Klager kritiserede DR-dækning af ’danskere’ – fik ikke medhold

En klager kritiserede brugen af ordet ’dansker’ i tre artikler. Klager mente generelt, at DR i sin dækning fortier racisme fra etniske minoriteter mod den danske majoritetsbefolkning.

Kritisk dr.dk-artikel om Mølbaks opsang til teenagere var berettiget

DR-artikel om faglig direktør Kåre Mølbaks manglende dokumentation for opsang til teenagere og deres smittemønster var etisk i orden.

Brugernes redaktør

Halvårsrapporter
Ankesagsindeks
Om redaktøren

Klummen fra brugernes redaktør Se alle

Den svære balance for DR i en corona-tid

Det var fuldt berettiget, at TV-vært Kåre Quist stillede kritiske spørgsmål til sundhedsdirektør Søren Brostrøm. For DR skal både kunne viderebringe myndighedsinformation og være kritisk kontrollant u

DR skal passe på med at blive smagsdommer på Facebook

DR’s moderatorer skal passe på med ikke at komme til at fremstå som smagsdommere over for de holdninger og synspunkter, som brugerne har i forhold til DR. Det er ikke DR’s opgave at have holdninger.

Sig din mening – DR kan bruge den

Kun få henvendelser drejer sig om presseetisk kritik. Problemer med TV-oversigt samt flytning af værter fra P4 til P5 var nogle af de sager, som DR’ s brugere gik mest op i andet halvår af 2018.

Krænkelse er en følge af, at vi har en fri presse

Brugen af ordet ”spasser” i et program har ført til klager og kritik. Men DR gik ikke over stregen ved brugen af ordet i det konkrete program, og beslutningen om indholdet i et program ligger altid ho

Sektioner Om DR

Det skete i DR i 2019
Etikken i DR
DR for virksomheder
DR's strategi frem mod 2025
DR for eksterne producenter