet.

Afgørelser om DR

Ankesagsindeks

Klummen fra brugernes redaktør Se alle

Sprog er også et spørgsmål om DR’s troværdighed

I den nye halvårsrapport til DR’s bestyrelse gennemgår jeg en klassiker i brugernes kritik af DR: Dårligt sprog. DR øger indsatsen allerede nu for at undgå sprogfejl.

Asylsøgere er ikke flygtninge

De ord, der bruges i udlændingedebatten er ofte værdiladede, og det bedste DR kan gøre for sine brugere er derfor at være så præcis som muligt.

Mennesker med en sag har ikke automatisk ret til at blive hørt

DR møder ofte kritik, af den måde journalister vinkler verden. Navnlig inden for sundhedsstoffet. En afgørelse med kritik fra el-overfølsomme over Detektor illustrerer konflikten.

'Bagklog' gik til kanten med udtalelse om Lars Løkke Rasmussen

Man kan have mange holdninger til, hvad der er sjov og satire. En lytter syntes, at værten gik over stregen for, hvad man kan tillade sig at sige om landets statsminister. Lytternes og seernes redaktø

Sektioner Om DR

Det skete i DR i 2017
Etikken i DR
DR for virksomheder
Se planerne for 'Det nye DR'
DR for eksterne producenter